15 berømte turiststeder at besøge i Kashmir

Kashmir -dalen er rig på historie, kultur og naturfænomener på den ene side og er en politisk kontrovers på den anden side. Krydret smag af indfødte køkkener, forskellige former for te, trekking, ophold på husbåde og besøg i mange hellige helligdomme er gunstige ting, turister ville elske at gøre. De indfødte tekstiler og håndværk er ganske berømte, og det er derfor godt at shoppe her.

Smukke turistattraktioner i Kashmir:

Denne artikel vil forklare skønheden på listen over turiststeder i Kashmir at besøge, der også forklarer kulturen og historien på disse destinationer sammen med billeder, der vil gøre din tur glad.

1. Jama Masjid:

jama-masjid_kashmir-turist-steder

Jama Masjid beliggende i Nowhatta er en af ​​de mest besøgte moskeer i Srinagar, hovedstaden. Moskeen var blevet bygget af sultanen Sikandar i 1400 e.Kr. og blev senere forlænget af hans søn Zain-ul-Abidin. Moskeen har 370 træsøjler sammen med indo-sarancenisk arkitektur er nogle elementer, der trækker folk hertil. Fredage er fulde af tusindvis af muslimer på fredag, da det anses for at være den helligste dag at tilbede.

2. Chashmashahi:

chashmashahi_kashmir-turist-steder

Chashmashahi er som den mindste af de tre Mughal -haver i Kashmir. Haven ligger over Nehru Memorial Park, og navnet betyder Royal Spring. Fra haven ses den smukke Dal -sø og også bjergene i det omkringliggende. Haverne har også mange terrasser og springvand og er konstrueret gennem midten.

3. Nagin -søen:

nagin-lake_kashmir-turist-steder

Nagin -søen ligger øst for Kashmir -dalen. Det ligger ved foden af ​​Zabarwan -bjerget, og søen er midt i pil- og poppeltræer. Shankaracharya Hill ligger på den sydlige del af søen og Hari Parbat ligger mod vest. Det er berømt for vandski, lanceringer og sejlsport. Naga -søen er et af de mest vidunderlige steder i Kashmir at besøge.

4. Dachigam Nationalpark:

dachigam-national-park_kashmir-turist-steder

Dachigam National Park ligger omkring 22 km væk fra Srinagar og er på et område på omkring 141 kvadratkilometer. Parken er berømt for sine truede dyr som kronhjorten. Parken er til stede i en dyb dal med stejle skove. Nationalparken varierer i en højde på 1600 m til 4200 m, som den er i bjergrige områder. Denne nationalpark er en af ​​de berømte steder i kashmir for eventyrlige rejser.

5. Drass:

drass_kashmir-turist-steder

Drass er det næstmest kolde sted i verden med indbyggere. Det ligger i en højde af 3.230 meter og er cirka 60 km fra Kargil. Det er en lille by midt i dalen, og stien til Ladakh herfra er let, da Zojila -passet falder gennem stedet. Turister nyder trekking og Suru Valley er mest berømt for det.

6. Hazratbal:

hazratbal_kashmir-turist-steder

Hazratbal er en berømt muslimsk helligdom og mener, at en hårstreng, bevaret i helligdommen, tilhørte profeten Mohammad. Det ligger i venstre side af Dal -søen og er et af de helligste steder i Kashmir. Det bedste tidspunkt at besøge denne helligdom er mellem marts og oktober på grund af det gode vejr. Hazratbal er et af ideelle og historiske steder at se i kashmir, der vil give masser af fred.

7. Sonamarg:

sonamarg_kashmir-turist-steder

Sonamarg skal nås gennem Sindh -dalen, og det viser en anderledes atmosfære på landet i Kashmir, hvilket ikke er særlig almindeligt. Det ligger i en højde på 2730 m, og navnet på det betyder Guldens Eng på grund af dens bjergrige baggrund med ren himmel. Sindh -floden løber gennem dalen, og der bliver ofte ansat ponyer for at besøge stedet. Sonamarg er et af de smukkeste seværdigheder i Kashmir at besøge.

8. Shiv Khori:

shiv-khori_kashmir-turist-steder

Shiv Kori er en hule, der ligger i en bakke, og den strækker sig omkring en kilometer. Grotten er kendt for at have en naturlig Shiva Lingam og er mere end 100 år gammel. Turister bliver imponeret over det Sheshnaag -udskårne loft i hulen.

9. Khanqah-e-Moula:

khanqah-e-moula_kashmir-turist-steder

Khana-e-Mola er en af ​​de ældste muslimske helligdomme i Kashmir. Helligdommen var blevet konstrueret af sultanen Sikandar og er smukt udskåret på indersiden. Det blev lavet til ære for den muslimske prædikant, Mir Syed Ali Hamdani.

10. Srinagar:

srinagar_kashmir-turist-steder

Srinagar er uden tvivl et af de smukkeste steder i hele Indien, endsige Kashmir. Mens du er i Srinagar, kan du nyde en lang række aktiviteter, der spænder fra trekking, fugleture, sejlsport eller vandski. Det er en populær bryllupsrejsedestination i Indien. Selvom stedet kan besøges hele året, giver snefaldet, der opstår mellem december og januar, en særlig ro og skønhed til dette vidunderlige sted. Det er et af de mest naturlige og berømte turiststeder at besøge i kashmir.

11. Leh:

leh_kashmir-turist-steder

Hvis du besøger Kashmir i løbet af somrene og tænker på de steder at besøge i Kashmir, så er Leh stedet for dig. De høje bjerge og søer byder på en betagende udsigt over de maleriske landskaber. Skønheden i Leh fascinerer alle, der besøger den. Det er også et godt sted for dem, der elsker mountainbike og trekking. At forkæle disse aktiviteter giver dig en levetid på minder og masser af historier at fortælle dine børnebørn om. Men hvis du ønsker at tage til Leh til mountainbike, er sommeren tid til dig, for efter november er mange af sporene lukket på grund af kraftigt snefald.

12. Kupwara:

kupwara_kashmir-turist-steder

Kupwara er også kendt som “Kashmirs krone” De smukke, grønne enge, bjergene og de farende klare vandløb gør Kupwara til et af de bedste steder at besøge i Kashmir. På grund af det maleriske landskab er dette sted et must at besøge, hvis du planlægger at tage en tur til Kashmir. Kupwara eksemplificerer Kashmirs skønhed på flere måder. Sheikh Baba Behram, Lolab -dalen og Qamar Reshi Sahib -helligdommen er få af de steder, man skal gå.

13. Kathua:

kathua_kashmir-turist-steder

Hvis du nogensinde har været tiltrukket af sufisme og har en tilbøjelighed til det, er Kathua stedet for dig. Kathua er også kendt som byen sufier. Den skildrer den smukke historie om Kashmirs fortid og er et af de smukkeste steder i Kashmir. Det er et must at besøge, hvis du tilfældigvis er en historieelsker og ikke går glip af Jasrota -fortet. Kathua tilbyder en rolig og fredelig atmosfære for alle, der besøger.

14. Kargil:

kargil_kashmir-turist-steder

Det er en by, der ikke let kan glemmes. Selv i dag bringer omtale af Kargil rystelser ned ad ryggen på hver indianer, der havde levet i krigens tid. Denne by er et must at besøge, fordi den har et særligt sted i følelser fra enhver indisk borger. Det er et af Kashmirs turiststeder på grund af de mange følelser, det har at byde på. For mange bringer denne by levende minder fra længe siden og gør dem stolte over deres indiske nationalitet. Mens du er i Kargil, kan man tage på bjergbestigning eller trekking i den nærliggende Suru -dal. Andre steder af interesse omfatter Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Pahalgam:

pahalgam_kashmir-turist-steder

Friskhed er overbelastet i denne lille by gemt pænt i bjergene. Der er masser af ro og ro for alle, der besøger. Pahalgam er et godt sted at slappe af, meditere og forbinde med naturen. Beliggende langt væk fra rotteracet i det travle byliv, vil Pahalgam få dig til at glemme alt om dine bekymringer og stress under dit ophold der. Denne lille by er meget berømt for sin enorme spændvidde af nåleskov. Vintersæsonen fra slutningen af ​​oktober er måske det bedste tidspunkt at besøge denne by, fordi sneen giver stedet en ekstra skønhed. Mens du besøger Pahalgam kan man forkæle sig med en række fritidsaktiviteter som kano og ridning. Interessante steder i nærheden omfatter Betab og Aru -dalen.

Elskede du at læse om disse steder? Tag nu en lang tur og turiststeder at besøge i Kashmir med din familie og venner! Bliv forelsket i den naturskønne skønhed på alle disse steder, og glem ikke at tage masser af billeder!