15 smukke turiststeder i Pune

Pune er en af ​​de mest etablerede storbyer i staten Maharashtra. Det er statens kulturelle hovedstad og er kendt for sit moderne og hurtige liv. Det besidder nogle af de bedste kunstgallerier, museer, haver og nationalparker til turisme. Der er også en hel del overdådige hoteller her, hvor du kan slappe af efter en lang dag. Hvis du planlægger en ferie til Indien, har du ikke råd til at gå glip af Pune. Det er et fantastisk sted at besøge og har et stort antal attraktioner, du kan se.

Bedste og attraktive turiststeder i Pune:

Her er en kort tour guide til turiststeder i Pune bare for din bekvemmelighed.

1. Sinhagad:

Turiststeder i Pune

Sinhagad ligger cirka 30 kilometer fra Pune. Det er en berømt fæstning, hvor berømte kampe blev udkæmpet. Det vigtigste slag her fandt sted i år 1670. Det blev tidligere kendt som Kondhana og har stor historisk betydning og relevans.

2. Aga Khan -paladset:

aga-khan-palace_pune-turist-steder

Aga Khan -paladset blev bygget i 1892 af storkongen Sultan Muhammed Shah Aga Khan III. Det er bedst kendt for sin strålende arkitektur og struktur. Denne storslåede struktur er absolut smuk og bør absolut besøges på din rejse til Pune.

3. Vetal Hill:

vetal-hill_pune-turist-steder

Vetal Hill er Punes mest fremtrædende og smukkeste bakker at se. Det er den højeste bakke i byen og står i en højde af omkring 2600 fod. Det er bedst kendt for Vetala -templet, der ligger på toppen af ​​bakken. Dette sted er virkelig et besøg værd.

4. Rajiv Gandhi Nationalpark:

rajiv-gandhi-national-park_pune-turist-steder

Rajiv Gandhi National Park ligger i Katraj, som ligger nær byen Pune. Det administreres og vedligeholdes af Pune Municipal Corporation. På din rejse til Pune bør du helt sikkert komme her, da dette bliver din gyldne mulighed for at opdage og udforske indisk dyreliv. De eksotiske dyr og dyr vil helt sikkert fascinere dig.

5. Stammemuseum:

tribal-museum_pune-turist-steder

For at forstå stammekulturen i Indien skal du besøge Tribal Museum of Pune. Det viser kultur, skikke og traditioner fra forskellige stammer og giver dig et indblik i de storslåede og farverige liv for stammerne, der bor i Maharashtra og andre steder.

6. Shaniwar Wada:

shaniwar-wada_pune-turist-steder

Shaniwar Wada er et paladsfort, der blev bygget i år 1746. Det var sæde for alle Peshwa -herskerne i Mughal -imperiet. Udseendet af dette palads er pletfrit, smukt og meget overdådigt. Det står som en afspejling af den strålende arkitektur og tradition, der eksisterede under Mughal -reglen.

7. Parvati Hill:

parvati-hill_pune-turist-steder

Parvati -bakken fik sit navn fra det berømte Parvati -tempel, der ligger her. Det er dedikeret til de hinduistiske guder ved navn Parvati, Vishnu, Ganesh, Kartik og Devadeshwar. Det ligger i den sydlige del af Pune og er i en højde af 2100 fod over havets overflade. Det er et af de bedste steder at besøge i Pune.

8. Mariakirken:

st-marys-church_pune-turist-steder

St, Mary’s Church of Pune ligger i landsbyen Ghorpuri. Det er den ældste region i hele Deccan -regionen og er også meget berømt. Denne kirkes udseende er meget attraktiv og har et stort antal besøgende hvert år.

9. Bund Garden:

bund-garden_pune-turist-steder

Bundhaven blev bygget af Sir Jamshedji Jeejeebhoy. Det ligger nær floden og er et ideelt sted for dem, der leder efter en tid med fred, ro og afslapning. Det frodige grønne græs og de velholdte buske øger dets skønhed. Sejlfaciliteter er også tilgængelige her for dem, der ønsker at prøve det.

10. Pataleshwar Cave Temple:

pataleshwar-cave-temple_pune-turist-steder

Dette historiske tempel står i hjertet af byen. Det går tilbage til det 8. århundrede. Templet er dedikeret til Lord Shiva. Strukturen blev hugget ud af et enkelt stykke basaltsten, der lignede Ellora -hulerne, som på en eller anden måde er de samme i designet. Det berømte tempel indeholder også mange statuer af andre hinduistiske guder og gudinder, der tilbedes i Indien. Udskæringer og skulpturer er en visuel godbid.

11. Pu La Deshpande Haver:

pu-la-deshpande-gardens_pune-turist-steder

Også kaldet Pune-Okayama Friendship-haven, det er en frodig have inspireret af en have i Okayama, Garden. Havens ekspansive grunde viser smukt anlagte græsplæner. Haven har også et legeområde for børn. Man kan slappe af og have det sjovt blandt det grønne på dette sted og vende tilbage forfrisket. Denne er blandt de smukke steder at besøge i Pune.

12. National War Museum:

pune-turist-steder_pune-turist-steder

National War Museum er et krigsmuseum dedikeret til alle de hærmænd og soldater, der har ofret deres liv for at beskytte dette land i Indien efter uafhængighed. Der er en 25 fod høj hovedstruktur. Et MIG -fly vises også til folket. Monumentet er bygget af de midler, der er indsamlet fra befolkningen i Pune til soldaternes minde. Giv liv til patriot i dig her.

13. Shaniwar Wada -paladset:

shaniwar-wada-palace_pune-turist-steder

Shaniwar wada er virkelig prisværdig for sin blanding af mughal -arkitektur og Maratha -håndværk. Det ligger tæt på Mula-Mutha-floden og er et af de bedste og fredfyldte historiske steder at besøge i Pune. Du kan nyde udsigten over smukke haver og skulpturer og også deltage i det fantastiske lyd- og lysshow, der udføres hver aften i lokalerne sig selv. Hvis du nogensinde besøger Pune, kan du aldrig gå glip af de forskellige små bakkestationer i nærheden af ​​byen med din familie og venner. Der er også mange bakkestationer, der er nogle af de bedste turiststeder i nærheden af ​​Pune.

14. Katraj Snake Garden:

katraz-slange-have_pune-turist-steder

Et af de mest besøgte og berømte turiststeder i Pune. Katraj Snake Garden var oprindeligt kun hjemsted for slanger og andre krybdyr, og det er også kendt som Rajiv Gandhi Zoological Park. I dag er det helt blevet en fuldgyldig zoologisk have med en sø inden for sine lokaler. Du kan også nyde og slappe af i din sejltur, når du er færdig med at turnere i parken. Der kører også et minitog gennem hele zoologisk have til stor glæde for unge besøgende.

15. Saras Baug:

saras-baug_pune-turist-steder

Sara Baug -templet i Pune er et af stedets mest ikoniske vartegn. Templet ligger ved foden af ​​Parvati Hills og er en godbid for de besøgende. Under Diwali samles tusinder af mennesker her for at se skønheden fejre ‘Deepotsav’, dvs. lysets festival. Tusinder af glitrende lamper tændes inde i templets lokaler og i græsplænerne. Dette er blandt de bestemte steder at se i Pune.

Pune har en blanding af haver, templer, museer og paladser, der tilbyder noget for enhver smag. Dette sted tiltrækker mange turister for sin betydningsfulde historie og smukke lokaliteter. Her er nogle af de bedste turiststeder at besøge for at blive inkluderet i dine rejsedagbøger.