15 smukkeste turiststeder i Himachal Pradesh at besøge denne sæson

Tidligere uberørt af eksterne kræfter på grund af dets barske terræn har progressive ændringer sat Himachal Pradesh på kortet over berømte turistmål i Indien. Staten holder især højde for bjergelskere. Med sine maleriske bakkestationer, overflod af naturlig pragt og bedst kendte kunsthåndværk burde Himachal Pradesh helt sikkert være på ens rejseplan over steder at besøge. Vi har

optaget nedenfor nogle af de bedste Himachal pradesh turiststeder at besøge.

Turiststeder i Himachal Pradesh:

1. Shimla:

shimla_himachal-pradesh-turist-steder

Hovedstaden Himachal Pradesh er et meget elsket og mest berømt turistmål i hele Indien. Omtalt som dronningen af ​​alle bakkestationer, er Shimla et bryllupsrejsens paradis og et saligt tilbagetog for feriegæster. Det naturskønne terræn er præget af templer og paladser og bygninger i kolonistil. Den gamle og imponerende Christ Church med sine farvede glasvinduer udgør et af byens store vartegn, mens The Mall, Shimlas største indkøbscenter er et must -besøg for alle, der besøger stedet.

2. Dalhousie:

himachal pradesh turiststeder

Tætte skove, snedækkede bjerge, vidtstrakte grøntområder, vandsportsaktiviteter, shoppingbasarer og kunsthåndværksbutikker er blot nogle af de ting, der gør denne bakkestation levende. Der er masser af ting at gøre, når man er i Dalhousie. Du kan enten sole dig i Bakrota -bakkernes pragt og Dainkund -toppen eller tage nogle erindringer med hjem fra det tibetanske marked. Det er dit valg. Det er et af de bedste turiststeder i Himachal Pradesh.

3. Dharamsala:

dharamsala_himachal-pradesh-turist-steder

Dharamsala er hjemsted for Dalai Lama og er et blomstrende bjergby. Besat med vandrestier, templer, søer og museer kender denne bys skønhed ingen grænser. Kronen på listen over turistattraktioner er Triund Hill, som indebærer en forfriskende en dags vandring gennem Rhododendron -skove, hvorfra betagende udsigt over Mcleodganj, Dharamsala -dalen og fjerne udsigter over Shivalik -bakkerne vil efterlade dig magisk. Det er ikke underligt, at Triund Hill er kendt som Jewel of Dharamshala.

4. Palampur:

palampur_himachal-pradesh-turist-steder

Palampur omgivet af fyrreskove og tehaver tilbyder en af ​​de sejeste boliger. Vand er fuldt og rigeligt i denne grønne bakkestation, hvis kilde er talrige vandløb, der strømmer fra bjergene. For eventyrlystne er Palampur det ideelle sted at være, hvor du kan gå trekking eller paragliding.

5. Kinnaur:

kinnaur_himachal-pradesh-turist-steder

Da Kinnaur åbnede sine døre for udenforstående, var det, de så, en vej med uendelig skønhed. Frodige grønne skovområder, frugtfyldte frugtplantager, storslåede marker og maleriske landsbyer dækkede dette distrikt i al deres pragt. Kinnaur, der nu er et førende turistmål i Himachal Pradesh, appellerer til både unge og gamle.

6. Chail:

chail_himachal-pradesh-turist-steder

Beliggende i en højde højere end Shimlas, er Chail kendt for Chail Palace, Maharaja of Patialas sommerferie under den britiske Raj og den højeste cricketbane i verden. For de mere vovede tilbyder Chail stimulerende eventyraktiviteter lige fra rockrappelling til flyvende ræv og rebgang, der helt sikkert vil få ens hjerte til at køre.

7. Manali:

manali_himachal-pradesh-turist-steder

En gang stille landsby, Manali er blevet omdannet til et travlt turistcentrum. Set som den perfekte destination for dem, der ønsker at smage på Himalaya og se snefald, er det mere et bryllupsrejseparadis.

8. Khajjiar:

khajjiar_himachal-pradesh-turist-steder

Beliggende midt i grønne enge og tætte skove har Khajjiar fået tilnavnet Mini Schweiz i Indien. Dens frodige græsgange, tykke fyrreskove og rolige sø skaber en næsten romantisk stemning. Ridning gennem det grønne terræn har sin egen appel, hvor man kan nyde den friske bjergluft. Andre steder af interesse omfatter Khajjiar -templet og Dauladhar -bjergene.

9. Kullu:

kullu_himachal-pradesh-turist-steder

Kullu -dalen er berømt for sin majestætiske skønhed af fyr- og deodarskove og spredte æbleplantager. Kullu tilbyder turister masser af sightseeing og eventyr. Hvis du vil have en smag af det udendørs, kan du tage på trekking eller stå på ski eller rafting på Beas -floden. Stedet vrimler også med templer og naturreservater. Den bedste skat du kan tage med hjem er imidlertid håndvævet Kullu sjal, der er særskilt fra denne region.

Dette er de berømte steder i Himachal Pradesh. Turister sværmer på disse steder om sommeren som fluer på et sødt fad. Himachal Pradesh kan kaldes et køleskab for folk, der kan besøge det for faktisk at slappe af med deres familier i løbet af den varme nærige sommer. De steder, der er nævnt ovenfor, er de såkaldte turist -hotspots, så bliv ikke chokeret, hvis du støder på dine venner eller bekendte derude i løbet af ferien.

Men hvad nu hvis du er en naturelsker og faktisk ønsker at tilbringe din ferie uden de sociale væsener, eller hvis du er eventyrlysten, men det eneste eventyr, du finder derude, er at vove dig gennem den tykke skare af turister. Så for jer mennesker her er listen over nogle af de mindre kendte og de bedste steder at besøge i Himachal Pradesh, hvor du kan begive dig ud i skoven, føle den kølige luft og betage dine øjne med naturskønne skønheder i bjerge, dale, skove og floder og være dækket af tæppet af Moder Natur, men der ville næppe være nogen turister, da de fleste turister følger mere og udforsker mindre

10. Malana:

malana_himachal-pradesh-turist-steder

Disse dages turiststeder er mere overfyldte end noget tilbedelsessted, og med den stigende turisme i Himachal Pradesh er der næppe en chance for et mindre kendt turiststed. Malana er en sådan landsby, hvor turister endnu ikke strømmer til. I det 21. århundrede er det svært at tro, at en landsby er helt ude af nettet. Menneskerne her er ét med naturen, deres egen kultur og deres sprog, der også med den største uskyld. For budgetrejsende og naturelskere og folkehatere er denne landsby et besøg værd.

11. Jalori Jot:

jalori-jot_himachal-pradesh-turist-steder

Jalori Jot eller Jalori Pass er et sted for eventyrlystne og vandrere. Passet baseret i Kulu -distriktet i Himachal Pradesh er endnu uudforsket og har forskellige vandreruter. Hvis du ikke har brug for en varm blød seng eller et veltilberedt måltid, kan du leje et telt, lave et bål og sove under stjernerne og godt have det sjovt blandt naturen og derefter føle den afkølede uhyggelige nat i skoven.

12. Hampta Pass:

Hampta Pass, Himalaya - Indien

Hamta Pass Trail er endnu en skæbne for enhver skør trekker eller eventyrer. Beliggende i hjertet af Himachal Pradesh er det en fantastisk rute gennem Rohtang Pass, hvis du ikke foretrækker at følge resten af ​​turisterne gennem den fælles køretøjsrute og ikke har noget imod at vandre lidt.

13. Chindi:

chindi_himachal-pradesh-turist-steder

For de mennesker, der har set filmen ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ og elskede de naturskønne billeder af hobbitens landsby, så kan du godt se den samme udsigt i Chindi, og en af ​​de bedste ting ved den er, at der er æbleplantager så for de par, der ville elske at intensivere deres romantik på en teatralsk måde, så er Chindi stedet for dig

14. Barot Valley:

barot-valley_himachal-pradesh-turist-steder

For ensomhedssøgende og dybe tænkere er Barot Valley det perfekte feriested og en inspiration for digtere såvel som forfattere. Bortset fra en række huse i den smukke dal er stedet lidt øde og derfor et perfekt sted for turister. Bind dine snørebånd gå gennem den smukke dal og glem ikke at besøge den smukke uhl -flod, der ligger i selve dalen.

15. Tirthan Valley:

Tirthan -dalen er væk fra Kullu på cirka 70 km og 75 km fra Mandi. Du kan også nå via Manali, som er omkring 105 km væk. Denne dal skal også nås med trekking og ligger inde i Great Himalayan National Park. Dalen er smukt oversået med alpine riller og løvskove. Det er det bedste sted at fiske, campere og bare se nattehimlen. Da dette er en vej til Great Himalayan National Park, vil du se nogle dyr som Himalaya brune bjørn, gribbe, rød ræv osv. Stedet betragtes ofte som campingpladsen, og turen i sig selv er en smuk oplevelse.

Hvornår skal du besøge:Maj-oktober er det bedste tidspunkt at besøge.

Sådan når du: Start trekking fra Gushaini, som er indgangsstedet. Dette punkt har en rig flora og fauna. Du kan tage de lokale busser fra Kullu, Mandi eller Manali til Gushaini.

Dette var nogle af de bedste ting at lave i Himachal Pradesh. Er du i tvivl, hvilket er det bedste tidspunkt at besøge himachal pradesh på? Klimaforholdene forbliver behagelige året rundt i Himachal Pradesh, undtagen nogle byer, der står over for kraftigt snefald om vintre. Men staten modtager maksimale turister i løbet af somre sammenlignet med Winters. Må det være naturelskere, vandrere, eventyrere, gift/ugifte par, Himachal Pradesh turiststeder er de steder, hvor spænding og romantik møder naturlig æstetik og gør en ferie til den mest mindeværdige.