9 bedste turiststeder i Jharkhand

Jharkhand er en stat, hvis Østindien. Navnet Jharkhand betyder ‘Skovens land’, og staten er rig på mineralressourcer. Turisme i Jharkhand bidrager til andelen af ​​statens økonomi. Med mange udlændinge, der kommer i staten, har turistsektoren udviklet sig hurtigt. Skove, museer, naturreservater, religiøse steder osv. Er de steder, der tiltrækker turister.

1. Ranchi Hills:

ranchi-hills_jharkhand-turist-steder

Ranchi er hovedstaden i Jharkhand og ejer 50% af hele mineralressourcen i staten. Der er en bakke i centrum af Ranchi, som er 2,140 ft høj og ser smukt grøn ud. Turister kan godt lide at have lidt ro her og komme væk fra de travle gader. Der er et tempel for Lord Shiva, som er mest overfyldt med hengivne under Shravan.

2. Baidyanath Dham:

baidyanath-dham_jharkhand-turist-steder

Baidyanath Dham er en helligdom dedikeret til Lord Shiva og står 72 fod fra jorden og har et pyramideformet tårn. Der er en veranda, der er konstrueret i templet, mod nord, og ‘lingam’ af Lord Shiva er badet med mælk og vand.

3. Soltempel:

sol-tempel_jharkhand-turist-steder

Soltemplet er en fascinerende skønhed, der holder turisterne forbløffede med sit design og også de omkringliggende områder, der er midt i en naturskøn malerisk. Det blev bygget testamente af den velgørende tillid ved navn Sanskrit Vihar på et sted nær Bundu-standen, der ligger på Tata-Ranchi-motorvejen.

4. Dassam Falls:

dassam-falls_jharkhand-turist-steder

Kanchi -floden falder 144 ft ned, og vandfaldet kaldes Dassam falls. Det er et af de mest besøgte vandfald i nordøst, som ikke kun tiltrækker de indiske turister, men også udlændinge. Dassam Falls ligger i nærheden af ​​Taimara Village på Tata-Ranchi motorvejen. Lyden af ​​vandet kan høres overalt. Faldet er egnet til en udflugt af en eventyrlig picnic.

5. Palamu -fæstninger:

palamu-forter_jharkhand-turist-steder

Der er to forter beliggende i Aurangabad -skovene på Sher Shah Suri -stien nær Daltonganj. De var blevet bygget af Vanvasi -kongerne i Chero -dynastiet og fik navnet Palamu -fæstninger. Arkitekturen fortæller os turisterne om erobringerne af Daud Khan.

6. Jharkhand’s War Memorial:

jharkhands-war-memorial_jharkhand-turist-steder

Jharkhands krigsmindesmærke er blevet bygget til ære for alle de soldater, der havde ofret deres liv i krige, lige fra at få landet uafhængigt og frem til i dag. Kirkegårdens struktur er formet som et menneskekrop. Det har et museum, der registrerer statens fortid, traditionerne, moderne våben, arv osv.

7. Jamshedpur:

jamshedpur_jharkhand-turist-steder

Singhbum er et lille distrikt, der grænser op til byen Ranchi. Den mest berømte by her er Jamshedpur opkaldt efter industrimanden Jamshedji Tata, grundlæggeren af ​​TATA Group of Industries. Jamshedpur tiltrækker studerende, forskere med behov for uddannelse osv. Regeringen har udviklet byen for at få den til at forskønne for turisternes øjne. Bhatia Park, Dimna Lake, Dalma Wildlife Sanctuary, Bhuwaneshwari Temple er nogle steder, der er et must at besøge i Jamshedpur.

8. Dhanbad:

dhanbad_jharkhand-turist-steder

Dhanbad kaldes ‘Indiens kulhovedstad’, og det er også en af ​​de største turistattraktioner. Rhe Damodar -floden spiller en vital rolle gennem kulmarkerne, Barak -floden løber også hen over byen. Shakti Madir, er et religiøst sted dedikeret til gudinde Durga. ‘Akhand Jyoti’ fra Vaishno Devi opbevares her.

9. Bokaro:

bokaro_jharkhand-turist-steder

Bokaro var et distrikt dannet i år 1991 med en højde på 210 meter over havets overflade. Byen er fuld af dale og vandløb og er et af de stærkt industrialiserede områder i Indien. Bokaro stålværk, Jawaharlal Nehru biologiske park, Jaganath -templet, Ram Mandir, floden Damodar osv. Er nogle almindelige turiststeder i Bokaro.