Top 16 turiststeder at besøge i Amritsar

Amritsar er en af ​​de smukkeste seværdigheder i delstaten Punjab. Hvert år tiltrækker det mange turister og har været berettiget nok til at dukke op som en af ​​turistens hotpots i Indien. Amritsar kan godt opsummeres som et sted, der både har traditionel og historisk blanding mere på grund af den rolle, det har spillet i frihedskampen og som hjemsted for den fremtrædende frihedskæmper Udham Singh. Amritsar er også kendt som Ramdaspur og er almindeligt kendt som Ambarsar. Byen er godt forbundet på vej, da den er forbundet med Grand Trunk Road og også har en togstation. Klimaet i Amritsar er for det meste semiarid, og det bedste tidspunkt at besøge er oktober.

Amritsar turiststeder at besøge med billeder:

Denne artikel er blevet dannet en liste over de bedste og smukkeste turiststeder at besøge i Amritsar, som er meget kendte og har været på besøg af de fleste turister.

1. Det gyldne tempel (Harmandir Sahib):

golden-temple-harmandir-sahib_tourist-places-in-amritsar

Det gyldne tempel, også kendt som Darbar Sahib, er blevet bygget af Guru Arjun, sikhernes femte guru. Han afsluttede også den hellige bog om sikherne Adi Granth, som indtil nu opbevares i Gurudwara. Det gyldne tempel har fire døre, der fører ind, hvilket betyder sikh -religionens sekulære karakter. Det gyldne tempel er blevet navngivet så hovedsageligt på grund af dets gyldne kuppelstruktur. Det siges, at Adi Granth opbevares i templet i morgentimerne, og i løbet af natten opbevares det i Akal Takht, også omtalt som ‘den evige trone’. Akal Takht huser også de gamle våben, som sikh -krigerne brugte. Gurudwara tilbyder gratis mad til omkring to tusinde mennesker hver dag, og tællingen når en lakh under festivaler. Det gyldne tempel kan besøges når som helst, da det er åbent hele dagen.

2. Wagah grænse:

wagah-border_tourist-places-in-amritsar

Wagah -grænsen er tilfældigvis den eneste vejgrænse mellem Indien og Pakistan. Grænsen har fået sit navn fra landsbyen Wagah, som grænsen løber igennem. Til sidst var landsbyen en del af Pakistan, men efter skillevæggen ligger den østlige del af landsbyen i Indien, og den vestlige del forblev i Pakistan. Grænsen ligger på Grand Trunk -vejen og tiltrækker tusindvis af besøgende regelmæssigt på grund af dens ceremonielle tilbagetog. Både nationernes og en parades hejsning af det nationale flag arrangeres regelmæssigt. Patriotisk musik spilles, og folk danser i takt med at fejre uafhængighed. Wagah -grænsen ligger 28 km væk fra Amritsar og er en meget nostalgisk oplevelse. Dette er et af de bedste turistattraktioner i Amritsar.

3. Jallianwala Bagh:

jallianwala-bagh_tourist-steder-i-amritsar

Jallianwala Bagh er en offentlig have beliggende i Amritsar, som spillede en meget vigtig rolle i Indiens frihedskamp. Stedet er berømt på grund af massemassakren under ordre fra general Dyer. Uskyldige mennesker gennem alle aldre blev grusomt dræbt af ti runder non -stop affyring. Der ligger en væg med kuglemærker indgraveret i den indtil dato. Der er en mindebrønd inde i haven, hvor folk sprang for at undslippe affyringen. Stedet har også et martyrgalleri, som bevarer forskellige artikler og våben, der blev brugt under massakren.

4. Akal Takht:

Akal Takhat Sahib (Den Almægtiges trone, Den udødelige trone) er centrum for sikh -politikken og en del af Harmandir Sahib (Golden Temple) -komplekset. Akal Takht Sahib blev afsløret af Guru Har Gobind Sahib den 15. juni 1606. I 1606 var bygningen af ​​Akal Takht Sahib en en-etagers struktur. Grundstenen blev lagt af Guru Har Gobind Sahib selv, og hele strukturen blev konstrueret af Baba Buddha og Bhai Gurdas. Kun de højest respektable og oplyste sikher fik lov til at deltage i processen med at bygge Takhat Sahib, almindeligt personale eller murere måtte ikke deltage i det. Akal Takhat Sahib (Den Almægtiges trone, Den udødelige trone) er centrum for sikh -politikken og en del af Harmandir Sahib (Golden Temple) -komplekset. Akal Takht Sahib blev afsløret af Guru Har Gobind Sahib den 15. juni 1606. I 1606 var bygningen af ​​Akal Takht Sahib en en-etagers struktur. Grundstenen blev lagt af Guru Har Gobind Sahib selv, og hele strukturen blev konstrueret af Baba Buddha og Bhai Gurdas. Kun de højest respektable og oplyste sikher fik lov til at deltage i processen med at bygge Takhat Sahib, almindeligt personale eller murere måtte ikke deltage i det.

Akal Takht kaldes også ‘den evige trone’. Det ligger i det gyldne tempel og blev bygget af den sjette sikh -guru, Hargovind Singh. Akal Takht menes at være den højeste af de fem Takhts, de andre er Keshgarh Sahib, Patna Sahib, Hazur Sahib og Damdama Sahib. Under Operation Blue Star blev Takht alvorligt beskadiget på grund af den indiske hær, der stormede stedet.

5. Durgiana -templet:

durgiana-tempel_tourist-steder-i-amritsar

Durgiana -templet har fået sit navn fra gudinde Durga og er også kendt som Lakshmi Narayana -templet. Templet ligger i nærheden af ​​Lohgarh -porten. I år 1908 blev Durgiana -templet efter et lignende mønster som det gyldne tempel bygget af Harsai Mal Kapoor. Templet har få historiske templer som Sita og Hanuman. Templet er også kendt som sølvtemplet på grund af dets udskårne sølvdør. De fleste af de andre turiststeder i amritsar er det også et af de bedste.

6. Ram Bagh:

ram-bagh_tourist-places-in-amritsar

Ram Bagh er også kendt som Maharaja Ranjit Singh Garden. Haven blev oprindeligt kaldt Company Garden, men Maharaja Ranjit Singh ændrede navn til Ram Bagh for at betale respekt for Guru Ram Das, der er grundlæggeren af ​​byen Amritsar. Haven var sommerpaladset for Maharaja Ranjit Singh og er bygget i stil med Shalimar Gardens beliggende i Lahore. Ram Bagh er blevet omdannet til et museum på 400 -års fødselsdagen for byen Amritsar. Tredimensionelle fotomontager, der viser Maharaja Ranjit Singhs liv, vises på museet.

7. Ram Tirath:

ram-tirath_tourist-places-in-amritsar

Ram Tirath -templet ligger på Chogawan -vejen i Amritsar, og historiske religiøse historier er knyttet til det. Det menes at være stedet, hvor Ramayana blev skrevet og også stedet, hvor Sita og Rams tvillingsøn blev født og opvokset af helgen Valmiki. Templet har en hellig tank knyttet til det, og det menes, at en dukkert i det er helligt og fromt. Dette er et af de smukkeste amritsar -turiststeder, som kan give meget fredelig tid.

8. Mata -templet:

Mata tempel turiststeder

Mata -templet ligger i Ranki Ka Bagh -området i Amritsar. Templet menes at være helligt og besøges af kvinder, der ønsker at være gravide. Templet blev bygget i tilpasning af Vaishno Devi Mandir i Katra. Det ses, at stedet hvert år besøges af tusindvis af mennesker, især i løbet af festlighederne.

9. Faridkot Fort:

faridkot-fort-turist-steder-i-amritsar

Faridkot Fort er et af de mange fantastiske steder at besøge i Amritsar. Det ligger 30 km fra byen Ferozepur og siges at være bygget af gamle herskere, der går tilbage til 700 år. Fortets hovedattraktion er Sheesh Mahal, der er bygget af spejle og aldrig formår at fascinere nogen.

10. Gobindgarh Fort:

gobindgarh-fort_tourist-steder-i-amritsar

Tidligere kendt som Bhangian Da Kila, går Gobindgarh -fortet tilbage til år 1760. Fortet repræsenterer et firkantet mønster og blev bygget af mursten og kalksten. Efter at fortet blev annekteret af den britiske hær blev det renoveret med nye indeslutninger som Darbar Hall, Hawa Mahal og Phansi Ghar. Gobindgarh fort er et af de bedste turiststeder at besøge i amritsar.

11. Jama Masjid Khairuddin:

jama-masjid-khairuddin_tourist-places-in-amritsar

Masjiden er kendt på grund af sin kunstneriske skønhed. Beliggende nær Gandhi -porten og basaren er denne Masjid meget godt forbundet til byen. Masjiden bliver overfyldt med mennesker, især i timerne med namaz.

Andre steder at besøge i nærheden af ​​Amritsar:-

  • Samadhi fra Guru Angad Dev Ji
  • Khoo Kalyanwala
  • Historisk Banyan -træ

Steder tæt på Amritsar:

  • Tarn Taran Sahib
  • Phu Kanjari

12. Tempio d’oro:

tempio-doro_tourist-steder-i-amritsar

Dette er et af de bedste steder at se i Amritsar. Stedet er fyldt med religiøse vidundere, og man vil have en vidunderlig tid her. Her kan man se sikhernes egentlige dedikation til deres religiøse guru eller Gud. Man kan også lære meget om sikh -kulturen fra dette sted. Det er et af de mest spændende steder for turister, der kommer til Indien for at lære indianernes kulturelle baggrund at kende. Private turfaciliteter er tilgængelige på dette sted, og det faktum, at hvor smukt dette historiske sted vedligeholdes er ganske fantastisk. Der er mange restauranter i nærheden her, der tilbyder lækker mad og næsten vil overtale en til at gå og spise der.

13. Teater og forestillinger:

Her er et fantastisk underholdningscenter i Amritsar, som kan siges at være et af de mest effektive steder at have det sjovt og færdes i den smukke by Amritsar. Man kan have masser af sjov her, da der er næsten mange steder til rekreative aktiviteter. Stedet er fyldt med spændende masser af vidunderlige muligheder for turister. Folk fra næsten hele verden og tilstødende kontinenter kommer her for at besøge dette sted, og det kan påstås at være et af de bedste steder at se i Amritsar.

14. Tarn Taran Sahib:

tarn-taran-sahib_tourist-places-in-amritsar

Dette sikh -tempel er endnu et fantastisk smukt pilgrimssted i Amritsar. Stedet er smukt lavet og kan siges at være et af de bedste steder at besøge i Amritsar. Stedet er velegnet til mennesker i næsten alle aldre. Sikh -templet er fyldt med hvide og og gyldne farver, som stort set er hvid maling og guld (på toppen). Stedet er ganske fantastisk og vil naturligvis holde folk motiveret og give dem mulighed for at have tro på deres religion. Der er mange Sardarer, og når de besøger stedet sammen og spiller, bliver det et subtilt sted at se på.

15. Pul Kanjari:

pul-kanjari_tourist-places-in-amritsar

Her er endnu et smukt sted at se i Amritsar, som giver folk mulighed for at få en vidunderlig udsigt over Amritsars historiske betydning. Stedet besøges ofte af mennesker fra hele Punjab og Indien også. Stedet ligger næsten 36 km væk fra Amritsar-Lahore-vejen. Man vil have en masse sjov, når de besøger dette sted en af ​​de bedste turiststeder at besøge i amritsar. Vejret her er ret behageligt, og der er masser af transportmuligheder herfra til andre steder og omvendt. Der er også mange nærliggende landsbyer på dette sted, og dette bliver et virkelig smukt syn, som folk kan se.

16. Khalsa College:

khalsa-college_tourist-steder-i-amritsar

Dette fænomenale sted er et vidunderligt syn, der skal besøges i Amritsar. Kollegiet er virkelig populært. Det kan snarere siges at være et af de mest populære gymnasier i byen. Der er en særlig afdeling i dette kollegium, der ligner sikh -historien. Her finder du dokumenter og andre interessante ting. Her finder du også beviser på nogle forskningsarbejde, som er ekstremt spændende, og man vil have en rigtig god tid med at arbejde med dem, og dette vil være en gavnlig og kyndig tidsmorder for dem. Folk fra hele indisk elsker at komme her, og det er ekstremt spændende at være her og bruge lidt kvalitetstid i dette vidunderlige turistmål.

Her er nogle af de bedste turistmål i Amritsar. Stederne er valgt, og listen er blevet oprettet ud fra feedback fra de mennesker, der har besøgt stederne. Kun de positive svar blev taget under bevillingen, mens du lavede denne liste, og det har vist sig at være en liste, der indeholder de top 15 turistmål i Amritsar.