20 forskellige typer pasta forklaret med billeder!

Pasta er let en af ​​verdens mest populære mad, og vi overdriver ikke! Selvom Pasta er en italiensk opfindelse, spredte dets navn og berømmelse sig til alle dele af kloden. Grunden? Pasta er en alsidig ret, der lader dig eksperimentere med forskellige tilberedningsteknikker, smag og saucer. Men med så mange typer pasta tilgængelige på markedet har mange mennesker svært ved at vælge den rigtige til den opskrift, de har i tankerne.

Typer af pastanavne

Skal vi gå med fusilli, penne eller spaghetti? Hvorfor har vi overhovedet så mange varianter af pasta? Svaret er enkelt! Smag og absorption af sovs varierer med pastaens form og tykkelse.

For at gøre sagen enkel for dig har vi sammensat en liste med 20 forskellige typer pasta og deres formål i den kulinariske verden.

20 forskellige pastaformer og navne med billeder:

Vidste du, at der findes omkring 350 forskellige slags pastaer i verden? Da det er umuligt at dække dem alle, vil vi tale om 20 populære sorter:

1. Engelhår:

forskellige slags pasta

Engelhår, også kendt som Capellini, er en type tør pasta, der ligner tynde, lange nudelstråde. Dens oprindelse spores tilbage til det 14. eller 15. århundrede i Norditalien, hvor det er kendt som Capellid’angelo! Pastaen er ganske delikat og passer meget godt til lette saucer eller olierede baser. Enhver sauce, der er ret cremet eller tæt, kan få pastaen til at ‘drukne’ og miste dens tekstur. Eksperter anbefaler at smide denne lækre pasta i en let marinara sauce eller smør sammen med noget protein som rejer, kylling eller endda grøntsager.

2. Spaghetti:

pasta navne

Selvom mange anser Spaghetti for at være en italiensk opfindelse, tyder fakta på, at traditionelle italienere sjældent spiser denne pastatype. Faktisk er Spaghetti mere ‘amerikansk’ end italiensk popularitet blandt lokalbefolkningen. Spaghetti er en tør pastatype, der ligner lange pinde. De tilberedes normalt “Al Dente”, hvilket betyder “til tanden” med en sej konsistens. Kogt pasta ligner en flok snore eller garn. Spaghetti fungerer godt med smørsovs, tomatsauce, pesto eller simpelt i olivenolie med grøntsager eller kød.

3. Pappardelle:

pastasorter

Pappardelle er en type båndpasta, der traditionelt er lavet med dej og æg. Det fås også som en tør pastasortiment for bedre opbevaring og tilgængelighed. Pappardelle har sin oprindelse i Italien, hvor det betyder “at spise” eller “at sluge”. Hvert pastaform måler cirka ¾ – 1 tomme i tykkelse. Pappardelle passer meget godt til tykke saucer som Bologanse eller endda i kødgryder på grund af dens tætte konsistens. Der er masser af kød- og skaldyrsbaserede opskrifter til at gøre Pappardelle til et solidt måltid!

4. Makaroni:

typer macaroni

Macaroni er en slags pasta, der ikke behøver nogen særlig introduktion. De fleste af os nyder denne pasta som Mac ‘n’ Cheese, der tilfældigvis er Amerikas foretrukne pastaret. Denne tørre pasta er lavet med hård hvede og ligner smalle rør. På grund af den kurvede form kaldes makaroni også albue -makaroner. En anden undertype af makaroni er pastaen med dobbelt albue, der har en snoet tekstur, der er tæt og sej. Macaroni fungerer godt med tunge saucer som ost, Bechamel osv.

5. Fusilli:

slags pasta

Fusilli er en type tør pasta, der har en proptrækker, snoet form. Rillerne på overfladen lader pastaen absorbere en masse sauce og smag. Amerikanerne bruger udtrykket “Rotini” som et alternativt navn til Fusilli. Denne pasta kan enten være hul eller massiv med forskellige længder og spiraler. Den almindelige eller hvedebaserede pasta kommer også i farver ved at blande spiselige grøntsagsekstrakter som gulerødder, rødbeder, spinat osv. I dejen. Fusilli fungerer godt med næsten enhver sauce og smager også fantastisk i salater.

6. Penne:

forskellige slags pasta

Penne er en anden populær tør slags pasta, der har en cylindrisk form med skarpe kanter. Navnet kommer fra det italienske udtryk “Penna”, som betyder fjer eller pen. En italiensk pastamaskine ved navn Giovanni Battista Capuro opfandt Penne ved hjælp af en speciel pastaskæremaskine. Størrelsen af ​​hver pasta kan variere fra 3 cm til 5 cm. Penne kan findes i to grundlæggende sorter – glat og struktureret. På grund af den tykke og tætte tekstur fungerer Penne godt med næsten enhver robust sauce som Arabbiatta, Alfredo, Bechamel osv..!

7. Farfalle:

forskellige pastanavne

Farfalle er en af ​​de smukkeste pastasorter, der stammer fra det 16. århundrede i Italien. Historikere foreslår, at damerne gjorde det til en vane at gemme ekstra pastadej for at skabe disse yndige sløjfe-former. På grund af ligheden med flagrende sommerfugle er pastaen kendt som “Farfalle” (betyder sommerfugle på italiensk). Den usædvanlige form kommer ved at knibe midten af ​​pastarunderne og skære kanten til kamme. Farfalle fungerer ganske godt med enhver tæt sauce lavet af fløde eller tomatbund.

8. Rotelli:

pastaformer og navne

Rotelle er en hjulformet pasta, der har sin oprindelse i Italien. Det italienske ord Rotelle oversættes til “små hjul” for deres unikke form. Egerne i hvert hjul i Rotelle -pastaen ‘fanger’ en masse sauce og fløde tilsat fadet. Så en tung sauce med fløde, tomat og endda skaldyr passer godt til denne sort. Rotelle pasta tilføjer også et flot, dekorativt look til retter som supper, salater osv. Børn synes, at denne type pasta er sjov og legende!

9. Orecchiette:

pasta form navne

Orecchiette er en af ​​de mest alsidige pastaprodukter, der passer godt til næsten enhver type sauce. Navnet er et italiensk ord, der betyder “små ører” på grund af dets runde, konkave form, der ligner ører. Den teksturerede overflade og den koplignende form af denne pasta indeholder en god mængde sauce og fungerer endda som en lille scoop til at rumme grøntsager og kød. Pastaen fås som tørre og friske varianter, begge lavet med Durum hvede.

10. Conchiglie:

pastatyper og former

Conchiglie er en traditionel pastasort, der almindeligvis er kendt som “muslingeskaller” eller “skalpasta”. Pastaen fås i tre forskellige sorter baseret på størrelsen – Conchigliette (lille), Conchiglie (medium) og Conchiglioni (stor). Jo større størrelse, jo højere er prisen, da pastaen kan blive ganske ustabil. Pastas skålform rummer god mængde sauce, kød og grøntsager. Store Conchiglie-skaller bruges til fremstilling af fyldte pastaretter.

11. Gnocchi:

liste over pastaformer

Gnocchi er en populær pastaform, der er håndlavet frisk med kogt kartoffel, æg og mel. Historien tyder på, at denne pasta har sin oprindelse i Norditalien, hvor det koldere klima var gunstigt for dyrkning af kartofler i stedet for korn. Dejen, der er lavet med de tre ingredienser, skæres og håndrulles i pillowy stykker. Enkelt sagt er Gnocchi en italiensk version af kartoffelboller, kogt i varmt vand i kun 2-3 minutter. Den kogte pasta går derefter i en let smør- og salviebund med kød eller grøntsager. Let sauce som fløde, tomat eller pesto fungerer også med Gnocchi.

12. Lasagne:

former for pasta

Lasagne eller Lasagne (flertalsformen) er en type arkpasta, der har sin oprindelse i det antikke Grækenland. Tilbage i de dage blev flade pastaplader skåret og lagdelt med sauce i en beholder kaldet “Lasanum” på latin. Nu ved du, hvordan denne pasta får navnet “Lasagne”. Retten involverer en lagdeling af pastaplader med forskellige elementer som pølser, grøntsager, frikadeller, sauce, æg, krydderurter og ost. Pastaen bages derefter til perfektion, hvor hvert lag problemfrit blandes i det andet, men bevarer sin personlighed!

13. Tortellini:

pasta slags navne

Tortellini er en type fyldt pasta, der kommer fra regionerne Bologna og Modena i Italien. Denne håndlavede pasta indeholder lækre fyld af forskellige elementer som kød, ricotta, spinat eller urter. Forberedelsesprocessen involverer indpakning af de firkantede pastastykker i en ringform for at binde fyldet. Tortellini går i varmt vand, indtil den er kogt og derefter i en velsmagende bouillon, sauce eller endda serveret tør ved at stege dem i smør.

14. Ravioli:

almindelige typer pasta

Ravioli er en anden populær variant af fyldt pasta, der fås i forskellige former som firkantet, cirkulær eller halvcirkelformet. Oprindelsen til denne traditionelle italienske pasta går tilbage til midten af ​​1400-tallet og kendt under navnet “rauioles”. Ravioli er en hjemmelavet pasta, der indeholder en række fyld som ost, krydderier, krydderurter, spinat, kød pakket ind i en pastaskuffe. Pastaen går i varmt vand og lige i sauce eller bouillon for forbedret smag. Ravioli på dåse er tilgængelig for folk, der synes det er besværligt at forberede det fra bunden.

15. Cannelloni:

forskellige slags pasta

Cannelloni er en ret stor rørformet pasta, der måler 3-4 tommer i længden. Oprindelsen af ​​denne pasta går tilbage til 1907, da den blev kendt som “strascinati”. Cannelloni er en cylindrisk form af de flade lasagneplader, der indeholder god fyld. Den grundlæggende proces er at koge Cannelloni -pastarørene i vand og bage dem med sauce, kød og ost. En anden mulighed er at proppe dem med en smagfuld fyldning og smide dem forsigtigt i smør og krydderurter.

16. Orzo:

Typer af pastaformer

Tag ikke fejl af denne række pasta med en håndfuld korn! Orzo er en genvej, sund pastatype, der har sin oprindelse i Grækenland, hvor ordet betyder “Byg”. Pastaen tilberedes af hvidt mel eller hvedemel og skæres i tynde, lange ‘korn’. Orzo bruges traditionelt som et alternativ til ris i supper, salater og gryderetter. Det fungerer også godt med et enkelt kast i smør, grøntsager, kød og urter. Orzo er kendt for sin lette tekstur og bedre smagsabsorberende egenskaber.

17. Radiatori:

Radiatori Pasta

Radiatori er nært beslægtet med Rotelli -pastasorten på grund af de fælles forbindelser med køretøjer! Ordet Radiatori på italiensk betyder “radiator”, der kommer fra squat -formen, der ligner radiatorerne i en bil. I betragtning af italienernes besættelser for biler er det let at tro, at inspiration til pastaen kommer fra radiatorgrillen på Bugatti -biler. De rynkede kanter og den lille, tykke form på Radiotori maksimerer den teksturelle appel i et fad. Pastaen ‘fælder’ også saucer, kød og grøntsager ganske godt til et solidt måltid!

18. Vermicelli:

Vermicelli Pasta

Vermicelli er en velkendt pastatype, der ligner tynd og kort spaghetti-pasta. Oprindelsen af ​​denne pasta er ret forvirrende, da hvert land hævder, at denne sort er deres egen. Den traditionelle italienske pasta er kendt under forskellige navne i forskellige dele af verden som “semiya”, “sevai”, “she’reya”, “aletria” osv. Vermicelli er også populær i asiatiske lande som Kina, Vietnam, hvor den er fremstillet i i form af tynde, lange nudler. Den bedste måde at forberede det på er ved at koge i vand og smide noget herby, smørsauce i.

19. Campanelle:

former for pasta

Campanelle er en relativt ukendt pastasort ud over nogle regioner i Italien som Toscana. Det italienske ord “Campanelle” oversætter bogstaveligt talt til “små blomster”. Pastadejen rulles til små kegler med flæset kanter. De andre navne på Campanelle er “håndklokker” og “gigli”. Historien tyder på, at inspirationen bag pastaformen var liljeblomsten, emblemet for det daværende toscanske imperium. Campanelle fungerer godt med tæt sauce som ost eller fløde.

20. Ziti:

typer af Ziti

Ziti er en type mellemstor pasta, der ligner hule rør. Det vides, at navnet “Ziti” stammer fra det italienske ord “Zite”, der betyder en brud. Pastaen kan enten have en glat overflade eller riflet ydre dæksel for forbedret tekstur. Selvom det ligner meget penne, har Ziti -pasta ingen diagonale kanter og skæres i stedet i en lige linje. Den almindelige måde at tilberede Ziti på er ved at bage den i gryderetter eller smide den i en tæt tomat- eller flødesovs.

Det er nogle af de mest populære pastaprodukter i verden! Gav denne artikel lyst til at bestille pasta eller løb ind i køkkenet for at forberede din egen pastaret? Vi ved ikke om dig, men al denne forskning om pasta fik os til at drømme om en solid pastamiddag. Så hvilken af ​​disse pastasorter er din favorit?