21 forskellige typer biler og deres billeder og navne

Leder du efter en perfekt bil, der passer til alle din families behov? Det er aldrig let at vælge et køretøj, der har adgang for kørestole og lader et baby autostol passe ind i bilen uden at optage ekstra plads. Der er mange kategorier, som køretøjerne er klassificeret i, og grundig forskning er nødvendig, før du køber en. De typer biler, der er tilgængelige på markedet, omfatter cabriolet, SUV, coupé, sedan, limousine, mikrobil, hatchback og mange flere.

Typer af bilerKlassificering af biler:

Biler klassificeres i forskellige kategorier afhængigt af flere faktorer. Her er en liste over disse klassifikationer.

1. Baseret på kropsstil:

Køretøjer er kategoriseret efter styling af kroppen. Nogle af de biler, der hører under denne gruppe, er cabriolet, coupe, hatchback, minivans, crossover osv..

2. Baseret på bilsegmentet:

Køretøjer er kategoriseret ud fra de elementer, som din bil har. Subkompakte biler, grønne biler, kompakte biler, muskelbiler, luksusbiler er nogle af eksemplerne på denne gruppe.

3. Baseret på størrelse:

Disse køretøjer er adskilt baseret på deres størrelse. Mikrobiler, kompakte biler, mellemstore biler, ekstra store biler er nogle af eksemplerne under denne gruppe.

4. Baseret på brændstof:

Køretøjer, der er opdelt baseret på den type brændstof, der bruges i dem. Nogle af de biler, der hører under denne gruppe, er dieselbiler, elbiler, naturgasbiler, brintbiler osv.

5. Baseret på formål:

Dette er en kategori af køretøjer, der er opdelt efter det formål, de bruges. Erhvervsbiler, familiebiler, eksotiske biler, racerbiler, sportsbiler er nogle af de køretøjer, der hører under denne gruppe.

[Se mere: Bedste bilforsikringsselskaber i Indien]

Typer af biler og deres karosseristiler:

Vi præsenterer dig for de 21 bedste biltyper klassificeret ud fra deres kropstype på markedet. Disse biler er også tilgængelige i Indien.

1. Limousine:

Limousine

Hvis du leder efter en luksusbil, så er Limousine et perfekt valg for dig. Funktionerne i disse biler er designet på en sådan måde, at de opfylder alle de glamourøse behov. Yderkroppen er slank og har luksuriøse rum indeni, hvilket gør den til en af ​​de dyre køretøjer. Disse biler har et separat område for føreren, og passagererne har et andet domæne med skillevæggen mellem de to. Toyota århundrede, Hyundai Equus limousine, Great wall hover, Chrysler 300 limousine er nogle af de limousiner i produktionen.

2. Cabriolet:

Der findes mange typer sportsvogne på markedet, som cabriolet, hot hatch, grand tourer, sports sedan, pony bil osv. Nogle af de berømte biler, der er luksuriøse, er cabriolet eller cabriolet. Funktionen, der gør den tilgængelig, er, at den kan konverteres til et udendørs køretøj. Men med moderne teknologi er der foretaget mange forbedringer. Nogle cabrioleter bruger automatiske hydrauliske eller elektriske aktuatorer, der gør alt intuitivt. Ferrari California, Honda S 200, BMW M 3, Mazda M X-5, Volvo C 70 er nogle velkendte cabriolet.

3. Mikrobil:

Mikro biler

En økonomibil er en bil, som normalt er overkommelig for mange. Disse er designet til at imødekomme behovene hos mellemindkomstgrupper. Det har endda fordelen ved lavere driftsomkostninger og lavere kuldioxidemissioner. Mikrobilen er en af ​​dem og er meget berømt. Mikrobiler (1) er en kombination af motorcykel og bil. Disse har motorer med 1-liters kapacitet og har normalt plads til to passagerer. Mikrovogne kan enten være trehjulede eller firehjulede. Sådanne typer køretøjer er trendy i Europa, hvor de kaldes boblebiler. På grund af teknologisk udvikling er disse mikrobiler for nylig drevet af elektricitet. Få eksempler på sådanne køretøjer er Tata Nano, Isetta osv.

4. Bybiler:

Bybiler

Byområderne er de bedste steder at bruge bybiler. Disse typer køretøjer er meget sikrere, har bedre hastighed og kapacitet sammenlignet med mikrobiler. Disse biler kan let nå hastigheden på enhver motorvej, da de er bygget i en sådan form, men må ikke bruges til det formål, da det kan være farligt. Også kendt som Kei -biler i Japan, og det er landet, der bruger denne type bybiler. Suzuki Cervo, Honda Life, Fiat Panda er nogle af de bedste eksempler på bybiler.

5. Hatchbacks:

Hatchbacks

Hatchbacks er den type biler, der er ideelle til folk, der ønsker større siddepladser sammen med nok bagagerum til at opbevare deres bagage. Disse biler er meget mere fremtrædende i størrelse og har meget højere evne end de små biler, der findes på markedet. Hatchbacks leveres med flere konfigurationer, der har fire eller fem døre. Disse biler er designet på en sådan måde, at de har to-boks design og har et interiør, der er meget mere fleksibelt. Der er et delt rum til passagerer og gods i disse typer køretøjer, der er meget populære i asiatiske lande.

6. Sportsværktøjer:

Sportsværktøj

Sportsværktøjer eller på anden måde kaldet SUV. Hvert land har en anden anvendelse til disse typer biler, og der er bredere definitioner af SUV til rådighed over hele verden. Designet af disse biler udføres på en sådan måde, at den betydelige udnyttelse af disse typer køretøjer sker i terrænformål. SUV har et kassefyldt karosseridesign, der er opretstående og har højere frihøjde. Designet på disse SUV’er er unikt og slankt, hvilket gør det til et stilfuldt valg for mange. Nogle af de bedste produkter på markedet er Landrover Discovery, Jeep Patriot, Toyota FJ Cruiser osv..

7. Sedans:

Sedans

Sedans er bygget med en kraftfuld motor og populært brugt som en familiebil. At have en separat plads til motor, passager og last er specialet i disse biler, der er i tre-boks-konfiguration-sammen med en stor bagagerum til bagageopbevaring med komfortable sæder, hvilket gør det til det bedste valg for en familie. Sedans er opdelt i typer baseret på styling af deres krop, såsom Notchback, Sedanette, Hardtop, Fastback, Close-coupled, Club, Convertible.

8. Subkompakte biler:

Subkompakt

Subkompakte biler har, som navnet antyder, et kombineret område til last og interiør med fire til fem døre. Det er et behageligt køretøj, der kan rumme fire til fem passagerer. Længden på disse biler er typisk 3900 mm til 4200 mm lang. Fabrikanterne i mange virksomheder producerer premium subcompact -biler til en overkommelig pris. Nogle af de bedste subkompakte biler på markedet er Peugeot 208, Opel Corsa osv.

Se mere: Typer af fly i verden

9. Familiebiler:

Familiebiler

En mere udvidet version af enhver standard sedan eller hatchbacks kaldes en familiebil. Denne type køretøj er ideel til folk, der har store familier. Da køretøjets størrelse er stor, kan det forårsage problemer, når du bevæger dig rundt i små områder, så det er bedre at tage en prøvekørsel, før du køber dette køretøj. Disse bilers design varierer og kan komfortabelt rumme fem til seks personer og har en motorkapacitet på 1,4 til 2,5 liter. Nogle af de populære på markedet er Volkswagen Golf, Toyota Auris osv.

10. Stationcar:

Godsbiler

En anden variant af sedan eller sedan med en forlængelse af taget bagud kaldes Estate biler eller stationvogne. To-dørs vogne, vogne i fuld størrelse, vogne i helt stål er nogle af de typer campingvogne, der findes på markedet. Stationcar har et stort lastrum og et design med to kasser. Selvom førerhusplanen har et system, der ligner hatchback, er vognene meget længere, hvilket giver ekstra plads til last. Designet på disse køretøjer er behageligt, og interiøret kan omkonfigureres med nedfældelige bagsæder i henhold til passagerernes prioritet.

11. Grand Tourer:

Grand Tourer

Grand tourers eller forkortet som GT, er kraftfulde, massive, mere omfattende og en type sportsvogn. Bilens design tjener formålet med luksus sammen med høj ydeevne. Det er en perfekt mulighed for langdistancekørsel med høj hastighed med 2+2 eller et to-personers arrangement. Dette er en type bil, der giver dig en spænding, men samtidig behagelig på samme tid, der giver dig nok hestekræfter til at krydse kontinenter. Lexus SC 300/400, Ferrari 612 Scaglietti, er nogle bemærkelsesværdige grand tourers.

12. Muskelbil:

Muskel bil

Mellemstore biler, der har kraftfulde V8-motorer, er kendt for at være Muscle-biler. De har et baghjulstræk, der fås til en overkommelig pris med let kropsvægt. Disse biler køres populært i USA og Australien, der masseproduceres. Disse biler har normalt to døre, men nogle producenter producerer dem med fire døre. Den enkle måde at forklare muskelbiler på er ved at udskifte en kraftfuld motor i et lille køretøj. Ford Falcon, Ford Torino, Pontiac GTO er nogle eksempler på muskelbiler.

13. Superbiler:

Super biler

Nogle af de mest eksotiske biler, der har overlegen ydeevne end andre tilgængelige køretøjer, kaldes en Superbil. Prisen på disse biler er meget høj, da produktionen er meget eksklusiv og begrænset. Disse er førsteklasses biler, der har høj ydeevne og er lovligt at bruge på veje. Bugatti Veyron 16.4, Mclaren P1 osv. Er de få bedste superbiler på markedet.

14. Erhvervskøretøjer:

Erhvervsbiler

Ethvert køretøj, der transporterer varer eller kunder, der betaler for deres tur, betragtes som et erhvervskøretøj. Der er forskellige versioner af disse erhvervskøretøjer, der er bygget efter behovet. Hvis bilen bruges til transport, består frontområdet af to til tre sæder, der giver meget plads til opbevaring af varer. Hvorimod hvis det er et køretøj, der transporterer betalende kunder, så er der masser af siddepladser i bagenden. Designet af disse køretøjer er enkelt og har ikke ekstravagante funktioner som nogle andre biler. De har også standard brændstoftanke. Volkswagen transporter, Ford Transit er nogle af de mest kendte erhvervskøretøjer.

15. Roadsters:

Roadsters

Roadsters er den type biler, der populært bruges til at hæve ens udseende frem for komfort. Disse er åbne biler med et to-personers arrangement, der har minimal vejrbeskyttelse. Også betragtet som en enklere version af en cabriolet, har denne bil ikke noget glas på køretøjets over- eller sidearealer. Disse er ved at blive ret populære i mange lande i dag.

Se mere: Guitartyper

16. MPV/minibus:

Minivans bruges populært af familier, der har mange børn og har brug for at køre dem komfortabelt og sikkert-også kaldet multifunktionelle køretøjer, der har en to-boks eller en-boks-konfiguration, der enten har fire døre eller en skydedør til passagerer . Interiøret er ret behageligt, der har sæder i tre eller to rækker, der kan omkonfigureres efter dine behov. Nogle af de bedste eksempler på markedet er Citroen Berlingo, Ford C-max osv.

17. CUV:

Crossover Utility Vehicle eller også kaldet CUV, giver passageren en behagelig tur. Disse typer biler har et overlegent interiør, hvilket gør det til en perfekt rejse; den eneste ulempe er, at den har den lave evne til at køre off-road. Konstruktionen af ​​dette køretøj er unibody og har overlegen i at bruge brændstof effektivt. Disse crossover -biler er kategoriseret forskelligt i forskellige lande. Disse køretøjer har en stil, der ligner SUV’en. Hyundai Santa Fe, Mazda CX-5, Honda CR-V er nogle af de bedste crossovers på markedet.

18. Afhentning:

Pickupen er et køretøj, der er ideelt til folk, der gerne vil bruge dem til at udføre daglige gøremål og også til udflugtsformål. Disse lastbiler er robuste og tjener også det dobbelte formål at fungere hjemme eller ude. Der er flere variationer i disse køretøjer i henhold til belastningen og dine behov, såsom mellemstørrelse, fuld størrelse og kraftig. Pickup lastbiler omtales ofte som utes i nogle vestlige lande. Dodge ram 2500, Nissan Titan, Ford F-250 er nogle af de bedste eksempler på pickupbiler, der findes på markedet.

19. Coupe:

En af de berømte personbiler på markedet kaldes også en coupe. Disse typer køretøjer er generelt to-dørs, der har en lukket karosserikonfiguration. Køretøjerne er sporty, der har fire sæder, to foran og to bagpå. Sæderne er mindre i størrelse sammenlignet med andre biler. Mercedes-Benz C-klasse, BMW 2-serie, Audi A5 er nogle af de førsteklasses coupéer, der findes på markedet.

20. Sportsvogn:

Sportsbiler er de coupéer og cabriolet, der har det hotteste, sejeste og sportyste look. De er en slank finish og er ofte dyre, placeret lavt til jorden. Selvom disse typer biler kun har to sæder, er der undertiden også bagsæder. Sportsbiler har et meget smukt og glat look, der kan få enhver til at stoppe op og se tilbage. Mazda Miata, Porsche 911, Ferrari 488GTB, Aston martin vantage er nogle af eksemplerne på populære sportsbiler på markedet.

21. Racerbiler:

Vores gader er fyldt med ny teknologisk implementering i bilerne inspireret af racerkredsløbene. Men den faktiske ydelse af en sådan rå kraft er muligvis ikke håndterbar for en gennemsnitlig chauffør. Racerbiler er udviklet, og husker kun på køretøjets effekt. Motorer af disse typer biler ændres efter hvert løb, da de ikke varer længere end det. Medmindre du vil begynde at køre racer eller allerede er en racer, er disse typer biler ikke til din gennemsnitlige joe!

Se mere: Forskellige former for dans

Ved hjælp af detaljerne om de typer biler, der er tilgængelige på markedet, vil det gøre dit arbejde ret let med at vælge det køretøj, der opfylder alle dine families behov. Sørg for at prøvekøre bilen, før du køber dem, da teoretisk og praktisk erfaring er ret anderledes. Så lad os vide, hvordan denne artikel hjalp dig med at skaffe dit yndlingsprodukt.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er kun meninger, og vi er på ingen måde ansvarlige for din personlige oplevelse med bilen. Det ville hjælpe, hvis du krydskontrollerede for detaljer, før du foretager et køb.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad er den mest fremtrædende bil i verden?

Svar: Ettore Bugattis franske Type 41 Bugatti Royale er den mest betydningsfulde bil i verden. Akselafstanden til Bugatttti royale er mere end fire fod lang, og længden af ​​denne bil er fire fod.

Q2. Hvad er den mindste bil, der nogensinde er fremstillet?

Svar: Den mindste mikrobil, der nogensinde blev fremstillet, er en trehjulet bil ved navn The PeelP50. Disse blev først lavet fra 1962 til 1965 og havde en permanent rekord for den mindste nogensinde bygget bil, der er opført i Guinness verdensrekorder.

Q3. Hvad er de hurtigste biler i verden?

Svar: Den hurtigste bil, der kan gå fra 0 til 60 på 2,4 sekunder med en hastighed på 267 mph, er Bugatti Veyron Super Sport.