7 forskellige typer mobiltelefonopladere (USB, A, B, C -18W, 30W)

En mobiltelefon er allestedsnærværende i det nuværende samfund og det er umuligt at forestille sig et liv uden en. Med nyere modeller på markedet hvert par måneder, tænker vi alle på at opgradere vores nuværende versioner. Bortset fra at analysere de tekniske specifikationer og funktioner, er det vigtigt også at tænke på telefonens opladertyper. Hvad hvis du ender med en telefon, der ikke er kompatibel med andre opladere?

For at træffe en beslutning, skal du først forstå de forskellige typer opladere, der er tilgængelige på markedet! På denne måde behøver du ikke ende med at hamstre på flere opladerledninger derhjemme eller på kontoret!

Forskellige typer mobiltelefonopladere

7 forskellige typer mobiltelefon oplader kabler:

Lad os nu se på forskellene mellem de mange typer mobiltelefonopladere, der findes på markedet:

1. USB-Type A oplader:

USB-type A-opladere har hanstik, der tilsluttes de kvindelige Type-A-porte, der findes på en værtsenhed som computere eller bærbare computere. Typisk har disse kabelkabler en rektangulær form, hvor den nederste del består af stiftforbindelserne. På modtagersiden kan enhver enhed som mobiltelefon, powerbank, ipod osv. Tilsluttes ved hjælp af forskellige opladerender som Type B eller C. Type A -opladere er ret stive og kan kun rumme de specifikke porte, der nu er ved at blive forældede i moderne værtsenheder.

2. USB- Type B oplader:

USB Type B -stik passer ind i de kvindelige Type B -porte, der findes på store perifere enheder som printere, scannere og eksterne lagerenheder. De har en karakteristisk firkantet form med skrå hjørner på toppen. Den anden ende af Type B -stik leveres med enten Type A- eller C -stik for at oprette forbindelse til en ekstern enhed som computere. Ideen bag udviklingen af ​​Type B -stik er at forhindre risikoen for at forbinde to værtscomputere til hinanden i stedet for en perifer enhed. Type B -porte forsvinder langsomt fra det kommercielle marked og giver plads til nyere typer USB -opladere

3. USB- Type C oplader:

USB-type C-opladere er relativt nye indgange i en verden af ​​opladerporte. Inden for få år er de de bedste alternativer til de fleste konventionelle opladerporte som A eller B. Hovedfordelen ved disse stik er den reversible mulighed. Du kan sætte stikket i porten i enhver retning for at få en god pasform. USB-C er også ret kraftfuld med hensyn til tilslutning, hurtigere dataoverførsel og hurtig opladning af andre enheder, der er tilsluttet i slutningen af ​​portene. Mange mærker som Samsung, Nexus osv. Laver Type-C som deres standard telefonopladertyper.

4. Mini-USB oplader:

Mini-USB-opladere er officielt forsvundet fra elektronikscenen nu! Men i tiden med digitale kameraer var disse opladere game changers i måden, enheder blev opladet på. Som navnet antyder, er Mini-USB-opladere meget mindre og tykkere i forhold til andre former for telefonopladere. I den ene ende af dette opladerkabel er en standard flad ende USB, og i den anden ende kan du finde en mindre version af enten Type-A, B eller C opladere. Den største ulempe er, at disse opladere ikke er på farten-kompatible, hvilket betyder, at de ikke kan understøtte skiftet mellem rollerne som vært og enhed.

5. Micro-USB oplader:

Micro-USB-opladere er en af ​​de mest solgte typer af opladere i verden. Faktisk har mærker som Samsung og LG stort set lavet disse som deres standard mobiltelefonopladere globalt. Der er mange måder, hvorpå Micro-USB-opladere er bedre end Mini-USB’er. Disse opladere er fysisk mindre i størrelse end Mini USB’er og er OTG (On-the-Go) kompatible. De understøtter også en høj dataoverførsel på 480 MBPS! Der er to undertyper af disse USB -opladere – Type A og Type B, selvom sidstnævnte er mere almindelig.

6. USB 3.0 oplader:

USB 3.0 er den seneste innovation i mobilindustrien, som også kaldes Superspeed USB. Sammenlignet med USB 2.0 tilbyder USB 3.0 en høj dataoverførsel på op til 625 MB/s og en hurtig opladning på op til 900 mA, hvilket gør den til den hurtigste på markedet hidtil. Du kan identificere en 3.0 fra en 2.0 ved hjælp af den blå farve på receptorerne. I dag har vi USB 3.1, kaldet Superspeed+ og USB 3.2 Chargers, der kombinerer superspeed og superspeed+ for at give ekstremt høje dataoverførselshastigheder på 2500 Mbits/S. Disse opladere har igen undertyper som USB 3.0 Type A, B eller C, hvoraf 18W Fast Charger USB-TypeC er ret populær.

7. Lynoplader:

Lightning -telefonens opladerakkord er 100 % ejet og designet af Apple Inc. Lightning -stik har erstattet de originale 30 -pins dock -stik, der fulgte med I phone 4 eller Iphone 3. I stedet for 30 kommer Lightning -akkorder med kun 8 pins og kan indsættes i hunporten i enhver retning. Alle de nyeste modeller af Apple, herunder iPhone 12 og Iphone 12 Max, leveres med Lightning -opladere. I 2018 meddelte Apple, at det ville erstatte alle sine lynstik med USB-type C. Men vi kan ikke se, at det sker når som helst snart!

Det er nogle af de bedste typer mobiltelefonopladere, der findes på markedet i dag. Inden du opgraderer din telefon, skal du kontrollere opladertypen for at se, om den er kompatibel med eksisterende enheder i huset. Ellers ender du med bundter af opladere, der fører til kaos og forvirring!