9 forskellige typer chokolade, du skal prøve i chokoladedagen

Jorden er et lykkeligere sted på grund af chokolade! Vi vedder på, at du ikke kan benægte det. Chokolade er en slags sød mad fremstillet af ristning og formaling af kakaofrø. De er måske søde afhængigt af chokoladen der laves. Det spises som konfekt. De er lavet som faste blokke, som pulver eller endda som pasta. Nogle af disse former er ingredienser til fremstilling af en kage eller varm chokolademælk og typisk som smagsstof i mange andre fødevarer.

Typer af chokolader, du skal prøve i chokoladedagen

Et moderat forbrug af chokolade er kendt for at forbedre dit humør og også få dig til at føle dig lykkeligere. Det har også mange antioxidantegenskaber og er derfor gavnligt for kroppen. Det er også kendt for at forbedre dine kognitive evner og reducere hjerte -kar -problemer. Men vent! Forbrug af for meget chokolade kan byde velkommen til en række risici som diabetes, koronar hjertesygdom og undertiden hypertension. Det er helt i orden at indtage i milde mængder. Mørk chokolade har vist sig at være bedre end de andre typer. Tag et kig på den slags chokolade, der er tilgængelige.

Typer chokolade og deres fakta:

Chokolade findes i mange former og former. De fleste af os har særlig lyst til mørket og nogle til mælkechokoladerne, og der er sikre grunde til, hvorfor vi kan lide dem. Her er de typer chokolade, som de fleste af os har prøvet mindst på et tidspunkt i vores liv.

1. Mælkechokolade:

Mælkechokolade indeholder cirka 10% ren chokolade med nogle ekstra doser tilsat kakaosmør og sukker. De er oprindeligt lavet til mennesker, der var allergiske over for kakao og indeholder mere vaniljesmag. De smelter normalt i munden og bruges oftest til fremstilling af toppings til bagte godbidder eller som fyld og glasur. Hvis du har sød tand, så er mælkechokolade noget for dig.

2. Hvid chokolade:

Hvid chokolade er mere af kakaosmør, sukker og andre mælkefaststoffer. De har en gul eller elfenbenfarve og indeholder slet ingen kakaofaste stoffer. Den er lavet af vegetabilsk olie og har kakao -lugt sammen med smagen. Hvid chokolade bruges mest til frosting og til andre dekorative formål på småkager og boller. Hvis du ville være okay med en chokolade, der ligner en erstatning, er hvid chokolade noget for dig. De accepteres ikke rigtig som chokolade, bortset fra at det ligner en.

3. Mørk chokolade:

Mørk chokolade er også kendt som bitter chokolade. Det er 35% ren chokolade med meget lille mængde sukker i. De ser mørke ud og er typisk mindre søde end semisøde. Mørk chokolade er en sund mulighed blandt de mange typer og er kendt for at have et højt antioxidantindhold, der fremmer et sundt hjerte. Det muliggør bedre kognitiv funktion og indeholder flavonoider. Kakao -flavonoiderne har vist sig at hjælpe med at sænke blodtrykket og endda kolesterol. Den anbefalede dosis mørk chokolade er cirka 30 til 60 gram. De bruges i kager, trøfler og endda mousser. Hvis du ønsker at spise noget og alligevel forbliver sund, er mørk chokolade et anbefalet valg.

4. Usødet chokolade:

Usødet chokolade er den enkleste chokolade nogensinde. Den er lavet med kakao -faste stoffer og kakaosmør, med omkring 55% kakaobønne. Den indeholder 0% sukker. Usødet chokoladepulver bruges mest i kager og småkager. Usødet chokolade er kendt for at øge hjernekraften og også forbedre arteriens sundhed. Så hvis du ønsker at spise stærkt, er denne et skyldfrit valg.

5. Couverture -chokolade:

Coverture er en chokolade af høj kvalitet med en høj procentdel af kakaosmør og en mild dosis chokoladesprit. Den skal tempereres og har derfor brug for bedre opmærksomhed under forberedelsen. Hvis den ikke hærdes ordentligt, sætter chokoladen sig ikke godt. Når det er gjort perfekt, udstråler det en blank glans og kan bogstaveligt talt smelte i munden. Hærdning er ideelt at hæve og sænke temperaturen, under konstant omrøring. Choco fudge bruger couverture og er derfor ideel til dyppning, belægning og garnering.

6. Gianduja chokolade:

gianduja chokolade er den rige, glatte konfekt, der er fremstillet ved at blande hasselnødder til en pasta. Det blandes med kakao, sukker og kakaosmør. Den kommer i halvfast creme som tekstur og kan let skæres til de former, du kan lide. Det bruges mest som pålæg (marmelade som erstatning) på brød. Kender vi ikke alle Nutella? Mere kan lide det, men Nutella er kun et mærke for chokolade-hasselnøddepastaen. Gianduja kan også laves af mandler.

7. Candy Coating Chokolade:

Den slikbelægning, du ser, er chokoladen, der er fremstillet i mørk, mælk eller hvid chokolade. Den største forskel er kakaosmør. Candy -coatingchokoladen kan indeholde olier som palmeolie. Ligesom deres navn bruges de til belægning og giver den rigtige dosis chokolade til sliket.

8. Halvsød chokolade:

Disse er de standard, du vil se i et bageres køkken. De bruges til at lave choco chip cookies. Det er mørk chokolade, fremstillet af kakaofaste stoffer, sukker og andre emulgatorer. Sødmen vil dog variere med mærkerne. Sørg for at kontrollere ingredienserne, før du køber en.

9. Bittersød chokolade:

Bittersød chokolade er typisk chokoladesprit. Den indeholder sukker (meget mindre), mere af kakaosmør, vaniljeekstrakt og lecithin. Det er derfor mindre sødt på grund af mindre end en tredjedel af sukker. Det bruges også til bagning og kan udskiftes i stedet for halvsød chokolade.

Så spørg dig selv, næste gang du begynder at bage, om du bruger den rigtige chokolade. Du behøver ikke også at føle skyld over at spise dem ofte. Mange af dem har vist sig gavnlige for kroppen. Hold derfor et tryk på typen af ​​chokolade, og hvor meget du spiser. Det er alt, hvad du skal være bekymret og bekymret for!

typer choklater