Typer af blodgrupper og deres egenskaber

For at enhver levende organisme skal overleve i denne verden, kræver de proteiner, næringsstoffer og ilt. For at overføre disse stoffer til alle dele af kroppens celler er deres behov for en vis transport. Blod fungerer som transportør i kroppen. Det tegner sig for 7% af den menneskelige kropsvægt med en gennemsnitlig tæthed på 1060 kg/m3 for voksne, en gennemsnitlig mængde blod er fem liter. Det består af plasma og forskellige celletyper. Blod udgør forskellige typer af legemer i det. De kendes røde blodlegemer, leukocytter og trombocytter. For dem, der ønsker at vide, hvor mange typer blodgrupper i menneskekroppen:

typer af blodgrupper

Røde blodlegemer udgør 45 % af blodet; plasma er omkring 54,3% og leukocytter på 0,7%. Blodets farve er rød, den opnås af et stof, der er til stede i det, kaldes hæmoglobin. Et blod afgøres baseret på tilstedeværelsen af ​​antigener på overfladen af ​​røde blodlegemer. Blodtyper arves og repræsenteres ved bidrag fra begge forældre. Hidtil havde International Society of Blood Transfusion anerkendt 35 humane blodgruppesystemer. Her er den vigtigste blodgruppe og blodtype

Hvorfor adskiller blodtyper sig:

Blod består af røde og hvide blodlegemer, plasma og proteiner. Plasmaet har antigener flydende i det, som er ansvarlig for at tilbyde immunitet til kroppen. Antigener er af to typer, A og B, som producerer forskellige antistoffer til bekæmpelse af de sygdomsfremkaldende bakterier. Personer med O -blodgruppe har begge antistofferne. Denne forskel i antistoffer skaber resistens over for nogle sygdomme og sårbare over for andre.

Procentdel af blodgrupper i Indien:

Pr. Undersøgelse er den mest almindelige blodgruppe i Indien O med 37,12% af befolkningen. Den næsthyppigste blodgruppe er B med 32,26%, efterfulgt af A på 22,8%. AB er det mindst fundne blod i det indiske subkontinent.

Sjældneste blodtype i Indien:

Den sjældneste blodgruppe er Bombay Blood -gruppen, der kun findes i 0,01% af den indiske befolkning. Det findes sandsynligvis hos lokalbefolkningen i Mumbai og deraf navnet. Blandt dette er den negative blodgruppe endnu mere sjælden end positiv. Det anslås, at kun 15 donorer er identificeret i hele Indien med denne blodgruppe.

Blodgrupper er klassificeret efter deres antigener i til fire:

  • Blodgruppe A.
  • Blodgruppe B.
  • Blodgruppe O
  • Blodgruppe AB.

Blodgruppe afgøres, om den er positiv eller negativ baseret på den Rh -faktor, der er til stede i den. Tilstedeværelse af Rh -antigen på røde blodlegemer, så er det pågældende blod positivt, hvis Rh er fraværende, er det negativt. Nedenfor er angivet blodgruppetyperne og deres betydning.

1. Blood Group AB:

typer af blodgruppe 1

Denne gruppe mennesker kan modtage blod fra enhver gruppe, især AB foretrukket. Men der er ingen chance for at donere blod til denne blodgruppefolk. Denne gruppe mennesker kaldes som universelle acceptører eller modtagere.

2. Blood Group AB+:

typer af blodgruppe 2

Blodgruppe AB+ er en sjælden gruppe på verdensplan. Det har udbredelse på kun 4%. Blodgruppe kan forbedre deres blod ved at tage kost som kød, dagbog, havmad, korn, nødder, fedt, frugt og grøntsager. Da AB positiv er universel acceptor, kan alle blodgrupper transfunderes.

3. Blood Group AB-:

typer af blodgruppe 3

Kun 1% af donorpopulationerne er tilgængelige med AB -negativt blod. Det er mere påkrævet for mænd til fremstilling af plasma. Samme diæt af AB +ve følges også for AB –ve. AB- kan modtage blod fra O-negativ, A-negativ, B-negativ og AB-negativ.

4. Blodgruppe A:

typer af blodgruppe 4

Hvis individerne har antigen A på overfladen af ​​røde blodlegemer, karakteriseres det som blodgruppe A. Denne gruppe har serum -Igm -antistoffer mod B -antigen. Disse mennesker kan kun donere blod til mennesker, der har blodgruppe A og AB. Kost til blodgruppe A skal følge er en kødfri diæt, som ikke er andet end at de skal være komplet vegetar. De skal tage bønner, bælgfrugter, frugt, grøntsager, fuldkorn, som er økologisk friske. Denne gruppe har et følsomt immunsystem.

5. Blodgruppe A+:

typer af blodgruppe 5

En positiv er næstflest blodgrupper, hvor patienter har brug for meget. De kan modtage blod fra A positiv, A negativ, O positiv og O negativ. Ca. en ud af tre udgør 35,7 % af denne gruppe.

6. Blodgruppe A-:

typer af blodgruppe 6

I verden har kun 6,3 % af mennesker denne gruppe. Det er en sjælden gruppe. Disse kan kun modtage blod fra A negativ og O negativ.

7. Blodgruppe B:

typer af blodgruppe 7

Personer, der besidder antigen B på røde blodlegemer, er grupperet under blodgruppe B. Denne gruppe har serum -Igm -antistoffer mod A -antigen. De modtager blod fra gruppe B eller gruppe O. De kan donere til enkeltpersoner for gruppe B eller gruppe AB. De skal være planteædere og kan undgå kylling, jordnødder, sesamfrø, tomater, linser, hvede, majs og boghvede.

8. Blodgruppe B+:

typer af blodgruppe 8

B positiv er tredje donor i verden. Én blandt 12 individer har B -positivt blod i gennemsnit 8,5% af befolkningen.

9. Blodgruppe B-:

typer af blodgruppe 9

Dette er den sjældne blodgruppe og unik. Ved gennemførelse af undersøgelse vides det, at kun én blandt 67 mennesker har en B -negativ blodgruppe i gennemsnit 1,5%.

10. Blodgruppe O:

typer af blodgruppe 10

Blodgruppe O betegnes som blodgruppe nul i nogle lande. Denne gruppe har ikke antigen A og antigen B på røde blodlegemer. Selv blodserum indeholder ikke antistoffer A og B også. Så gruppe O kan kun modtage blod fra mennesker, der har blodgruppe O. Denne gruppe mennesker kan donere blod til alle mennesker i andre grupper, da den aldrig indeholder antigener og antistoffer. Derfor kaldes blodgruppe O som universelle donorer. Da blodgruppe O er kompatibel med alle grupper.

Kost til personer, der har blodgruppe O, der skal følges, er kost med højt proteinindhold. Det omfatter magert kød, fisk, fjerkræ og grøntsager, let af korn, mejeriprodukter og bønner.

11. Blodgruppe O +:

blodtyper 11

O positiv er donor. Det er det mest almindelige blod, der er nødvendigt af alle patienter i nød. I gennemsnit har en blandt tre 37,4 % af blodgruppe O. O positiv kan kun donere til folk i O -gruppen.

12. Blodgruppe O-:

typer af blodgruppe 12

O negativ kaldes som universel donor. Det kan transfunderes til alle blodgrupper. I verden har kun 6,6% af mennesker O -negativt blod. Det høres, at O ​​negative er medicinske helikoptere til patienter i traumer eller i alvorlig tilstand. En blandt 15 har O negativt blod. Hvis en person med O -negativ også har brug for blod, må O -donor kun donere blodet.

Ikke kun blodgrupper, men også plasma har kompatibilitet. Så på denne måde klassificeres blod i grupper. Da nogle antigener hos patienten udløser immunsystemet til at angribe transfunderet blod, er det mere sikkert at transfusere et blod, der er egnet. Så det er ens individualitets pligt at donere blod til det nødvendige, når der er behov. For hver tredje måned reproducerer menneskekroppen nye røde blodlegemer. Gør en vane med at give blod årligt to gange.