15 uger gravid – symptomer og fosterudvikling

Du er nu en ny mor. Din krop er anderledes og forbereder dig på fødslen af ​​et lille menneske. For hver dag der går, ændrer din krop sig, og det gør din baby også. I de 15. uger gravid vil din krop opleve nogle nye ændringer, og du vil se, hvordan din mave er vokset. Her er alt hvad du behøver at vide.

I den 15. uge af graviditeten udvikler din baby sig allerede, og nu har de store organer som nyrer udviklet sig, så barnet nu kan tisse, når han/hun har brug for det. Andre organer som hjertet og hjernen udvikler sig også nu, så din baby kan lave en masse nye ansigtsudtryk, som de ellers ville have svært ved at gøre. Et stærkt hjerte giver barnet mulighed for at bevæge sig mere ivrigt end før.

15 ugers graviditet

På dette tidspunkt er immunsystemet godt i gang med udviklingen og giver barnet mulighed for at træffe sine egne beslutninger om, hvorvidt det kan lide bestemte fødevarer eller ikke, som moderen indtager. Sammen med immunsystemet har barnet en stærk og fungerende hjerne nu, der er godt forbundet med babyens nervesystem. Din baby kan nu føle smerte, sult, træthed og mange andre følelser. Øjnene udvikler sig også på dette tidspunkt, hvilket tillader din babys første glimt af deres fremtid. Samlet set er dette en ekstremt vigtig uge for barnet.

Indholdsfortegnelse:

 • Hvor mange måneder? – Symptomer – Hvad skal man tænke – Babyudvikling
 • Aktivitet – Kost og motion – Sådan overvinder du stress – Tips
 • Medicinske tests og scanning – pleje & Forholdsregler – hvad er risikoen?

15. graviditetsuge er hvor mange måneder?

Ved 15 uger gravid er du cirka 3 måneder inde i graviditeten. Du er nu i begyndelsen af ​​anden trimester. Anden trimester er ideelt set midt i tre måneder inde i graviditeten, og det er på dette tidspunkt, at folk normalt meddeler omverdenen om deres graviditet.

15 uger gravide symptomer:

Du vil vide det, når du er i den 15. uge af din graviditet. Her er nogle 15 uger gravide kropsændringer. Sammen med dine kropsændringer begynder nogle psykologiske ændringer også.

1. Vægtøgning:

Det er i denne periode, at du får maksimal vægt. Vægten kan dog falde efter den 15. uge. Det er i denne periode, at barnet vokser. Barnets vækstmaksimum sker i andet trimester. Dette er en vigtig periode for din babys vækst, og på dette tidspunkt har din krop tilpasset sig til at være gravid, men barnet vokser stadig, og på grund af dette har din krop brug for al den støtte, der er mulig for at hjælpe din baby med at vokse, og dette er hvorfor tager du på i vægt. Fedtet i din krop giver de nødvendige næringsstoffer til barnet, da maven aminosyrer nedbryder dit fedt for at give barnet næring; derfor, jo mere fedt, jo sundere er barnet. For at overvinde den ekstra vægt, du får, vil det være en lang vej at forkæle hurtige og komfortable øvelser.

2. Tarmproblemer:

Det andet irriterende problem, du kan opleve, er din afføring ændring. I denne periode kan du lide af uønskede tarmproblemer og kan løbe på toilettet mere end normalt, det er kun fordi babyen nu er i stand til at behandle sit madforbrug i en bedre hastighed end før. Jo mere det behandler, jo mere udskilles det, hvilket får dig til ikke bare at føle sult, men også får dig til at løbe på toilettet oftere end normalt. At tage forstoppelsesmedicin som Metamucil bør tage sig af dine tarmproblemer på ingen tid. En reguleret kost kan hjælpe med at hæve stofskiftet og forbedre bevægelserne.

3. Lav energiniveauer:

Du kan ofte løbe tør for energi, og du vil mærke det. I denne periode er din baby mere aktiv i din mave, bevæger sig meget rundt, og dette vil fortsætte helt til babyens fødsel, og på grund af dette vil du begynde at føle dig træt. Det er fordi dit barn er knyttet til dig, og jo mere energi barnet bruger, jo mere energi vil du bruge. Du vil opdage, at du er begyndt at sove længere, og når du vågner, vil det føles som om du næsten ikke har sovet. Hold en energidrik i nærheden, og dette hjælper dig med at overvinde din mangel på entusiasme.

4. Mave -tarmproblemer:

Et andet problem i løbet af den 15. måned er gasproblemer. Mave -tarmproblemet opstår, fordi dine progesteronniveauer hjælper gastrointestinale muskler med at slappe af og dermed bremse processen med din fordøjelse. Dette problem kan føre til burping og flatulens. For at overvinde dette problem skal du holde øje med dine madvaner, så indtag af kalorier kan minimeres. Dette vil gøre din fordøjelse lettere.

5. Søvnløshed:

Et meget almindeligt problem under graviditeten er søvnløshed. Undersøgelser viser, at 70% af de gravide er søvnløse i den 15. uge. Hovedårsagen bag dette kan være presset på din blære af din voksende mave, hvilket tvinger din vandladning til at være hyppigere og vække dig. En større mave betyder også, at man har problemer med at finde den rigtige position at sove i. Dette kan være en anden grund. Den bedste måde at overvinde dette på er at tage power naps, når og når det er muligt. Dette vil give din krop et bedre skud til at hvile. Der er også gravidpuder tilgængelige i butikkerne nu, så du kan købe dem til at støtte din mave.

6. Halsbrand:

Det mest almindelige problem i dag under graviditeten er halsbrand. Overdreven spyt kan gøre dette problem værre. For at undgå dette skal du prøve at sige nej til sodavand, krydret og sur mad. Prøv også at minimere produktionen af ​​mavesyre ved at kontrollere din kost. 15 ugers graviditetspleje er derfor meget vigtigt.

7. Stoppet næse:

Stoppet næse er et symptom, du vil finde dig selv at blive offer for under graviditeten i den 15. uge. Dette skyldes normalt hævelse af næsemembraner på grund af en stigning i hormonproduktionen. Den bedste måde at undgå at føle sig overbelastet i næsekanalen er at undgå situationer, der fører til en alvorlig forkølelse. Et andet alternativ er at holde en varm pose til enhver tid og tage ingefærte hver morgen.

I den 15. graviditetsuge er der betydelige udviklinger, der viser dit barns vækst og udvikling. Konstant ultralydskontrol hver uge giver dig en detaljeret redegørelse for din babys uge for uge udvikling.

Hvad skal du tænke på i denne uge:

Nu hvor din livmoder begynder at vise flere tegn på graviditet, vil du bemærke, hvor pæn din navle ser ud.

En anden ændring i denne uge vil enten være aktiverede mælkekirtler, der allerede har startet produktionen eller snart starter. Hold brystpuderne omkring, så du kan passe ind i bh’en, når det er nødvendigt. Din krop får også lyst til at løsne sig selv, hvilket belaster din hud. Du skal finde måder at kontrollere strækmærkerne på, så læg det også i din tankeliste.

Hvordan ser din baby og mave ud nu?

Nå, nu vil din livmoder strække sig uden for bækkenet for at rumme den voksende baby. Det vil vokse yderligere og sidde højere oppe i maven og får det til at se stort ud. 15 uger gravid mave vil faktisk se overgangen.

Hvad er en 15 ugers gravid babystørrelse?

Din baby er på størrelse med en appelsin eller et æble, cirka 70 gram. Det måler cirka 10 cm i alt.

15 ugers graviditet med tvillinger?

Du ville ikke rigtig se den store forskel, om det er en tvilling eller ikke en tvilling. Den eneste forskel kan være, at du er mere tilbøjelig til at have morgenkvalme og vil opleve alvorlig kvalme. Imidlertid vil din mave strække sig hurtigere

15 ugers gravid babyudvikling:

Her er nogle ændringer, der sker med barnet.

1. Nyrer, der fungerer:

I den 15. uge er din babys nyre gået ind i funktionsfasen, da væksten af ​​organer også begynder at udvikle sig. På grund af dette kan din baby tisse og dermed tillade visse bakterier at komme væk fra kroppen. Tissen blandes med væsken og til sidst udskilles af den kommende mor. Nyrerne spiller en afgørende rolle i babyens udvikling.

2. Lunger:

Babyens lunger udvider sig nu, så barnet kan starte vejrtrækningsprocessen. Selvom lungerne ekspanderer, vil barnet ikke trække vejret, før de er født. Lungerne indtil dette tidspunkt vil udvide sig og forblive i dvale. Lungerne er et af de vigtige udviklingsorganer i din babys krop, og det sker i den 15. udviklingsuge.

3. Mave:

Maven er en anden udvikling, som dit barn gennemgår. På grund af denne udvikling kan dit barn nu behandle mere og mere mad, så deres styrke og vækst kan stige i et betydeligt tempo. Kroppen begynder at acceptere flere typer mad end før, og viser, at barnet vokser normalt.

4. Immunsystem:

Immunsystemet er den vigtigste del af en person; derfor, i løbet af den 15. uge af graviditeten, er denne særlige udvikling ekstremt vigtig. En sund baby har et udviklende immunsystem i løbet af sin 15. uge af vækst og har nu nok hvide blodlegemer til at bekæmpe visse bakterier, der ellers ville hæmme dens vækst.

5. Hår:

En ultralyd viser, at barnet har et hårniveau på hovedet, som ikke var der før. Selvom håret er lille, er det stadig en betydelig udvikling, der viser, at din baby nu spirer hår. Håret kan have en hvilken som helst farve og afhænger normalt af forældrenes hårfarve. Hårfarve er normalt arvelig. Hår er det første tegn på den komplette udvikling af din baby. Et lille hårlag vokser også på hele babyens krop, selvom det ikke er synligt, at håret er der på babyens hud.

6. Arme og ben:

Din lille har sine ben vokset hurtigere og længere nu i forhold til sine arme. Hans led er mere fleksible og kan bevæge sig nu. Du skal muligvis vente længere på din næste scanning, som normalt er planlagt omkring det 20. uge.

15. uges aktivitet:

Din mave er stadig i sin vækstperiode, så du skal finde ud af, hvordan du kan gå behageligt. I denne fase skal du også passe på din soveposition. I 15. uge skulle du være særlig opmærksom på din siddende, sovende og gående stil. Du skal også huske, at du indtager en god kropsholdning. Din krops rygsøjle skal være så lige som muligt, og når du står op, skal du bruge noget til at opretholde balancen og tyngdepunktet i hele din krop.

15 uger graviditet kost og motion:

Din kost og motion skal falde på plads nu. Her er nogle af vores forslag.

Kost:

1. Frugt og grøntsager:

En sund kost vil helbrede dig og din baby for alle problemerne. Tag den friske frugt og grøntsager, der giver dig vitaminer. I mit forslag skal du tage mindst fem forskellige sorter af rig frugt og grønt hele ugen.

2. Rå fødevarer:

Tro aldrig, at du skal spise mere mad, da min baby stadig udvikler sig, da dette kan føre til oppustethed. Prøv at spise rå mad så meget som muligt. Dette holder næringsstofferne bevaret.

3. Jern:

Alle har brug for jern for at leve sundt, det gør en gravid dame også. Jern giver røde blodlegemer til at udvikle din baby. Du bør spise mad som spinat, bælgfrugter, banan, kød osv. Tanniner derimod findes i te og kaffe vides at forstyrre, hvordan jernet optages af din krop. Derfor er det rigtige at gøre, at man er sikker på, at der er en anstændig kløft mellem te eller kaffe og jernrige fødevarer.

4. Calcium:

Hvis du ikke kan lide kød eller er vegetar, skal du sørge for at have mere calcium og jern, da disse er de to hovedkomponenter bortset fra proteiner og vitaminer, der er nødvendige for dit barns udvikling. Din læge kan råde dig til at spise mejeriprodukter, brød, bladgrøntsager, rosiner og nødder.

5. C -vitamin:

Optagelse af C -vitamin kan gøre det lettere for din krop at få jern, som du tager. Til dette kan du have appelsiner og citroner blandt frugterne for at øge dit niveau. At tage C -vitamin kosttilskud er ikke en klog idé i betragtning af din tilstand.

Øvelser:

De bedste øvelser at arbejde på i løbet af denne tid bør være dem, der fokuserer på din mave og bækken for en bedre kropsholdning. Et par øvelser, der kan hjælpe dig, er:

1. mave vejrtrækning:

For at udføre denne øvelse skal du sidde og krydse dine ben, støtte ryggen og holde hænderne på maven. Træk vejret ind gennem din næse nu og bliv ved med at udvide din mave. Gentag i 5 gange.

2. Squat:

For at starte squat -øvelsen skal du holde et objekt som en træningsbold eller en stol og stå væk fra den. Sænk din krop langsomt, og hold din vægt mest på dine hæle. Indånder og ånder ud, mens du gør det samme. Gentag 5 gange. Denne øvelse hjælper med at korrigere din kropsholdning og give mere område til bækkenområdet for ekspansion.

3. Vandring:

Hver læge beder dig om at gå under graviditeten. Denne øvelse holder dig ikke kun aktiv, men hjælper dig også med at bevare roen og slappe af og forhindrer negativ tænkning, mens du bruger tid på at ligge i dit værelse.

4. Inhaler & Ånde ud:

Denne øvelse med indånding og udånding hjælper dig med at styrke dine muskler, så de kan hjælpe med dine veer på et senere tidspunkt. For at udføre denne øvelse indånder du vejret gennem næsen og holder det inde et stykke tid. Derefter ånder du ud, og mens du gør det, bringer du din mave tilbage og bringer din navle tæt på rygsøjlen.

5. Strækning:

Strækning under graviditeten giver dig fleksibiliteten og styrken i dine ben. Denne øvelse frigiver også muskelspændinger, hvilket giver øjeblikkelig lindring til din ømme ryg og bækken.

Sex under graviditeten 15. uge:

Du kan helt sikkert deltage i seksuelle aktiviteter, når du er gravid. Men hvis du ved, at det er den 15. uge, og du snart kommer til at gå ind i andet trimester, ville det være den rigtige vej at håndtere tingene med forsigtighed. Faktisk er graviditet, når du har mest brug for din partner, og sex kan give dig forbindelsen bedre end nogensinde. Prøv ikke at undgå risikable positioner. Dette burde være en god oplevelse for både partnerne og at tale med din gynækolog om det vil helt sikkert lyse tingene op.

Sådan overvinder du stress under graviditeten:

 • Prøv at fokusere på din baby og resten, du har brug for, for at den kan udvikle sig. Nu er det bedste tidspunkt for dig at slappe af. Stol på os; din baby vil takke dig senere.
 • Tal med din læge, så du kan overvinde belastningen i dit hoved. At tale ikke kun vil opklare tingene for dig, men også gøre det lettere for dig at vide, hvor du er på vej hen.
 • Du kan bruge prænatal klasser til en forandring for at se, hvordan andre kommende mødre håndterer deres stress i lignende situationer. Det kan være en stor hjælp.
 • Forsøm ikke din mad. Mange nødder og frø hjælper med at reducere depression på grund af deres sammensætninger.
 • Træn regelmæssigt, da det kan forbedre dit humør. Du kan også gå til yoga og meditation, hvis din stress er alvorlig.
 • Vær afslappet og vær ikke bekymret. Forbered dig på fødslen. Tal med din bedre halvdel og vær glad.

15 uger graviditetstip:

 1. Lær mere om præeklampsi. Dette udvikler sig generelt efter 20 uger, og du vil mærke en pludselig stigning i blodtrykket og opleve alvorlig hævelse i hænder og ansigt.
 2. Lær om babyens fundamentale højde. Dette måles normalt ved størrelsen på moderens livmoder.
 3. Spis en masse. Tilføj en masse nærende kosttilskud til din kost, og tag en pause mellem dit arbejde for at spise.
 4. Spring ikke din morgenmad over, og lad det også være din prioritet. Forkæl dig med en pose korn eller morgenmadssmoothie, der pakker alt det væsentlige i et glas.

Medicinske tests og scanning:

Medicinske tests og scanninger i 15 ugers graviditetsbehandling er vigtige. Der er kontrol og helbredsproblemer, men da dette er den 15. uge, kan det let helbredes. Lejlighedsvis ultralyd og blodprøver kan gøre tingene klare. Spinalvæsker og HCG -væsker kontrolleres også for at bestemme eventuelle abnormiteter hos fosteret, hvilket nu skulle være klart. Et par lægemidler til at holde ved din seng er:

 • Smerter og smerter- Acetaminophen. Undgå ibuprofen og naproxen.
 • Hoste- Dextromethorphan og Guaifenesin.
 • Halsbrand- Antacida og Famotidine.
 • Allergi- antihistaminer og Loratadine. Undgå pseudophedrin og dekongestanter som Phenylephrine.
 • Forstoppelse- Metamucil og Colace. Undgå afføringsmidler og mineralolie.

15 uger gravid pleje & Forholdsregler:

 1. Sørg for, at du fortsætter med at bruge solcreme.
 2. Pas på mundhygiejne nu for at forhindre dårlige anfald af infektioner i dit tandkød, som kan passere gennem mad og skade din lille.
 3. Køb efter graviditetstøj i god tid
 4. Pas på din position, når du går, sover eller sidder, da det ellers kan føre til ondt i smerterne.
 5. Drik mere vand end normalt for at holde dig hydreret, selvom det betyder mere vandladning.

15 uger Foster: Hvad er risikoen?

Du kan være tilbøjelig til abort, hvis du ikke følger din kost, og hvad din læge foreslår. Da den 15-ugers fostervægt ikke er for stor, ved du ikke engang. Du vil ofte opleve kropssmerter og prikkende fornemmelse i dine fødder. Men det er ingen større risici. Hormonelle ændringer kan udløse næseblod og følsomt tandkød og tænder.

15. uge kan være udmattende, fordi mange af symptomerne på andet trimester vil sparke ind. Der er ikke noget at bekymre sig om, hvis du går efter den diæt, der rådes til dig. At tale med mennesker kan dog være en god måde at lindre stress på.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Rejser sikkert på 15 ugers babyudvikling?

Det anbefales generelt ikke at rejse nu. Du kan dog altid konsultere lægen og tage vejledning. Ikke desto mindre, selvom du rejser, skal du huske at bære alt, hvad du har brug for, med dig.

2. Hvad er sovepositionen?

Den sikreste soveposition er på din venstre side. Dette vil sikre god blodtilførsel til hele din krop.

3. Hvornår skal man konsultere en læge ved 15 uger gravid?

Hvis du oplever alvorlig blødning eller nogen form for udflåd, er det i bedste fald at konsultere din læge. Ved 15 uger gravid bevægelse af barnet vil ikke være meget; derfor behøver du ikke bekymre dig om babyens spark.