16 uger gravid: symptomer og ting du skal vide

Den 16. uge af graviditeten er snarere en spændende fase. Moderen oplever nu et væld af ændringer, der ikke var set før. Faktisk kan du nu endda mærke babyens bevægelse! Er det ikke spændende? Barnet begynder også at vokse betydeligt, og vækstraten stiger mindst med en tomme hver uge. 16 uger gravid fosterudvikling er temmelig signifikant. Tag et kig på de andre ting, du skal vide, når du er i denne fase.

16 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Måned og trimester
 • Hvad skal man tænke
 • Fosterudvikling
 • Tegn og symptomer
 • Ugeaktiviteter
 • Baby position
 • 16. uges kost
 • 16. uges træning
 • Forholdsregler
 • Risici at stå over for
 • Medicinske behandlinger og kontrol
 • Ultralyd
 • tjeklister
 • Tips til 16. uge gravid

Hvilken måned og trimester er det på 16 uger gravid? Hvad er dens vægt?

16 uger gravid baby størrelse er omtrent på størrelse med en avocado! Du er gravid i tre måneder og tre uger. Du er i anden trimester. Andet trimester varer op til 28 uger. Din baby bliver omkring 4,6 tommer lang og vejer 3,5 ounce.

Hvad skal du tænke på i denne uge:

Det er svært for dig at tro, at du er inde i den 16. uge af din lykkelige graviditet. Fra denne måned finder du din lille bevæge sig inde i din livmoder. Udover dette kan du også opleve en mere kildrende følelse fra deres nye voksende hår og sæk ekspanderende. I denne uge vil du tænke på de uger, du har krydset med sådan ekspertise. Desuden vil du også se tilbage og føle dig glad over dit barns fremskridt og hvordan alt ser op. Kontrol og ventetid på rapporter vil også holde dit sind optaget. Alt i alt går dit skridt ind i anden trimester indtil videre godt, og du kan forvente, at der kommer bedre tider.

Fosterets udvikling af babyen:

Denne uge er vigtig for barnet i forbindelse med barnets vægt. I denne uge begynder barnet endelig at tage på i vægt og tager på i vægt. Dette er ikke en dårlig ting, så længe babyen ikke er overvægtig. Din babys krop vil nu begynde at være meget mere afhængig af sig selv; hjælper derfor med udvikling, der er unik for denne uge.

Der er betydelige stigninger i babyens udvikling i løbet af denne uge, og nogle af disse udviklinger er ganske unikke; nogle af disse udviklinger er-

1. Størrelse:

Din baby på 16 uger vil være næsten 4-1/2 tommer lang og vejer næsten 4 ounce. Det er dobbelt så stor som i forhold til 4. og 5. graviditetsuge. Dette er en betydelig vækst, hvor din baby nu er stor nok til at bevæge sig frit i maven, da de fleste af deres lemmer har udviklet sig fuldstændigt på dette tidspunkt. I slutningen af ​​graviditeten vil din baby have en passende størrelse på nøjagtigt omkring 6-1/2 tommer lang, og miraklet er, at barnet vil vokse betydeligt efter de få uger efter deres fødsel.

2. kønsorganer:

Du kan bede lægen om at kontrollere, om fosteret enten er en dreng eller en pige, fordi kønsorganerne på dette tidspunkt er fuldt udviklede, så lægen kan bestemme dit barns køn. Kønsorganerne giver mulighed for et perfekt vandladningssystem, hvilket også giver barnet mulighed for at have et fuldt fungerende nyresystem. Kønsorganerne er den vigtigste udvikling i den 16. uge.

3. Lunger:

Barnet kan nu trække vejret alene, indånde og udånde fostervandet omkring dem. Lungeudviklingen er også en stor udvikling med hensyn til den 16. uge af graviditeten. Lungerne er de vigtigste dele af kroppen på linje med hjertet og hjernen. Uanset hvad vi alle har brug for, skal vores lunger hjerte og hjerne overleve; derfor er lungeudvikling af stor betydning i løbet af denne uge.

4. Øje:

Babyens visuelle sensorer forbedres ligeledes i denne uge, hvilket gør barnet let til at røre ved. Ultralyd viser, at barnet dækker øjnene med hænderne, når der er for meget lys. Babyer bliver ubehagelige på grund af stærkt lys, da visuelle sensorer stadig udvikler sig. Da øjnene er medium, hvorigennem din baby kan se universet; derfor er udviklingen af ​​visuelle sensorer lige så vigtig.

5. Bevægelse:

I løbet af de første 16 til 20 uger af graviditeten er babyens bevægelse naturlig, og hvis du mærker din babys tidlige bevægelse i løbet af denne fase, så er du heldig. Når babyen vokser, bevæger den sig, og dermed får væksten dem til at skubbe på rummet, der omslutter dem, derfor bevægelsen.

6. Fedt:

Også i løbet af denne uge begynder din baby at udvikle fedt under huden, som fungerer som en slags isoleringssystem, der holder barnet sikkert og varmt. Det fungerer også som en kilde til ernæring og styrke for barnet, når det vokser hver dag. Selvom fedtstigningen i din babys krop får dig til at føle dig utilpas, skal du forstå, at på grund af dette vil din baby nu blive stærkere end nogensinde.

Seksten uger gravid: tegn og symptomer

En række nye ændringer sker for både moderen og barnet på dette tidspunkt. Her er hvad der sker med moderen, både fysisk og fysiologisk.

1. Forøgelse af bryststørrelse:

I løbet af denne uge vil bryststørrelsen stige, efterhånden som mælkekirtlerne starter produktionen, og blodgennemstrømningen vil også stige, hvilket får venerne til at dukke op, hvor de ikke var synlige før. Dine bryster vokser nu til at understøtte de aktive mælkekirtler, som skal være den eneste ernæringskilde for din baby, når de bliver født. For at få alt til at fungere godt for dig og overvinde strækmærker, skal du bære en behagelig bh, der giver dine bryster mulighed for at trække vejret. Sørg for at holde olivenolie eller E -vitamin i nærheden til massage. Venerne i dine bryster viser sig også, hvilket gør din graviditet mere indlysende, men igen er denne også helt normal, og du behøver slet ikke at stresse dig selv. Selvom symptomerne normalt har en tendens til at forsvinde af sig selv, er den bedste måde at reducere smerten ved at anvende ispakninger og køleposer. At drikke masser af vand hjælper også ømheden. En løs bh bør hjælpe med at slappe af brystvævet og give dem mere plads til at trække vejret og slappe af ømheden.

2. Stigende talje:

På grund af babyens vækst vil din talje vokse yderligere i denne uge. Den lille babybump er nu en betydelig bule og får dig til at analysere, at din baby vokser. Taljen udvikler sig bare for at holde barnet behageligt, mens det vokser. På grund af den urolige følelse i benene kan barnet begynde at sparke. På dette tidspunkt er babyens arme vokset lange i omfanget af deres krop, det er bare en kort tid, at benene får fart. Det er absolut umuligt, at du kan forhindre, at dine bukser ikke passer dig længere, men invester straks i nogle barselbeklædningsgenstande, da det vil holde dine behov plejet i de følgende par måneder fremover.

3. Rygsmerter:

En stigning i rygsmerter er også et andet symptom på den 16. uge af graviditeten. Rygsmerter opstår dagligt og skyldes primært den stigende talje. Den stigende talje forårsager en belastning af din rygrad, der igen forårsager uønskede smerter i ryggen. På dette tidspunkt får rygsmerterne dig til at føle dig træt og sløv. Selvom det sikkert kan irritere dig, vil en moderat mængde motion holde dig i gang.

4. Strækmærker:

De seksten graviditetssymptomer bliver mere tydelige med de strækmærker, som du vil begynde at udvikle. Livmodervæggenes strækningskapacitet kommer, og babybumpen vokser ud over tolerancegrænsen, og derfor skal den tilpasse sig selv, det vil sige forlænge sig selv til at passe barnet inde i at vokse hver dag. Imidlertid er kroppen ikke god til denne form for skandaløse justeringsobjekter, der skal slides og regelmæssigt rives, hvilket resulterer i strækmærker i den nedre midterregion. Du kan bruge Aloe Vera og andre A -vitamintilskud til at holde din hud fugtet. Dette vil holde strækmærkerne væk.

5. Øget appetit:

Denne periode gør dig bogstaveligt talt sulten det meste af tiden og efterlader dig trang til mad. Du udvikler bogstaveligt talt kræfterne i at sluge alle fødevarer i sigte. Overspisning kan dog være et stort sundhedsproblem, da du nu fodrer for to, og det kan også få dig til at tage på som en gal. Du kan dog let bremse dette ønske om at spise ved at holde en stor æske med nødder rundt, da de kan tilføre ernæring til din kost, mens de opfylder dine appetitbehov. At holde dig beskæftiget med forskellige aktiviteter kan også give en sund distraktion.

16. uges aktiviteter:

I 16. uge er du godt begyndt på andet trimester. Denne uges aktiviteter kan få det til at se ud som om alt er på plads. Et par ting, der imidlertid vil definere dine igangværende aktiviteter, vil være medicinske tests, dem der skal holde dit helbred og din babys udvikling i skak bør bogmærkes eller noteres. Bortset fra det bør den konstante ændring i vægt og tryk i dit tilfælde holdes i skak hele vejen igennem. Nu hvor din baby vokser, bliver hans hjerteslag og dit generelle helbred også tjekket.

Baby position i 16 uger gravid mave:

På dette tidspunkt kan din baby holde hovedet oprejst. Dens ben er meget udviklede, og øjnene og ørerne er på plads. Hans/hendes hoved vil også være mere oprejst end tidligere tider.

Kost og motion for 16. uge:

Kost:

1. Vand:

Mærkeligt som det kan se ud, har du brug for vand for at hjælpe med at holde din afføring i skak. Nu hvor din babybump viser sig, har du brug for mere af det for at holde både dig og din lille hydreret. Hvis du frygter at svulme op, kan du naturligvis binge på frugter som vandmelon, der har et højt indhold af væske og er lige så nyttige som vand til din krop.

2. Protein:

At hengive sig til proteinrig mad vil kun føre til sundhedsmæssige fordele, som du vil involvere dig selv i. Protein i din kost omfatter kød, æg, linser, nødder, for blot at nævne nogle få.

3. Rå frugt og grøntsager:

Rå frugt og grøntsager som kål, tomater, gulerødder og rødbeder bør inkluderes i din kost. Da de er rige på fibre og fedtsyrer, bør produkter med natriumindhold undgås, såsom pickles og oliven.

4. Jern:

For at udvikle din lille skal du bruge mange røde blodlegemer; fødevarer, der er rige på jern som spinat, magert kød, bælgfrugter og banan, bør derfor inkluderes i din kost. Undgå at drikke te eller kaffe lige efter at have spist en rig mad, da de absorberer jern fra din krop.

5. Smoothies:

Hvis du er træt af at spise et helt måltid og føle dig træt, så drik juice og smoothies af forskellige frugter som kiwier, appelsiner osv..

Dyrke motion:

1. Bekkenstrækninger:

For at få en normal fødsel fungerer intet bedre end bækkenstrækninger. De bevarer din fleksibilitet og giver dig flere grunde til at holde den høje hest med en glat graviditet oppe.

2. Squat:

Squats er den anden mest populære øvelse blandt gravide. Du kan bruge støtte til at sætte sig på hug og slappe af bækken- og lårmusklerne efter tur.

3. Yoga:

Yoga er i det mindste noget sikkert, da det opgraderer din krops fleksibilitet og forbedrer din kraft og dermed holder dit sind og din krop stabil, når leveringstiden kommer.

4. Bækken hvile:

Brug en pude til at afbalancere dit tyngdepunkt. Denne øvelse giver dit bækkenområde den hvile, den har brug for, hvilket giver dig bedre fleksibilitet generelt.

5. Vandring:

Når der er graviditet, sværger de fleste kvinder ved fordelene ved at gå. For at stoppe med at blive fedt og blive mere fleksibel, skal du begynde at gå på græsplæner eller i parkerne.

Sex under graviditeten i 16. uge:

Dit seksuelle liv kan undergå en fuldstændig ændring efter din graviditet; ved dog, at dette køn stadig er sikkert, selv når du står på mærket 16. uge. Du kan komme til at miste interessen for intimitet på grund af dine usædvanlige symptomer og bekymre dig om risikoen, men ved dette, at der ikke er noget at bekymre sig om på dette tidspunkt.

Hvad er de forholdsregler, der skal tages i løbet af 16 uger graviditet?

 • Du er stadig sårbar som ny blivende mor og har brug for alt resten og støtte, mens du stadig kan.
 • Vær fuldt ud opmærksom på de kropslige ændringer, der kan ske for dig. Slå fred med det. Også stress kan overtage dig på ethvert tidspunkt. Forbered dig selv nu.
 • Alle graviditeter er forskellige. Lad ikke nogens symptomer stresse dig. Tal med din læge om, hvad der generer dig i stedet for at rense luften bedre.
 • Begynd at shoppe efter din lille, da det gør dig stressfri fra ansvaret for at bestemme navnet.
 • Sigt efter cirka 30 minutters træning hver dag. Det ville hjælpe at konsultere din læge og udarbejde en træningsrutine for dig.
 • Din morgenkvalme ville nu være gået. Således kan du fokusere på at spise sundt.
 • Du kan også ofte have søde trang. Grib efter frugt eller yoghurt i stedet for din almindelige slikbar.

Hvilke risici står der overfor i løbet af 16 uger af graviditeten?

 1. Ideelt set bør du mærke din babys bevægelse som seksten ugers graviditetssymptomer. Hvis du ikke mærker nogen bevægelse selv efter 12 timer, er det på tide, at du går til en læge.
 2. Din risiko for abort er meget lavere i andet trimester. Men hvis du bemærker pletblødning eller blødning, skal du ikke ignorere det. Skynd dig til en læge.
 3. Du kan også være offer for næseblødning i 16. uge gravid. De er dog ufarlige, men hvis du tror det forekommer ofte, skal du kontakte din læge.

Medicinske behandlinger og kontrol:

I denne uge bliver der indkaldt til ultralyd for at afgøre, om alt er i orden; Du skal muligvis også tage en test for at få oplysninger om kromosomproblemer hos dit barn. En af de vigtigste tests, der udføres i den 16. uge, er fostervandsprøve. Dette er for at afgøre, om dit barn har Downs syndrom. Bortset fra det kan de sædvanlige symptomer fra den foregående måned følge. Derfor er et par lægemidler, der skal opbevares ved din seng:

 • Smerter og smerter- Acetaminophen. Undgå ibuprofen og naproxen.
 • Allergi- Antihistaminer og loratadin. Undgå pseudoephedrin og dekongestanter som phenylephrin.
 • Hoste- Dextromethorphan og guaifenesin.
 • Forstoppelse- Metamucil og Colace. Undgå afføringsmidler og mineralolie.
 • Halsbrand- Antacida og famotidin.

16 uger gravid: Hvad kan man forvente ved ultralyd?

Din baby på 16 uger vil være fuldt mobil med sine led og lemmer. Du vil bemærke, at det begynder at foretage målrettede bevægelser omkring maven. Deres reflekser ville udvikle sig og sandsynligvis i stand til selv at suge tommelfingeren. Selvom deres øjenlåg kan være lukkede, fungerer deres øjne fuldt ud.

Tjeklister under graviditet i 16. uge:

 1. Hvis du ikke er begyndt at sove på din side, er det på tide, at du gør det. Det er godt for barnet og dig.
 2. Dette er den tid, du går til en babymoon! Sørg for, at du har det godt. Tag en tur med din partner eller venner. Hovedideen er at føle sig afslappet og stressfri. Så vælg en destination i overensstemmelse hermed.
 3. Det er på tide, at du taler med din læge om alfa-fetoproteintesten.

16 uger gravid med tvillinger betyder, at hver af dine babyer måler cirka 12 cm og fra bund til bund. Deres kroppe vil vokse hurtigere end deres hoveder. Husk at forbruge meget vand og bliv hydreret.

Tips til 16 uger gravide:

 • Der kan være udslæt i denne uge på grund af ændringer i din krop indtil videre. De er overskuelige, forudsat at der bliver gjort noget fra starten.
 • Vælg blødt bomuldstøj som dit barselstof i de kommende uger.
 • Fortsæt med at strække og træne, da de er en fantastisk måde at slappe af på.
 • Tal med din partner om hvert fremskridt, så han føler sig involveret.
 • Dette ville være den rigtige uge til at begynde at kommunikere med din lille.

Din morgenkvalme ville være gået nu, og du bør bruge tiden til at spise noget sundt. Du vil også se en stigning i din energi. Imidlertid kan ændringer i dit humør være tydelige nu. Husk at gå med strømmen og bliv på den sundere side. På denne måde får du og barnet en rejse til at huske.