18 uger gravid: symptomer, udvikling og forholdsregler

Dette er tiden. Når du ligger ned, skal du sove på din side. Din baby og din livmoder er nu så store, at den begynder at presse mod din ryg. Så det er i bedste fald du sover på din side, hver gang. Gravide kvinder på 18 uger vil se endnu et væld af ændringer i hendes krop. Det lyder helt sikkert skræmmende, men det er det virkelig ikke. Du skal bare have en god hvile eller en dejlig massage.

18 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Måned og trimester || Hvad kan man forvente || Tegn og symptomer ||
 • Babyudvikling || Aktiviteter || Kost og øvelser ||
 • Sådan overvinder du stress || Medicinske test og scanning || Ultralyd ||
 • Tips og forholdsregler || Risici i øjnene || Tjekliste ||

Hvilken måned og trimester er du i under graviditetsuge 18?

Du er i din fjerde måned af graviditeten, andet trimester. Men tro os, du vil have mere energi og være mere aktiv, end du var i dit første trimester.

18 uger gravid: hvad man kan forvente?

De samlede måneder, der er omfattet under graviditeten, er ni måneder, hvilket er en god 40-ugers plan. På grund af alle hyppige lægebesøg og ugentlig overvågning tælles graviditeten for det meste i uger. Disse 40 uger er kategoriseret i tre dele. Den første, anden og tredje trimester; i denne artikel taler vi om den 18. uge af graviditeten. Dette er anden trimester, som også er kendt som ‘den gyldne æra’. Uge 13 til 27 er det ideelle tidspunkt for anden trimester endelig, når moderen har vænnet sig til alle de nye ændringer i og omkring hende.

Hendes tidligere symptomer, som morgenkvalme og tilfældige følelser, er nu kontrolleret, og hun kan endelig nyde en god nats søvn. Med tiden går fosteret langsomt, og det er således på dette tidspunkt, hvor udviklingsovervågningen kræves mere end nogensinde for at sikre en sund vækst. Uge 18 ser en masse udviklinger hos fosteret, hvoraf nogle er optaget nedenfor.

18 uger gravide tegn og symptomer:

Her er et kig på, hvad der sker med moderens krop.

1. Lavt blodtryk:

På dette tidspunkt kan der opstå visse trykproblemer, herunder åreknuder. Efterhånden som barnet indeni vokser mere og mere, begynder han at lægge mere pres i kroppen, og med sådanne trykforhold i betragtning og kardiovaskulært tryk kan lavt blodtryk være et almindeligt scenario. Med disse følger problemer som hævede fødder, hvilket er normalt. For at overvinde dette problem skal du drikke meget te og fiber. Skær salt af, da det kan være en væsentlig årsag til trykændringen. Disse trin skal gavne dig hele vejen i det lange løb.

2. Appetitvækst:

De vigtigste fosterudviklinger sker omkring dette tidspunkt, så i din 18. uge kan moderen mærke, at hans babybump vokser en smule mere, med at hendes appetit stiger mere end i sidste uge. Det er tilrådeligt at holde sig til økologisk ernæringsmad på dette tidspunkt, da barnet nærer sig selv fra moderen. Tøv dog ikke med at bide i den chokoladestang en gang imellem. For at overvinde din overskydende fedtforøgelse under graviditeten skal du forbedre børns vækstudvikling; Tag snacks som salater, nødder regelmæssigt, mens du er sulten. Hvis du spiser et stort måltid på daglig basis, vil det øge din vægt.

3. Rygsmerter:

I denne uge har den mærkelige rygsmerter generet dig ikke sandt? Det er på grund af din soveposition. Med babyen inde vokser sove på din ryg nu kan lægge et stort pres på ikke kun ryggen, men også hjertetryk. Derfor er det normalt tilrådeligt for dig at sove på din side for at udligne blodgennemstrømningen. Derfor er det normalt tilrådeligt for dig at sove på din side for at udligne blodgennemstrømningen. Bortset fra det skal du altid støtte din ryg og ikke krydse dine ben, når du sidder længere.

4. Mave -tarmproblemer:

De fleste af fordøjelsesproblemerne under graviditeten begynder med forstoppelse. Nogle kvinder har gastrointestinale lidelser, der er unikke for graviditet. De høje niveauer af visse hormoner under graviditeten afslapper tarmens muskler og gør det svært for dem at arbejde effektivt. Det stigende livmoderskub på tarmen forstyrrer normal funktion. For at overvinde dette problem bør du holde øje med dit indtag med minimale kalorier og fuld af næringsstoffer.

5. Halsbrand:

Mere end halvdelen af ​​alle gravide rapporterer symptomer på alvorlig halsbrand, hovedsageligt i løbet af deres andet og tredje trimester. Halsbrand er en irritation eller brændende fornemmelse af spiserøret forårsaget af maveindhold, der tilbagesvaler. For at reducere problemet skal du spise langsomt, drikke mindre mens du spiser og ikke ligge ned umiddelbart efter at have spist. Brug løstsiddende tøj; det vil øge trykket på din mave og mave.

atten uger gravid

18 uger gravid gravid udvikling:

Uge 18 vil se mange ændringer. Det er ikke kun moderen, der gennemgår fysiske og fysiologiske ændringer, men her er nogle ting, der også sker med din baby omkring dette tidspunkt.

1. Måling og babyvægt:

18 uger gravid bump er ikke lille mere! Fra en lille lille spec til godt fem og en halv centimeter kan ses i din lille babys krop, fra top til bund. Ved den 18. uge ser det ud til, at barnet vokser til cirka 5-1/2 tommer, hvilket er når han eller hun skal veje omkring 5 ounces. Dette er imidlertid en omtrentlig foranstaltning for alle, og hver baby adskiller sig i højde og vægt, hvilket er ret i orden, hvis det er noget på kanten af ​​de givne målinger. Nogle babyer kan være undervægtige, mens nogle kan være forbi. Hyppig doktorgradsopsyn og overvågning er en måde, du kan sikre sund babyvækst på.

2. Bevægelser:

Højdepunktet i denne uge er det gab, som dit barn indeni lærer. Babyen inde i maven har nu lært at gabe og blive ved med at ændre position, hvilket tydeligt mærkes af moderen. Dette er en af ​​de vigtigste fremhævede fosterbevægelser, og til tider finder du muligvis også ingen bevægelse. De andre fosterbevægelser fra før inklusive lette spark mod maven. Hvis moderen føler et akavet rumlen inde i maven, er det sandsynligvis barnet, der ruller ned under en legende måde, som er helt normal og sikker.

3. Udvikling af nervesystemet:

I vores 18. overvågningsuge siger lægen, at babyens nervesystem vokser og ekspanderer langsomt, mens han sætter nerverne i brug omkring dette tidspunkt. Vores krop er et snoet knyttet mønster af nerver forbundet til en anden i et masselignende net. Nerverne, der forbinder hinanden til hinanden, vokser på dette tidspunkt og formerer sig i antal. Denne nerveforbindelse er kendt som myelin, som nu kan ses virke i dit barns krop. Denne myelin er ansvarlig for overførsel af hurtige impulser eller beskeder fra hjerne eller rygsøjle til de andre kropsdele. Nu kan han fornemme og lugte og smage, da hans sanseorganer begynder at blive aktive.

4. Fysisk udvikling:

Ikke al babyens indre arbejde kan registreres eller ses, men den fysiske udvikling er fremtrædende på ultralydet. Barnets hud er nu ikke længere gennemsigtig, men har sin oprindelige farve. Hans tånegle og hårsække dannes langsomt. Lanugo, det bløde hår, der vokser omkring hans krop for at beskytte ham, ses nu. Hans hjerteslag er nu stærkt nok til, at lægen kan vurdere det ved hjælp af et stetoskop til din babybump direkte.

5. Kønsorganer:

Nu er det tid, hvor du ved, om din baby er en dreng eller pige, bliver spændende for dig og din partner, selvfølgelig heller ikke kan vente. Mens nogle forældre beslutter at vente med at vide, har nogle ikke noget imod at ødelægge mysteriet på forhånd for at gøre fremskridt med hjemmet og børneplanlægningen. Nu er det bare uge 18, så det er måske ikke klart endnu, men rolig, i slutningen af ​​ugen eller to bliver det hele klart.

6. Sexkromosomer:

Selvom din babys køn ikke bestemmes, før han eller hun er født, fastgøres den oprejst på befrugtningstidspunktet. Hvert æg indeholder to kromosomer, X -ene, og sædceller har X- og Y -kromosomer. Afhængigt af parringen, hvis det er et par X, vil det helt sikkert påvirke dit barns køn, og det vil være en pige, ellers vil det være en dreng, hvis parret er X og Y. I sidste ende er dette er det stadie, hvor du får at vide, hvad der skete tilbage på tidspunktet for undfangelsen. Derfor er denne uge en stor udvikling.

18 uger gravide aktiviteter:

Nu på 18. uge vokser din bump stadig, og du skal finde dig selv nye måder at justere din gåposition og din sovestilling på. I denne uge modnes din babys nervesystem hurtigt, så du skal koncentrere dig om din kropsholdning, mens du går i seng. Sørg for at sovepositionen, rygsøjlen skal være så lige som muligt, og mens du står op om morgenen, skal du bevare din kropsbalance og derefter rejse dig fra dit sted eller seng. Barnets hjerne mærker smag, lugt og syn, og når du hører, bliver din baby mere aktiv. Gør din lille mere opmærksom på lyde, der kommer inde fra din krop. Vedligeholdelse af din sove- og gangstilling i denne uge, hvilket vil hjælpe med at reducere dine rygsmerter.

Graviditetskost og øvelser:

Ikke kun din kost, men du skal også se din træning.

Kost:

 • Din kost i denne uge har brug for alle de vitaminer og frugter, der er derude. Din daglige mad skal indeholde grøntsager og frugt. Frugter og grøntsager, der er fulde af næringsstoffer, hjælper med at dyrke din baby let og sund.
 • I stedet for at spise rå grøntsager, bør du lave smoothies og friske grøntsager i din kost for at øge din energi. Nogle af smoothiefrugterne er granatæble, jordbær, kiwier og appelsiner, æble, bananer
 • Det vigtige og essentielle næringsstof er jern, som er afgørende for at udvikle og booste dine røde blodlegemer; du skal tilføje mad som spinat, magert kød, bananer og kirsebær til din kost.
 • Calcium er et af de afgørende næringsstoffer, som hjælper din babys udvikling. Læger foreslår at tage bladgrøntsager, mejeriprodukter, brød, rosiner og fuldkorn, nødder vil regelmæssigt øge calcium i din krop.
 • C -vitamin gør din krop sund. Under graviditeten kan du tage det i form af appelsiner og citroner, blandt citrusfrugterne.

Øvelser:

At dyrke motion i den 18. uge af graviditeten hjælper dig med at holde din krop sund og øge dit barns vækst. Her er et par øvelser, der anbefales til dig.

1. mave vejrtrækning:

Belly vejrtrækning yoga teknik vil hjælpe dig og give dig stressaflastning. Til denne øvelse skal du sidde og lægge dine ben på tværs. Støtte med ryggen og hænderne på maven. Gentag det 5 gange.

2. Pelvic Rest:

For at give bækken hvile, bør du fortsætte med at udføre denne øvelse regelmæssigt. Under denne stilling støtter du med en pude og hviler din ryg, lår for at bevare tyngdepunktet.

3. Vandring:

At gå under graviditeten hjælper dig med at holde dig mere aktiv, men vil også efterlade dig stressfri og gøre dig gladere og i fred.

4. Inhaler & Ånde ud:

Indånder gennem din næse og hold vejret og udånder din vejrtrækning vil hjælpe dig med at forbedre din mave sundhed og også hjælpe dig med at styrke musklerne til at hjælpe med din sammentrækning senere.

5. Yoga:

Bedste og enkle yoga hjælper med at forbedre din kropselasticitet og øge din udholdenhed. Dette giver dig mulighed for at få et bedre sind og krop, når tiden kommer til din frigivelse.

Sex i løbet af den 18. uge af graviditeten:

Graviditet i 18. uge, sex er meget sikkert, og du kan holde dine tanker om skader på din baby væk. Vær sikker på med din læge, at have sex under graviditeten er sikkert eller ikke for barnet. Dine hormonelle ændringer kan ofte få dig til at ville have sex, mens nogle mister interessen helt. Bortset fra disse ting, hvis du har besluttet dig for at have sex under graviditeten, så ville det være et klogt at tale om poserne, gå let og langsomt.

Sådan overvinder du stress under 18. graviditetsuge:

 • Det er bare på tide, at du begynder at slappe af. Meddel på arbejdet, at du har nået din grænse. Folk vil forstå og samarbejde, og din baby vil takke dig senere.
 • Tal hele tiden med din partner om alle de ændringer og fremskridt, du oplever. Det vil opklare tingene for dig og også gøre det lettere for dig at vide, hvor du er på vej hen, mens han føler sig mere involveret.
 • Selvom alles symptomer varierer, er det ikke en dårlig følelse at finde noget fælles med andre kommende mødre. Prænatal klasser bør være det rigtige valg for det samme.
 • Mad og søvn er vigtige. Lad dig ikke rive med af cravings, men underhold sunde valg mere.
 • Træn godt, da det kan forbedre dit humør. Du kan også forkæle dig med yoga og meditation, hvis din stress er alvorlig.

Medicinske tests og scanning i 18 uger af graviditeten:

Kom 18. uge, og der ville være noget sundhedstjek, du skal huske på. Da det er den 18. uge; blodprøver bør gøre tingene klart for dig, og lejlighedsvise ultralyd kan også forventes i løbet af denne tid. Spinal- og HCG -væsker kontrolleres for at bestemme abnormiteterne hos fosteret, og få lægemidler anbefales til at holde din krop sund

 1. Kedelig smerte og problemer– Acetaminophen. Hold dig fri for ibuprofen og naproxen.
 2. Allergisk reaktion– Antihistaminer og loratadin. Du bør undgå medicin pseudoephedrin og decongestants som phenylephrin.
 3. Hoste– Ved kraftig hoste ordineres Dextromethorphan og guaifenesin.
 4. Gastrointestinale problemer– Metamucil og Colace. Undgå afføringsmidler og mineralolie.
 5. Fordøjelsesbesvær og maveforbrænding – Antacida og famotidin.

18 uger gravid mave vil blive ved med at ekspandere og blive ved med at strække sig. Du kan også tage på i vægt i denne periode.

18 uger gravid ultralyd:

En anden spændende del er ultralyd. Din ultralyd kan vise, at din baby nu er i stand til at sluge, gabe og hikke. Han/hun kan rulle, vride og sandsynligvis også sparke og slå! Det hele bliver stort nok til, at du kan mærke det!

18 uger gravid med tvillinger, vil du se en membran, der vil adskille de to fostre. De vil vrikke rundt, og når de gør det, kan de skubbe væsken rundt, og membranen kan forskyde lidt. Du vil kunne se dette på din ultralyd.

Hvad er de tips og forholdsregler, der skal tages ved 18 uger gravid?

 • Fugt din hud oftere nu for at slippe af med eller undgå strækmærkerne. Du frygter.
 • For at forhindre overdreven vægtforøgelse skal du prøve at skære så meget ud af fødevarer som sukker, kaffe og olie så meget som muligt.
 • Drik mere vand end normalt for at holde dig hydreret, selvom det betyder mere vandladning. Dette vil også hjælpe med at skære ned på dine madtrang og hjælpe dig med at tabe dig.
 • Træningsforholdsregler for dit overordnede mundhygiejnesystem forhindrer dårlige anfald og andre infektioner på dit tandkød, der kan overhale gennem mad.
 • Der kan være kløe på grund af strækningen af ​​din hud. Opbevar håndkøbsmedicin og olie for hurtigere lindring.

Hvilke risici står der overfor ved graviditet på 18 uger?

Intet egentlig, hvis du er streng på din graviditetskost og regelmæssig med din træning, er der slet ikke noget at bekymre sig om. Men hvis du får øje på nogle blødninger, er det nødvendigt, at du straks aftaler en tid og konsulterer din læge.

Tjekliste for gravide på 18 uger:

 1. Du kan planlægge en god udflugt med din partner eller venner. Husk, at du skal slappe af og forblive stressfri meget ofte.
 2. Start med at læse om babypleje og forældre tips. Dette vil virkelig hjælpe dig.
 3. Det vigtigste er at skifte din soveposition, fra ryg til side.

Din 18. uge er ikke den sværeste, men det er helt sikkert en betydelig periode. Forbered jer på endnu en spændende 5 måneders snak med din baby. Hun/han vil være i stand til at lytte til dig. Følg din kost, og du vil se, hvor sund og en mindeværdig rejse du vil have. Håndter dine symptomer, og tal med nogen hver dag. Det bliver bestemt ikke svært.