19 uger gravid: Hvad kan man forvente, og hvad skal man vide?

Du er måske nu kommet over din morgenkvalme og humørsvingninger. Du virker måske mere energisk end før, men i 19 uger af graviditeten har du måske også ofret mange ting, begyndende fra at skulle opgive din yndlingsmad til at opleve endeløse søvnløse nætter. Hvad er det egentlig, der sker med din krop? Her er nogle ting, du måske oplever. Som vi sagde, er der ingen grund til bekymring. Når du forstår din krop fuldstændigt, vil du føle mere fred.

19 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 • Hvad kan man forvente? || Tegn og symptomer || Fosterudvikling ||
 • Babys vægt og størrelse || Aktiviteter || Kost og øvelser ||
 • Sådan overvinder du stress || Medicinsk test og scanning || Ultralyd ||
 • Tips og forholdsregler || Tjekliste || Risici ||

Hvilken måned og trimester er jeg i på 19 uger gravid?

Du er i din femte graviditetsmåned i dit andet trimester. Du har kun fire måneder til at gå til D-dagen!

19 uger gravid: hvad man kan forvente?

Selvom ansvaret for at eje et liv, der dannes i dig, er både svært og magisk, får denne følelse, der sidder sammen, moderen til at holde ud gennem disse hårde måneder, mens hun holder øjnene rettet mod hendes præmie. Nu opsummerer vi alle graviditeten på 9 måneder, men på grund af den hyppige doktorgrænsetilsyn og indkørsler med din læges graviditet tælles i ugentlig form, da der i alt 40 uger udgør hele graviditetsprocessen. Dette er yderligere dissekeret og kategoriseret i tre sektioner.

19 uger gravide tegn og symptomer:

Her er en god beskrivelse af, hvad der sker med din baby og din krop i 19. uge gravid.

1. Hudændring:

Efter en lang dag ved poolpartiet, føler du ikke din hud rynket og skæv, især fingerspidserne, som er mere rynket end din mormors hud? Det er på grund af overdreven udsættelse for vand, og derfor bliver huden rynket. Forestil dig at flyde i væske i ni måneder, og hvad det vil gøre ved din hud. I det frie rum er barnet undtagen barnet fyldt med fostervand, hvorfor på dette tidspunkt begynder Vernix at udvikle sig hos barnet. Måske ved udgangen af ​​denne uge, vil din baby være dækket af det fedtede hvide slør, der rent medicinsk er vernix caseosa. Lanugoen eller det bløde brune hår, der dækker din babys krop, er en del af dette. Dette softcover beskytter babyens hud mod krøller.

2. Nervesystemet:

På dette tidspunkt bliver babyens nervesystem mere og mere funktionelt for hvert øjeblik, der går. Nerverne, der er forbundet med hinanden, vokser nu stærkere, ligesom hans hjerteslag. Impulsfrekvensen bliver hurtig, hvilket betyder babyens voksende sanser, såsom lugt, berøring. Nu er din baby mere opmærksom på din lyd. Babyens øjne justerer sig nu til synet.

19 uger gravid fosterudvikling:

Hvad med kropshåret?

Det er også på dette tidspunkt, at en plet hår bliver bemærket i hans hovedbund, da han begynder at vokse hår.

Fingeraftryk:

Med tiden begynder babyens fingre at blive fremtrædende. Så kommer de små negle, der stadig er bløde og ufuldstændige på dette tidspunkt. På dette tidspunkt kan man se den langsomme fremkomst af fingeraftryk. I løbet af denne uge vokser din baby sit fremtrædende fingeraftryk.

Reproducere:

I den 19. uge, hvis du bærer en pige, er der allerede et depositum på 6 millioner æg i æggestokkene og venter på hendes 11 -års fødselsdag. Hvis du har en han, er hans pung allerede faldende, og hans kønsorganer vokser endelig til en form.

Hvad sker der dog med moderen?

1. Mavesmerter:

Med tiden vokser livmoderen mere og mere, og i denne uge følte du en underlig strækning i maven med en sviende smertefølelse. Læger bebrejder dette på din udstrakte babybump, der langsomt tager en fuld form nu. De indsnævrede muskler i din mave og æggestokkens væg oplever nu pres, da det fylder ud som en ballon. Dette kan være grunden til, at der i denne uge kan være en let smerte i dit underliv. Det er, når visse strækmærker sætter ind. At slippe af med smerten er sandsynligvis umulig, men hvad du kan gøre er enkelt. Den består af en kold kompress eller en varm pose. Du forstår ideen, ikke sandt? Oftest fungerer disse lige så godt som smertestillende midler. Og da du er gravid, og stofbrug er begrænset, ville dette være et godt sted at starte.

2. Graviditetsmaske:

Dette kan være en skræmmende tanke, men de mørke pletter på dit ansigt er ikke på grund af nogen hudtilstand. Dette er en normal hændelse for et eller andet sted omfatter symptomet bløde, men brune pletter i ansigtet. Man kan sagtens holde ud med det til enden, når det forsvinder af sig selv. Læger hævder, at dette er en medicinsk tilstand kaldet chloasma eller ‘graviditetsmasken’. Bare rolig. Bare behold en god portion olie og Aloe Vera rundt. Dette vil holde din hud hydreret og færre mærker vil blive vist. Drik vand hele tiden, som om det er verdens ende.

3. Runde ledbåndssmerter:

Denne er en vigtig ændring og et symptom i den 19. uge. Det sker sådan, som du ved, at ligesom alle organer understøttes også din livmoder af ledbånd. Nu hvor du er i vækstfasen, og der sker så meget med dig, føler dine ledbånd strækningen, der prøver at holde din mave på plads. Dette træk fører undertiden til skarpe smerter i ny og næ. Disse varer normalt i et par sekunder, og hvis det bliver mere end det, skal du straks kontakte din læge. Når vi taler om, hvordan du overvinder den situation, du er blevet sat i, er den bedste vej ud at prøve at bruge dine fødder og sparke den op. Kom i en behagelig position, hvis det hjælper, men hvis smerterne bliver alvorlige, skal hele fødderne sparke tinget. Hvis intet af det hjælper, vil din praktiserende læge være dit bedste hjælpemiddel.

4. Humørsvingninger:

Nu hvor det er din 19. uge, vil du helt sikkert mærke, at ændringerne er i gang, og det vil medføre mange tilbageslag og ændringer i dit humør. På ulige timer på dagen vil du opleve, at du er glad for din situation, mens du på andre dage i lange strækninger vil sidde og ikke vil gøre andet end at surme. Du kan ikke bebrejde dig selv. Det er hormonernes gøren, og du skal håndtere det som en proff. For at komme igennem hele situationen, prøv at sove den ud, men du kan også arbejde på din kost og tale med en rådgiver, hvis det er nødvendigt, fordi husk, din situation kan blive værre, og du vil ikke have det med al stress, der allerede generer du. Søvnrutiner er også en vigtig faktor i reguleringen af ​​dine følelser.

5. Falske sammentrækninger:

I denne måned begynder du at opleve de altid frygtede dem, der kaldes Braxton Hicks sammentrækninger. De starter normalt midtvejs. Det er mere sædvanligt og opstår på grund af dehydrering af kroppen. Livmoderen vil kontraheres forsigtigt til og fra, hvorfor stramningsfornemmelsen opstår, når livmoderen bliver større. Det er bare på grund af livmoderen bliver tonet og gør den klar til hårdt arbejde. At drikke rigeligt med vand vil være mere effektivt i det.

19 uger gravid baby vægt og størrelse:

Din baby på dette tidspunkt kan stadig være på størrelse med en softball. I starten, når barnet er dannet, er hovedet større end resten af ​​kroppen. Kroppen vokser derefter i slutningen af ​​denne uge i normale proportioner, selvom han stadig bevæger sig lidt rundt. Den buldrende rullende følelse i din mave er sandsynligvis ham, der ruller om at lege. Visse sanser som smil eller gab kan også mærkes hos din baby. Hvis du er så heldig, kan du endda fange en af ​​hendes handlinger under en ultralyd.

19. uges aktiviteter:

Det er på tide, at du finder ud af alt og bestemmer dit sind og gør op med de problemer, der hidtil har generet dig. De fleste aktiviteter i denne uge vil bestå af arbejdsdilemmaer, angst og hormonelle ændringer, og babyen vil udpege sin hjerne til sanseorganerne såsom lugt, smag, hørelse, syn og berøring. Baby vil være i stand til at høre talen, og tøv derfor ikke med at synge, tale osv. I denne uge begynder ledbåndene, der understøtter livmoderen, at udvide sig for at imødekomme babyens stigende vægt. Hvis der er smerter, skal du bare hvile lidt.

19 uger gravid kost og øvelser:

Kost:

 • Hvis du er vegetar, bør tofu og sojabønner hjælpe dig med at vedligeholde dit proteinniveau. På den anden side, hvis du er en ikke-vegetar, skal dit sædvanlige magre kødindhold klare sig fint.
 • For en sund udvikling af blodlegemer i dit barn, glem ikke dine jerntilskud og folsyre i din kost. Spinat og bananer bør være dit varme valg.
 • Selvom calciumtilskud er sunde, kan de alene ikke være tilstrækkelige som din kilde til din babys knogleudvikling. Mejeriprodukter bør derfor være et must i din 19. uge.
 • Glem ikke grøntsagerne i din kost, da de vil fylde dig med alle de nødvendige næringsstoffer. Kål, græskar, tomater og bønner er vores personlige valg.
 • Frugt er ofte et smart valg, når du leder efter en sund graviditetskost. De kan tjene som din morgenmadsåbner og også blive de retmæssige snacks til sultbehov.

Dyrke motion:

 1. Babyens stigende vægt vil forårsage mere stress på rygsøjlen, og derfor gøre nogle strækninger for rygsøjlen og skulderen tilbage og vippe nakken fremad.
 2. At gå er den bedste måde at afstresse og holde vægten under kontrol.
 3. I graviditetsøvelseslisten strækker en af ​​de sikreste og letteste øvelser.
 4. Fleksibiliteten i skedeområdet kan øges med Kegel -øvelsen, så det vil være mindre smertefuldt i løbet af leveringstiden.

Sex under graviditeten i 19. uge:

Det er helt normalt at have sex under graviditeten. Det er ikke forbundet med barnet, da den tykke slimprop forsegler livmoderhalsen og beskytter barnet mod infektion. Det foretrækkes dog ikke at have sex, hvis du har smerter eller kramper, brudt vand, en historie med cervikal svaghed, en lavtliggende placenta.

Sådan overvinder du stress under graviditeten:

 • Det er godt for barnet at slappe af, chatte og synge for den ufødte baby, de kan høre dig. Lyt til din krop, hvis du er udmattet. Gå i seng så hurtigt som muligt. Da din krop arbejder mere på at nære barnet.
 • Forkæl dig selv kan være en god idé på dette tidspunkt, da du skal føle dig bedre og løfte dit humør.
 • Afvej dit helbred og dine risici, og beslut dig for, hvad der er bedst for dig. Lad ikke andre bunke deres beslutninger om dig og arbejde dig op.
 • Partnerskab er noget, der rækker langt. Vær mere ærlig over for din partner. Det er ikke rimeligt at overbelaste dig selv med stress, dele alle ting med en partner.
 • Gå til regelmæssige kontroller for at undgå stress om, hvordan babyens helbred. Dette er ikke kun nødvendigt, men stopper også med at ødelægge dit helbred, når du bekymrer dig om hele situationen.

Medicinsk test og scanning i din 19. graviditetsuge:

Den sædvanlige babyovervågning af medicinsk kontrol vil være tændt. Det betyder mere ultralyd og mindre blodprøver. Selvom din tilstand måske ikke bliver værre, vil du sandsynligvis gerne lægge disse lægemidler på din indkøbsliste:

 1. Ømhed– Alt undtagen ibuprofen. Vælg helst acetaminophen.
 2. Allergi- Allegra og Xyzal bør forsegle aftalen.
 3. Hoste- Expectorants er bedst til din situation.
 4. Forstoppelse- Metamucil er velkommen, men afføringsmidler skal undgås.
 5. Dårlig fordøjelse: Prøv antacida, men undgå protonpumpehæmmere helt.

19 uger gravid ultralyd: Hvad skal du kontrollere?

 • Du skal muligvis kontrollere fostrets hjerteslag.
 • Din baby arbejder nu på at opbygge de fem sanser.
 • Vernixcaseosa eller laget omkring huden begynder at udvikle sig.
 • Din babys lunger udvikler sig nu!

Din ultralyd nu vil dybest set vise dig babyens vækst fra sidste gang. Denne ultralyd er sikker og er smertefri.

Nitten uger gravid med tvillinger viser de samme ændringer for begge dine babyer. Din mave ville have ekspanderet sig virkelig stor, og ultralydet viser dig begge sove i fred.

Hvilke tips og forholdsregler skal jeg vide?

 1. Pas på Braxton Hicks, og prøv at genkende forskellen mellem hver sammentrækning snart nok. Usædvanlige symptomer skal rapporteres.
 2. Glem ikke at babysikre huset for at holde din lille ude af skade. At starte tidligt betyder kun bedre sikkerhed og mindre stress.
 3. For at fryse din navlestreng, hvis du har brug for det, er dette det perfekte tidspunkt at få papirerne startet og arbejdet på.
 4. Skær din junkfood helt af, da det påvirker din krop på en negativ måde, og overskydende fedt kan bringe dig i fare for hjerte -kar -sygdomme.
 5. Ignorer ikke noget symptom, der virker usædvanligt. Dette kan være blødning, pletblødning, enorm smerte og så videre.

Tjekliste:

 • Da du kan være tilbøjelig til hudforandringer i denne periode, er det bedst at bruge solcreme, hvis du beslutter dig for at træde ud.
 • Du kan ofte opleve ledbåndssmerter. Hvil godt og vær forberedt på det.
 • Læs om graviditetsproblemer og oplevelser fra andre mødre. Dette kan hjælpe dig med at forstå, at det ikke kun er dig, der oplever ubehag!

Hvilke risici skal jeg være forsigtig med?

 1. En krampe i benene er en ting, der kan ske for dig. De smertefulde spasmer, der bevæger sig frem og tilbage fra dine kalve, er ret almindelige. Dette kan nogle gange også være alvorligt.
 2.  Forstoppelse er en anden ting, der kan ske for dig. Du kan tale med din læge for at få hjælp her.
 3. Rygsmerter! Vi forstår, hvor svært det kan være, men husk, at nu skal din krop bære din vægt og babyerne. Dette vil være normalt.

Babyvækst i den 19. uge af graviditeten er meget! Du vil se og være i stand til at huske den række ændringer, han/hun har været igennem. Hold stramt med din kost og motion. Du vil også se, hvordan tingene falder på plads med tid og dato. Din baby er igen en uge tættere på dig. Glæd dig over rejsen!