Lastenhuoneen perustaminen – käytännön vinkkejä ja temppuja

lastenhuone perustaa pinnasänky katos pehmolelut pukeutuja vaatekaappi

Mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun haluat sisustaa lastenhuoneen?

Vauvan odotettaessa huone on myös valmisteltava ajoissa. Nuoret vanhemmat, jotka odottavat ensimmäistä lastaan, ovat usein epävarmoja siitä, mikä on tarpeen päiväkodissa ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon. Annamme lyhyen katsauksen tärkeimmistä kohdista.

Vanhempien tulisi kysyä itseltään peruskysymys: Haluammeko sisustaa lastenhuoneen huonekaluilla, joissa ei ole haitallisia aineita ja joiden hinta on toisaalta korkeampi, mutta toisaalta sitä ei käsitellä myrkyllisillä aineilla? Esimerkiksi massiivipuiset huonekalut ovat erittäin mukava vaihtoehto. Ekologisesti käsitellyt huonekalut käsitellään vain luonnonlakilla ja -väreillä, ja niillä on vastaava ympäristömerkki. Luonnonpuu vaikuttaa positiivisesti myös asuintilan ilmastoon. Laadukkaat huonekalut ovat kestäviä ja erittäin kestäviä, ja ne voidaan joko ostaa käytettynä tai myydä myöhemmin uudelleen. Ja koska lapset kasvavat nopeasti kaikista tavaroistaan, etenkin ensimmäisinä vuosina, ja uusia asioita on ostettava, tämä huomio kannattaa.

perustaa lastenhuone vauvan sänky puinen ristikko keinuhevonen hyllyt pukeutuja vaatekaappi matto seinä tarra perhosia

Värivalinnalla on myös suuri merkitys pienelle perheelle. Sininen tai vaaleanpunainen – ikuinen kysymys. Jos haluat odottaa syntymää sukupuolen tuntemuksella, aseta lastenhuone sukupuolineutraalisti. Monet pienet yksityiskohdat väreissä sininen tai vaaleanpunainen lisätään myöhemmin lahjaksi. Mutta monet vanhemmat eivät nykyään arvosta tätä ja voivat myös pyytää perheeltä lahjoja, jotka ovat puolueettomia. Markkinat tarjoavat valtavan valikoiman kauniita huonekaluja, lamppuja ja seinäkoristeita, jotta pieni poika tai tyttö tuntee olonsa kotoisaksi täällä.

lastenhuone vauvan sänky valkoinen vihreä seinämaali verhot vaatekaappi

Millä huonekaluilla on tärkeä rooli lastenhuoneessa?

Ensimmäisten kuukausien aikana Pinnasänky, hoitopöytä ja vaatekaappi ovat huoneen sydän. Näihin kolmeen huonekaluun on kiinnitettävä suurta huomiota. Sängyn tulee olla kaikin puolin turvallinen, käytännöllinen käyttää ja mahdollisuuksien mukaan valmistettu ekologisista materiaaleista. Klassinen kehto on mahdollista ensimmäisten viikkojen tai kuukausien aikana. Itse asiassa pieni keinuminen rauhoittaa lasta ja voi nukkua ihanasti täällä. Jotkut mallit ovat liikkuvia ja ne voidaan helposti kuljettaa huoneesta toiseen.

lastenhuone sisustus vauvan sänky katos katos sänky bambu skandinaavinen design nojatuoli

Välittömästi sen jälkeen pinnasänky on klassikko vauvansänkyjen joukossa. Täällä pienet makaavat mukavasti ja turvallisesti. Lattian korkeutta voidaan yleensä säätää. Ensimmäisten kuukausien aikana, varsinkin kun lapsi ei voi istua yksin, lattia asennetaan keskelle. Myöhemmin tämä siirretään alas, jotta lapsi ei voi pudota seisoessaan. Baarit tarjoavat turvallisuutta, mutta myös hyvän ilmankierron. Myös täällä useimmat sängyt on suunniteltu siten, että osa tankoista voidaan irrottaa myöhemmin. Joillakin pinnasängyillä on älykäs muotoilu: ne voidaan rakentaa uudelleen ja laajentaa ja kehittyä vauvansängystä pinnasängyksi tai jopa työpöytäksi. Tällaiset huonekalut ovat ihanteellisia säästämään rahaa uusissa ostoksissa.

Lastenhuone vauvan sänky poika nukkuu

Hoitopöytä on täydellinen vaippojen päivittäiseen vaihtamiseen sekä lapsen pukeutumiseen ja riisumiseen. Alusta alkaen se on muita huonekaluja korkeampi ja tarjoaa useita laatikoita runsaasti tilaa paitoille, haalareille ja vaippoille. Turvalliselle etäisyydelle asennettu säteilylämmitin on osoittautunut toimivaksi. Joten pieni tuntee olonsa hyväksi myös henkilökohtaisen hygienian suhteen.

  lastenhuone perustaa vauvansänkyä puuosastoja jakkara diy ideoita puulaatikoita vaneriseinäkoristeita karhuja

sisustus lastenhuone vauvansänky puu soikea muotoilu matto raidat neulottu jakkara pyöreä