Lastenhuoneiden järkevä sisustus – vinkkejä terveyteen, turvallisuuteen ja muotoiluideoihin

Lastenhuone perustaa tuoreet värit kuvio vauvan sänky

Älykkäin tapa sisustaa lastentarha

Lastenhuoneen kalustamisessa ei pelkästään optisilla näkökohdilla ole merkitystä. Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät aiheet ovat myös perusasioita ihanteellisen asuintilan luomiseksi pienimmille. Olemme järjestäneet vinkkejä turvallisen ja terveellisen sisustuksen valitsemiseksi ja täydentäneet niitä käytännön ratkaisuilla ja ehdotuksilla.

Terveen elämän huonekalut – tähän kannattaa kiinnittää huomiota ostaessaan

Pilaavien aineiden saastuttamien huonompilaatuisten materiaalien välttäminen ei ole niin helppoa, kun otetaan huomioon lähes rajaton valikoima. Riippumatta siitä, ovatko lakat, maalit, liimat tai muut huonekalujen osat – erittäin haihtuvat ja haihtumattomat toksiinit valitettavasti vaanii monessa paikassa. Tietyistä määräyksistä huolimatta jopa lain sallimat enimmäismäärät ovat riittäviä aiheuttamaan terveysvaikutuksia, kuten allergioita tai hengitysvaikeuksia. Lasten suojelemiseksi kotimyrkkyiltä on kiinnitettävä enemmän huomiota huonekaluja ostettaessa käytettyihin materiaaleihin. Erilaiset sertifikaatit ja ympäristömerkit voivat auttaa löytämään mahdollisimman terveellisiä tuotteita.

lastenhuoneen sisustus vauvan huone kevyet huonekalut neulotut kankaat

Etiketti “Sininen enkeli“. Ympäristömerkki myönnetään vain huonekaluille, jotka eivät sisällä halogeeniorgaanisia aineita, liuottimia tai pehmittimiä. Siitä ei ole vähemmän apua ÖkoControl -merkki puukalusteiden alalla. ”Pinnat käsitellään luonnollisella pohjalla lasitteilla, luonnonhartsiöljyillä ja vahoilla. Tuloksena oleva avohuokoinen pinta voi vaikuttaa myönteisesti sisäilmaan ”, alla oleva verkkosivuston viittaus laatumerkkiin http://www.oekocontrol.com/. Yleensä suosittelemme käyttämään lasten huonekaluja Kiinteää puuta. Mahdollisuus käyttää epäpuhtauksia täällä on huomattavasti pienempi verrattuna vaneriin tai muihin liimatuotteisiin. Massiivipuusta valmistettuja lastenhuoneen huonekaluja on saatavana paikallisista huonekaluliikkeistä ja verkkokaupasta osoitteessa http://www.kinderwagen.com/, jossa valikoima vaihtelee rattaista lasten huonekaluihin ja sahoihin. Koska tuotevalikoima on hyvin lajiteltu luokittain, löydät tien nopeasti. Pyökin lisäksi kirsikka, pähkinä ja mänty ovat erittäin suosittuja massiivipuun keskuudessa. Pyökki on erityisen vankka, koska se on a Lehtipuu toimii suurella tiheydellä.

perustaa lastenhuone vauvan huone puu päivänvalo

Turvallisuus – A.&O

Lastenhuoneessa kaikkien osien, huonekalujen tai lelujen, on taattava suurin turvallisuus. Kun asennat, kiinnitä huomiota testausmerkkeihin, kuten TÜV: n nimikkeeseen “Sertifioitu turvallisuus“Tunnettu symboli, jonka on oltava selvästi tunnistettavissa tuotteissa, joissa on” GS “-merkintä. GS-sertifioidut tuotteet on tarkastettu tuoteturvallisuuslain vaatimusten mukaisesti. Terävien reunojen tai kulmien tulisi olla päiväkodissa tabu. Jos näitä ei voida välttää olemassa olevien huonekalujen vuoksi, sinun kannattaa valita tietoturvatuotteet, jotka voidaan asentaa myöhemmin, kuten Kulmasuoja Pudota takaisin. Jopa Pistorasiat on tehtävä lapsiturvalliseksi. Tässä on viisi muuta turvallisuusvinkkiä:

  • Voit kiinnittää laatikot ja kaapin ovet sopivilla lukkoilla. Tämä estää lapsia puristamasta sormiaan ja vahingoittamasta heitä.
  • Kaatumisten estämiseksi ovat Maton luistamatot Ne leikataan yksinkertaisesti kokoon ja asetetaan suoraan maton alle. Silloin matot eivät voi enää liukua pois.
  • Asutko ylemmän kerroksen huoneistossa Ikkunoiden lukot Tämä tarkoittaa sitä, että lapset eivät voi avata ikkunoita itsenäisesti ja huomaamatta.

lastentarha sisustus vauvan huone vaaleanpunaiset tekstiilit pehmeät huonekalut

Säästä joustavilla huonekaluilla

Lasten huonekalukustannusten rajoittamiseksi suositellaan joustavia huonekaluja, jotka kasvavat lapsen mukana. Vuoteita sekä työpöytiä ja tuoleja on saatavana säädettävissä. Tästä on se etu, että lastenhuonetta ei tarvitse kunnostaa joka vuosi ja lapset on aina sisustettava sellaisella selkäystävälliset laitteet hyötyä.

Käytä värejä oikein

Värien ei pitäisi puuttua, jotta lapsille voidaan luoda kutsuva leikkiympäristö. Valkoinen ja musta huone näyttää lapsille tylsältä ja samealta. Joten älä koskaan aliarvioi niitä Värien vaikutus ja käytä niitä fiksusti. Yleensä sinun pitäisi tietää, että jokaisella värillä on yksilöllinen vaikutus mielialaan. Vaikka vihreällä on esimerkiksi tasapainottava, rauhoittava ja harmoninen vaikutus, keltainen luo hyvän mielen ja onnellisen ilmapiirin. Oranssi puolestaan ​​stimuloi kommunikaatiota ja ruokahalua. Sininen symboloi rauhaa, rentoutumista ja harmoniaa. Punainen on stimuloiva väri, joka saa huoneet näyttämään vilkkailta.

lastenhuone perustaa turvasänky

Jos lapset ovat tarpeeksi vanhoja, sinun on otettava heidät mukaan värivalintaan. Monilla lapsilla on lempivärejä, jotka voidaan sisällyttää huoneen suunnitteluun. Värit ovat erityisen tehokkaita seinälle. Kauniilla Seinämaalit voidaan käyttää näyttävästi lastenhuoneiden näyttämiseen. On tärkeää huomioida huoneen koko väriä suunniteltaessa. Pienet huoneet voivat näyttää vieläkin ahtaammilta voimakkaiden värien ansiosta, jotka levitetään suurelle alueelle. Jos tilaa on rajoitetusti ja silti on käytettävä vahvoja värejä, seinävärien tulisi ulottua vain vyötärölle tai rajoittua yhteen seinään. Vaihtoehto olisi tuoda halutut värit seinien väreinä, mutta lisävarusteiden, kuten mattojen, vuodevaatteiden, verhojen ja kukkaruukkujen avulla.

lastenhuone lelujen säilytystila

Olemme koonneet muita sisustusideoita ja suunnittelustrategioita erilliseen artikkeliin.

Tilaa lisää rauhaa

Sotkuisella päiväkodilla voi olla pysyviä kielteisiä vaikutuksia lapsiin. Häiriö aiheuttaa levottomuutta, joka vahingoittaa lapsia. Ihannetapauksessa lapset oppivat siivoamaan kunnolla ja säännöllisesti jo varhain. Mutta tämä toimii vain, jos käytettävissä on riittävästi organisaatiojärjestelmiä. Tässä muutamia suosituksia:

  • kontti: Lastenhuoneissa tulee olla useita lelujen lajitteluun soveltuvia säiliöitä. Läpinäkyvät mallit ovat erityisen käytännöllisiä, koska lapset näkevät heti, mitä sisällä on, eikä heidän tarvitse siksi avata kaikkia laatikoita löytääkseen jotain. Kun teet tilausjärjestelmiä, varmista aina, että lapset pääsevät helposti kaikkeen.
  • Etiketti: Jotta haku ei ole ensiksi, tilausjärjestelmät, kuten laatikot tai laatikot, on aina merkittävä. Jos nuoret eivät vielä osaa lukea, käytä sisällön graafista esitystä. Laatikko sisältää Lego -palikoita? Tulosta Lego -tiili ja kiinnitä kuva säiliöön.
  • Nauraa pois: Jos lapset ovat täynnä leluja, leikkiminen ei ole kovin hauskaa. Siivoa säännöllisesti rajoittaaksesi valintoja. Lapsi ei halua erota tavaroistaan? Selitä, että tavarat lahjoitetaan köyhille lapsille ja he voivat käyttää niitä tekemään hyvää. Useimmilla lapsilla tämä väite herättää avuliaisuutta.

Harjoittele siivoamista lapsen kanssa opettaaksesi siistin huoneen perusteet. Jälkeläisesi tuntevat olonsa mukavaksi myöhemmin ja oppivat arvostamaan järjestyksen etuja.

Lastenhuoneiden sisustaminen on käytännössä järkevää