Hvordan tager man på i vægt for børn, der er undervægtige?

Oftest forbrænder småbørn flere kalorier, end de kan beholde. Og det er ikke deres skyld, som er deres alder at lege med. Unge børn bliver også ofte højere, før de rent faktisk kan begynde at tage på i vægt. Som en konsekvens heraf ender de generelt med en lavere kropsvægt end normalt. For at undgå sådanne omstændigheder er det bedst at give dem ernæringsmæssige fødevarer, for at de kan modtage de nødvendige næringsstoffer, der kræves af kroppen. Hvis du vil have hjælp til at bestemme dine børns kost, er det måske på tide, at du rådfører dig med en diætist for at vurdere dig gennem processen bare for at sikre, at du er på den rigtige side.

hvordan man tager på i vægt for børn

Men hvis du er en mor, der kan lide at forske i stedet for kun at stole på, hvad den professionelle mentor har at sige, kan du altid tjekke artiklerne i magasinerne eller gennemse børns sundhedsrelaterede artikler online. Denne artikel hjælper dig med at analysere de metoder og trin, du kan tage for at øge dit barns vægt.

Hvordan tager man på i vægt for børn ?:

Her er få af initiativets bedste og sunde fødevarer, som børn kan tage på i vægt, som du kan tage.

• Calorie -tæt mad:

sunde fødevarer for børn at tage på i vægt

Hvis du vil have, at dit barn får nogle ekstra kalorier, skal du inkludere mad med et højt kalorieindhold i sit daglige måltid. Et sundt barn på 2 til 3 år bør indtage mindst 1000 kalorier om dagen, mens børn i alderen mellem 4 og 8 år bør indtage omkring 1.200 til 1.400 kalorier om dagen. Hvis du tilføjer omkring 500 kalorier mere i dit barns kost hver dag, vil han være i stand til at tage cirka 1 kilo vægt om ugen op. De fødevarer, der indeholder højt kalorieindhold, er muligvis ikke særlig ernæringsmæssige, men det vil på en eller anden måde tjene dit formål. Nogle af barnets vægtforøgelsesfødevarer, der har et højt kalorieindhold, er creme fraiche, ahornsirup, gravies, mayonnaise, smør og mere. Mejeriprodukter som sødmælk og ost har også et højt kalorieindhold.

• Proteinrige fødevarer:

bedste mad til børn at tage på i vægt

Protein er et vigtigt næringsstof, der er nødvendigt for at forbedre barnets muskeludvikling og også den overordnede udvikling af barnet. Protein findes almindeligt i animalske produkter såsom kalkun, kylling, fisk, oksekød og æg. Andre fødevarer, der indeholder højt proteinindhold, er bønner, nødder, frø og jordnøddesmør.

• Kulhydratrige fødevarer:

vægtforøgelse mad til børn

Selvom kulhydrater ikke indeholder ekstremt mange kalorier, har de stadig omkring 4 kalorier for hvert gram tilsat mad. En måde at introducere kulhydrater i dit barns kost er ved at tilbyde kulhydratrige snacks som tørret frugt, rosiner og granola. En anden måde at øge kulhydratindtaget på er ved at tilføje honning eller frugtnektar til frisk frugt, kogt korn som f.eks. Fløde af hvede eller havregryn eller æblesauce.

• Forøg kalorier i drikkevarer:

kostdiagram for børn at tage på i vægt

Mødre klager ofte over, at deres barn ikke er en særlig stor æder. Selv i tilfælde som dette kan du hjælpe med at tilføje kalorier i dit barns kost ved at øge kalorieindholdet i deres drikkevarer. Frugtsaft, hundrede procent mælk og yoghurtbaserede smoothies indeholder alle omkring 100 kalorier. Og pluspunktet ved dette er, at disse også indeholder vitaminer og mineraler. Ud over dette kan du også købe chokolade eller vanillebaserede drikkevarer fra dine lokale købmandsforretninger, der virkelig er nyttige til at øge barnets vægt.

Forbered det bedste kostdiagram til børn for at øge mængden af ​​kulhydrater i kosten er sandsynligvis den mest bekvemme måde at øge sin kropsvægt på. Men mens du ændrer hans kostplan, skal du sørge for, at han ikke bliver frataget andre næringsstoffer, ellers kan barnet lide på grund af det senere.

Billedkilde: Shutter stock