3 bedste måder at bruge koffein til vægttab

Vidste du, at koffein hjælper med vægttab? Ja! Nylige undersøgelser viser, at der er en klar sammenhæng mellem koffein og vægttab! Koffein, verdens mest populære psykoaktive stof, findes i kaffe, te, grøn te, energidrikke og kosttilskud. Uanset hvor du får det fra, er det kendt at indtage en bestemt koffeindosis om dagen for at understøtte dine vægttabsmål.

Men hvordan fungerer dette præcist, og hvad skal du vide om, før du tager koffein til vægttab? Parkér dine bekymringer til side, for denne artikel dækker alle de vigtige punkter, der er relateret til koffein for at tabe sig.

Koffein til vægttab

Indholdsfortegnelse:

  • Hvad er koffein?
  • Kan koffein hjælpe dig med at tabe dig?
  • Hvordan hjælper koffein med vægttab?
  • Bivirkninger af koffeinpiller

Hvad er koffein ?:

Koffein er en form for juridisk psykoaktivt stof, der findes i mange drikkevarer som kaffe, te, grøn te og kakao. Det stimulerer dit centralnervesystem og øger din hjerneaktivitet ved at blokere virkningerne af Adenosine, en hjerne -relaxer. Koffein holder dig mentalt vågen og lindrer følelsen af ​​træthed.

Kan koffein hjælpe dig med at tabe dig ?:

Koffein kan hjælpe dig med at tabe sig ved at øge dit stofskifte. Det optages hurtigt i blodbanen og fremmer hurtigere fordøjelse. Derudover tyder nogle undersøgelser på, at et højt koffeinindhold kan øge termogenesen, hvilket genererer mere varme til hurtigere fedtforbrænding, hvilket fører til vægttab. (1) Koffein kan også bidrage til vægttab ved at forbrænde uønskede kalorier i kroppen, når det kombineres med catechiner og efedrin.

Hvordan hjælper koffein med vægttab?:

Mange undersøgelser bekræfter koffeinens rolle som en vægttabskatalysator. Der er flere teorier til at forklare, hvordan dette sker! Her er nogle af de store observationer om, hvordan koffein hjælper dig med at tabe sig

1. Øger metabolisk hastighed:

Koffein har en termogen virkning på kroppen og hæver kropstemperaturen til lidt over det normale. Dette resulterer i forøgelse af stofskiftet i kroppen, så kroppen kan forbrænde fedt meget hurtigere. (2) Koffein hjælper også med at frigøre fedtcellerne fra deres lagerenheder og omdanne dem til energi gennem lipolyse. Ved at slippe af med overskydende fedt hjælper koffein dig med at tabe dig hurtigt.

2. Mindsker anstrengelsen under træning:

Fysisk træning er uundværlig for vægttab. Men folk bliver hurtigt trætte, hvilket fører til dårlige eller ineffektive resultater fra deres træningsprogram. En måde at overvinde dette problem på er ved at indtage koffein. Undersøgelser viser, at øget koffeinindtag reducerer træningstræning, så personen kan præstere bedre. (3) Dette øger igen fedttab og vægttab på grund af en højere kalorieforbrænding.

3. Sultundertrykkende:

En af de vigtigste fordele ved koffein til vægttab er dets appetitnedsættende egenskaber. Nogle undersøgelser viser, at indtagelse af koffein 0,5 til 4 timer før måltider kan dæmpe sult. (4) At drikke kaffe eller te før måltiderne kan reducere dit samlede madindtag, hvilket betyder, at det daglige kalorietal reduceres. Koffein kan også forhindre vægtøgning ved at begrænse dit madindtag og holde dig mæt i længere tid.

Hvor meget koffein er godt til vægttab?:

For at bemærke et betydeligt vægttab, skal du indtage større doser koffein om dagen. Nogle undersøgelser viser, at 10 mg koffeinindtag stimulerer 13% stigning i stofskiftet for hvert 1 kg vægttab (5). Denne regel er ikke en standardmåling og kan variere med personens aktuelle BMI, metaboliske hastighed og andre parametre.

Vil afslutning af koffein vende vægttab ?:

Når du stopper koffein pludseligt (enten i form af kaffe eller piller), kan du opleve tegn på symptomer som træthed, søvnløshed, tab af appetit osv. Dog er der intet bevis for, at afslutning af koffein pludselig vil vende resultaterne af vægttab! Med tiden kan nogle mennesker opleve en sænket stofskifte og reduceret fedtforbrændingskapacitet, hvilket kan føre til vægtøgning.

Bivirkninger af koffeinpiller:

Inden du bruger koffein til vægttab i form af piller, kosttilskud eller endda overskydende kaffeindtag, skal du være opmærksom på følgende bivirkninger:

  • Den sikre dosisgrænse for en gennemsnitlig, sund voksen er 400 mg om dagen. Indtagelse af mere end denne mængde kan give dig frygtelige bivirkninger som kvalme, svimmelhed, angst, rysten, hjertebanken, søvnløshed og irritabilitet.
  • For meget koffein i kroppen kan forstyrre fordøjelsessystemets funktionalitet og føre til forstoppelse, oppustethed, mavesmerter, surhed osv..
  • Koffeinoverdosering kan føre til mangel på mineraler som kalium, hvilket kan medføre alvorlige sundhedsfarer.
  • Overskydende koffeinindtag kan påvirke blodsukkerniveauet negativt på kort sigt.
  • Koffeinafhængighed kan fysisk, psykisk skade din krop og føre dig til depression, søvnløshed, hjerteproblemer osv.

Synes du ikke, det er overraskende at kende sammenhængen mellem koffein og vægttab? Uanset hvad videnskaben siger, er det vigtigt at forstå, at koffein alene ikke hjælper dig med at tabe sig. For at nå dine vægtmål skal du følge en sund livsstil og en kaloriefattig kost sammen med en regelmæssig træningsplan.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Denne artikel understøtter eller anbefaler ikke at tage koffein for at tabe sig og er kun til informationsformål baseret på visse forskningsartikler, websteder og tidsskrifter. Oplysningerne må ikke behandles som et alternativ til lægehjælp. Læseren skal tale med en ernæringsekspert eller en læge for fuldt ud at forstå konsekvenserne, før den følges som en behandling.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er koffein vægttab piller sikre?

Svar: Selvom koffeinpiller er tilgængelige i håndkøb, må du ikke bruge dem uden læge recept. Den sikre dosisgrænse for koffeinpiller og kosttilskud afhænger af det aktuelle BMI, alder, sundhedsforhold osv. Friske voksne kan tage en dosis på 400 mg om dagen, mens dem med kroniske helbredsproblemer skal konsultere en diætist, før de tager dem.

2. Hvor mange kopper kaffe skal jeg drikke for at tabe mig?

Svar: Mange websteder angiver, at en dosis på 2-3 kopper kaffe om dagen kan fremme vægttab. Resultaterne er dog kortsigtede! Når kroppen har vænnet sig til mængden af ​​koffein, vil metabolismen falde, og det vil dit vægttab også resultere i. Overskydende kaffeindtag kan udløse surhed, dårlig fordøjelse, halsbrand og andre fordøjelsesproblemer.

3. Hvad er den bedste måde at forberede kaffe på til vægttab?

Svar: For at maksimere fordelene ved vægttab ved kaffe kan du drikke den uden mælk eller flødekande. Sukker og andre tilsætningsstoffer øger dit kalorietal, så tag dem ud. Hvis du skal bruge mælk, skal du skifte til lavmælk mælk som mandel, soja eller tonet mælk.