30 Bedste sunde frugter til hurtigt vægttab

Kampen for at tabe sig er virkelig! Men det, der er endnu mere frustrerende, er mængden af ​​indsats og penge, der skal bruges til at følge modefoder, som ikke har store resultater. Hvis du kan forholde dig til dette problem, så har vi gode nyheder til dig! I stedet for at købe eksotiske ingredienser kan du nu stole på let tilgængelige og overkommelige frugter til vægttab. Overrasket over at høre dette? Nå, det er sandt!

Med en næringsrig profil, der kan prale af høje kostfibre, vitaminer og mineraler, fremmer frugt hurtigere vægttabsresultater. Imidlertid er ikke alle frugter dine venner! Denne artikel forklarer de 30 bedste vægttabsfrugter, som hjælper dig med at tabe ekstra vægt og bringe din selvtillid tilbage!

bedste frugt til vægttab

Er frugter gode til vægttab?

Mange slankekursprogrammer anbefaler at spise mindst en eller to portioner hele frugter om dagen. Der er en god grund bag dette! Undersøgelser viser, at de fleste frugter har anti-fedme virkninger på menneskekroppen. Det vides, at regelmæssigt indtag af frugt bidrager til en reduceret risiko for vægtforøgelse og de tilhørende sygdomme som diabetes og hjerteproblemer. (1)

Her er nogle af de største fordele ved at spise frugt til vægttab:

  • Frugter er en vigtig kilde til opløselige og uopløselige kostfibre, som spiller en afgørende rolle for at fremskynde din fordøjelse og stofskifte.
  • De indeholder også vigtige næringsstoffer som vitaminer og mineraler, som er afgørende for din krops velbefindende.
  • De naturlige sukkerarter, der findes i dem, reducerer din sultbehov og holder dig mæt længe.
  • Visse frugter er også kaloriefattige og næringsrige, hvilket kan skabe et kalorieunderskud i kroppen.
  • Da de har et højt vandindhold, kan frugt også hydrere dit system og rense det indefra.

De bedste frugter til at begynde at spise nu for at tabe sig:

Nysgerrig efter at vide om listen over frugter til vægttab og fedtforbrænding? Læs med!

1. Honningmelon:

Honningmelon er en af ​​de bedste frugter til vægttab, som giver dig mulighed for at snacke uden skyld! En portion på 100 gram honningdugmelon tilbyder kun 36 kalorier, hvilket gør den ideel til folk, der planlægger at tabe sig. Disse søde og lækre frugter indeholder omkring 90% vand, som består af et antal elektrolytter som natrium og kalium. Sammen med at hydrere din krop giver honningmelon også energi til det efter et træningsprogram. Den bedste del? Disse søde og lækre godbidder indeholder kun 8 gram sukker! Så spis dem af hjertens lyst uden at bekymre dig om vægtøgning.

2. Rabarber:

Selvom rabarber teknisk set er en grøntsag, er det en meget brugt frugt i mange desserter, vine og andre kulinariske lækkerier. På trods af sin sure smag tjener Rabarber populariteten af ​​at være en af ​​de bedste ‘frugter’, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Det er en kaloriefattig frugt, der kun tilbyder 21 kalorier pr. 100 gram servering. En undersøgelse tyder endda på, at rabarberekstrakter har en “præbiotisk” effekt på tarmfloraen, hvilket er forbundet med en reduktion i fedt og total vægt. (2) Rabarber indeholder også gode mængder kostfibre, som kan sænke dit kolesteroltal med en betydelig procentdel.

3. Sød citron eller Mosambi:

Mosambi er en saftig indisk sommerfrugt, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Den kaloriefattige frugt tilbyder kun 43 kalorier i en portion på 100 gram. De store mængder kostfibre, der findes i segmenterne af sød kalk, regulerer afføring og lindrer forstoppelse. Citronsyren i saften af ​​disse frugter reducerer madbehovet og sænker dit samlede kalorieindtag. Derudover er Mosambi en rig kilde til C-vitamin, der vides at have hurtige fedtforbrændende egenskaber. Eksperter foreslår også at drikke ustrammet mosambi -juice på tom mave for at fremskynde kroppens stofskifte.

4. Custard Apple:

På trods af at det er ret højt i kalorier, betragtes Custard -æblet som en af ​​de bedste frugter til at tabe sig. Custard Apple eller Sitaphal er en velsmagende frugt, der er fyldt med kostfibre, der kan fremskynde din fordøjelsesproces. Derudover indeholder Sitaphal -frugtkød store mængder af fytokemikalier, som kan lette vægttab og dæmpe fedme. En portion på 100 g af denne frugt indeholder dog omkring 94 kalorier. Så du bør være opmærksom på den mængde, du indtager om dagen!

5. Æbler:

Apple til vægttab

Æbler er en af ​​de bedste frugter, der hjælper dig med at tabe sig takket være deres appetitnedsættende egenskaber. Disse frugter er fyldt med kostfibre med et tilbud på 2,4 gram pr. 100 gram servering. En type fiber kaldet Pectin, der findes i æbler, reducerer sultsmerter ved at forsinke tømning af maven og bremse fordøjelsen. Derudover er æbler også kaloriefattige frugter, der tilbyder 26 kalorier pr. 100 gram. Æbler indeholder også et betydeligt antal polyfenoler og flavonoider, som har vist positive virkninger ved at reducere kolesterolniveauer.

6. Avocado:

avocado fordele for vægttab

Avocadofrugter er den nyeste sensation i sundhedsindustrien med den stigende brummer på deres fordele. Avocado er sunde frugter til vægttab, selvom de tilbyder omkring 160 kalorier på bare 100 gram. De indeholder gode fedtstoffer som omega -fedtsyrer og andre næringsstoffer, der forbedrer dine lipidprofilniveauer. En undersøgelse viser også, at mennesker, der regelmæssigt indtog avocado i deres kost, havde en reduceret risiko for metabolisk syndrom, som er forbundet med fedme (3). Så længe du holder dig til portionerne, kan Avocado fungere som sunde fedtudskiftninger i din almindelige kost.

7. Citron:

Citron er god til vægttab

Citroner er en af ​​de sundeste fedttabsfrugter, der tilbyder kun 29 Cals pr. 100 gram servering. De er rige på C -vitamin, som kan øge fedtforbrændingsprocessen i kroppen. Ifølge en undersøgelse er citroner rige på mange typer polyfenoler, som har fedmedæmpende egenskaber. Midlerne forbedrer insulinresistens og lipidmetabolisme, som er afgørende for at tabe sig (4). Den bedste måde at bruge citron til vægttab på er ved at drikke saften sammen med varmt vand på tom mave.

8. Grapefrugt:

grapefrugt til vægttab

Mange undersøgelser har bekræftet, at grapefrugter er fremragende frugter til vægttab. Grapefrugter tilbyder meget lave kalorier på kun 37 Cals i en portion halv frugt. De er også rige på kostfibre, som hjælper dig med at opfylde næsten 15% af dine daglige behov. Undersøgelser tyder også på, at disse saftige frugter kan kontrollere blodkolesterolniveauet sammen med at reducere dit mavefedt. Det høje vandindhold i disse frugter kan mætte dit sultniveau og få dig til at føle dig mæt længere.

9. Kokos:

kokos - vægttab

Er kokos en frugt? Ja! Kokos er teknisk frugt af kokospalmen, men kommer med en hård ydre skal. Hvert element i denne populære tropiske frugt er gavnligt for vores krop. Kokosvand er forbundet med vægttab, da det kan erstatte elektrolytter under en intens træning. Nogle få videnskabelige undersøgelser viser, at triglyceriderne i mellemkæden eller MCT’er i kokosnødder kan hjælpe med en sund kropsvægtstyring uden at påvirke lipidprofilerne (5). Vær dog opmærksom på mængden, da kokoskød er en kalorietæt mad!

10. Tomat:

tomater reducerer vægten

Tomater er en af ​​de bedste fedtreducerende frugter, der kun tilbyder 18 kalorier pr. 100 gram portion. Bortset fra at være ganske lavt i kalorier øger tomater også følelsen af ​​fylde takket være dens fiberrige profil. Disse frugter er også en god kilde til vigtige aminosyrer som Carnitine, der er kendt som en ‘fedtforbrænder’. Desuden kan de store mængder lycopen, en antioxidant til stede i tomater, fremhæve vægttab ved at reducere oxidativ stress på cellerne.

11. Bær:

bær til vægttab

Eksperter anbefaler at forkæle sig med en kop bær i stedet for kalorietætte snacks for effektiv vægtkontrol. Bær som blåbær, hindbær osv. Er kaloriefattige (ca. 84 kalorier pr. Kop), men rige på ernæring. Den mildt syrlige og søde smag af bær kan mætte dine desserttrang og holde dig mæt i et par timer. Bær er også rigelige i en række forskellige antioxidanter og fytokemikalier, som har en positiv indvirkning på lipidprofilniveauer og samlet vægtreduktion.

12. Papaya:

papaya frugt til vægttab

Papaya er en populær tropisk frugt hyldet for sine vægttab fordele. Det er en kaloriefattig frugt, der kun tilbyder 120 kalorier i en portion på 100 gram. Kostfibre, som er en af ​​de vigtigste bestanddele i Papaya, lindrer maveproblemer. Derudover indeholder Papaya et enzym kaldet Papain, som er et fordøjelsesenzym. Midlet forbedrer fordøjelsen og bidrager til bedre tarmsundhed og øger proteinabsorptionen i kroppen.

13. Guava:

Guava reducerer vægten

Guava er en af ​​de bedste indiske frugter at spise til vægttab. Det har et lavt glykæmisk indeks sammenlignet med mange andre frugter, så selv diabetikere kan nyde det uden skyld. Hver mellemstor frugt tilbyder også kun omkring 37 kalorier sammen med hele 12% kostfibre. Disse frugter er utroligt mættende og holder dig mæt længe, ​​hvilket gør dem til perfekte vægttabssnacks. De er også fyldt med store mængder vitaminer og mineraler for bedre ernæring.

14. Pære:

pære til vægttab

Når vi taler om vægttab, er kostfibre den vigtigste komponent, der bestemmer en frugts effektivitet. Pærer er en af ​​de mest fiberrige fødevarer, der kan hjælpe dig med at opfylde dine sundhedsmål. En mellemstor pære tilbyder 6 gram kostfibre, hvilket er cirka 21% af din DV. Disse frugter indeholder også en bred vifte af essentielle antioxidanter og planteforbindelser, der understøtter vægttabsprocessen. Derudover indeholder de mineraler som kalium, hvilket er vigtigt for muskelaktivitet for at understøtte et fysisk træningsprogram.

15. Banan:

banan er godt til vægttab

Bananer kan have et højt kalorieindhold, men det gør dem ikke til dårlige frugter til vægttab! Faktisk er der mange måder, hvorpå disse frugter kan hjælpe dig med at smide de ekstra kilo. Hver banan indeholder omkring 105 kalorier, hvilket gør dem energitætte frugter. De tilbyder en hurtig dosis energi, samt tilfredsstiller dine sultniveauer. Bananer er også rige på kostfibre sammen med andre mineraler som kalium, som kan hjælpe dig med at opretholde en sund kropsvægt.

16. Kiwi:

kiwifrugt fordele for vægttab

Kiwier betragtes som en af ​​de bedste vægttab og fedtforbrændende frugter. De er lavt kalorieindhold frugt, der tilbyder 61 kalorier pr. 100g, ud over at være fødevarer med lavt GI. Desuden er de fyldt med C -vitamin, som kan oxidere mere fedt under et træningsprogram. Frugten omfatter også både opløselige og uopløselige fibre, der understøtter bedre fordøjelse og metabolisme.

17. Fersken:

fersken til vægttab

Ferskner er en af ​​de bedste frugter at spise til vægttab. De er kendt for deres utroligt lækre gyldenfarvede frugtkød, som byder på en lang række ernæringsmæssige fordele. Fersken er kaloriefattig med kun 39 kalorier i 100 gram portionsstørrelse. Disse frugter indeholder også en sund blanding af opløselige og uopløselige kostfibre, som kan forbedre fordøjelsen og undertrykke dit sultniveau.

18. Granatæble:

granatæble fordele for vægttab

Granatæble er en antioxidantrig frugt, der kan hjælpe dig med at tabe dig naturligt. De spiselige dele af denne frugt indeholder mange typer polyfenoler, der kan øge kroppens fedtforbrændingsproces. Sammen med at øge kroppens stofskifte, udviser disse midler også appetitnedsættende egenskaber. Granatæbler er desuden fødevarer med lavt kalorieindhold, der kun tilbyder 83 kalorier pr. 100 gram servering. Frøene af disse frugter indeholder 4 gram kostfibre for bedre fordøjelse.

19. Orange:

Appelsiner til at tabe sig

Appelsiner er en velsignelse for dem, der ønsker et sundt vægttab. De indeholder kostfibre, som kommer fra tre midler, nemlig pektin, lignin og cellulose. Ud af dem fortjener pektin en særlig omtale, da det giver dig en følelse af fylde efter at have nået maven. Spise appelsiner kan også afværge forstoppelse og reducere oppustethed i maven. Derudover tilbyder appelsiner kun 47 kalorier pr. 100 gram portion, hvilket gør dem til en af ​​de bedste kaloriefattige frugter til vægttab.

20. Mango:

mango til at tabe sig

Mango kaldes “frugtens konge” af en lang række grunde. Bortset fra at tilfredsstille vores smagsløg, kan denne sommerfrugt også hjælpe med at tabe sig. Mango er fyldt med kostfibre, som giver bedre fordøjelse og glatte afføring. Med 60 kalorier pr. 100 gram servering er Mango en perfekt snack efter træning for at genoplive kroppen. Visse undersøgelser viser også, at de fytokemikalier, der findes i Mango, har fedtundertrykkende egenskaber. Så brug denne sommerfrugt i moderate mængder for at tabe ekstra vægt.

21. Blommer:

blomme til vægttab

Blommer er en slags stenfrugt, kendt for deres lækre søde og syrlige smag. De er lav-cal fødevarer, der tilbyder omkring 30 kalorier for en mellemstor frugt. Hver moden blomme er fyldt med ernæring, som indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler. De indeholder også et højt vandindhold for at fugte din krop og holde dig mæt i længere varighed. De naturlige sukkerarter, der findes i blommer, kan øge dit energiniveau for at understøtte et træningsprogram.

22. Sorte kirsebær:

Sorte kirsebær til vægttab

Kirsebær er din bedste chance, når det kommer til vægttab eller fedtreduktion i maven. Især den sorte sort er fyldt med antioxidanter, der er ekstremt gode for din krop. Kirsebær er også kaloriefattige frugter, der giver omkring 90 kalorier pr. 100 gram servering. Disse naturlige vægttabsfrugter er også kendt for at forbedre dit stofskifte og fordøjelse.

23. Druer:

Druer vægttab

Druer er en af ​​de bedste fedtforbrændende frugter, du kan binge på! De er pakket med uopløselige fibre, som fremmer bedre vægttab. Disse syrlige frugter er rige på antioxidanter, især af et middel kaldet resveratrol, som er forbundet med vægttab. Druer mætter dig også i længere tid med kun 67 kalorier pr. 100 gram portion.

24. Ananas:

ananasfrugt til vægttab

En anden tropisk frugt, der kommer til listen over fødevarer til vægttab, er ananas. Den er fyldt med fibre, der kan hjælpe med bedre fordøjelse og let eliminering af toksiner. Ananas dæmper også din appetit og giver dig lyst til at opgive overskydende mad. Den indeholder et middel kaldet Bromelain, som er forbundet med bedre fordøjelse. Det tilbyder også kun 50 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør det til den bedste frugt at forkæle!

25. Garcinia Cambogia:

Garcinia combogia vægttab

Garcinia Cambogia er virkelig effektiv, når det kommer til vægttab. Selvom det ikke er helt kendt for det indiske publikum, er det en tropisk frugt, der kaldes Malabar Tamarind. Garcinia vinder langsomt i popularitet som et vægttabstilskud på grund af dets fedtblokerende egenskaber. En undersøgelse viser, at denne vægttabsfrugt indeholder et middel kaldet hydroxycitronsyre (HCA), som kan blokere fedtfremstillende enzymer for at hjælpe dig med at reducere vægten (6).

26. Durian:

Durian reducerer vægten

Durian er en stærkt lugtende frugt, der dyrkes i tropiske klimaer. Det er kalorietæt og giver en perfekt måltidserstatning. En del af denne frugt kan stort set dække dit daglige kalorietal og ernæringsmæssige krav. Tungt vandindhold og mineralske aflejringer i frugten kan øge mætheden og holde dine sultfølelser i skak.

27. Passionsfrugt:

passionsfrugt til vægttab

Passionsfrugt er en sød lugtende frugt, der har en indbundet udvendig og frugtkød. En mellemstor frugt tilbyder kun omkring 18 kalorier, hvilket gør den til en perfekt diætmad. De spiselige frø er fyldt med ernæring, især kostfibre, der kan kontrollere din appetit og også give dig en følelse af fylde i lang tid. Derudover indeholder frugten store mængder polyfenoler, der kan understøtte dine vægttabsmål.

28. vandmelon:

vandmelon reducere vægten

Når vi taler om en diætplan for vægttab, når vandmelon sikkert op på diagrammerne. Denne frugt tilbyder et lavere kalorieindhold med kun 30 cals pr. 100 gram portion. Den indeholder 90% vandindhold, som kan holde dig hydreret og fyldigere i længere tid. Der er et middel kaldet aminosyre arginin, som er forbundet med effektiv fedtforbrænding. De store mængder kostfibre forbedrer fordøjelsen og lindrer maveforstyrrelser.

29. Fig:

fig til vægttab

Figner er meget udbredt i vægttabskure for deres fedtforbrændende egenskaber. De indeholder visse fordøjelsesfremmende enzymer som Ficin, som kan hjælpe med bedre nedbrydning af madpartikler og bedre absorption af ernæring. De tilbyder også kun 74 kalorier pr. 100 gram servering for at holde dig tilfreds uden kaloriskylden.

30. abrikos:

Frugt til vægttab: Abrikos

Abrikoser er fremragende kaloriefødevarer, der kun tilbyder 48 kalorier pr. 100 gram servering. De er også rige på naturlige frugtsukker, som kan holde alle dine søde trang under kontrol. Abrikoser indeholder også høje kostfibre, som er afgørende for glatte afføring og forbedret stofskifte.

Hvad er den bedste tid til at spise frugt for at tabe sig?

For at maksimere fordele ved vægttab ved frugt anbefaler eksperter at have dem om morgenen. Grunden? Vi er fysisk aktive om morgenen, hvilket hjælper med et bedre kalorieforbrug. Du kan også få dem en time før et træningsprogram til at give kroppen energi og effektivt forbrænde kalorier. At tage frugt efter et tungt måltid eller før du går i seng kan vende disse fordele og i stedet føre til vægtøgning.

Det er nogle af de bedste frugter til vægttab og fedtforbrænding, du kan begynde at binge på! Det er dog vigtigt at spore dit samlede kalorietal for bedre resultater. For at opnå bedre resultater, foretrækker du sæsonbestemte friske, hele frugter i stedet for dåsefrugter eller juice!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Oplysningerne i denne artikel er udelukkende til informationsformål. Artiklen er ikke et alternativ til en lægeudtalelse fra en kvalificeret læge eller en ernæringsekspert. Du skal kontakte en specialist for at forstå flere oplysninger om dette emne. Stylesatlife påtager sig intet ansvar for nøjagtigheden af ​​oplysningerne i artiklen.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvor meget frugt skal jeg spise om dagen til vægttab?

Svar: Mængden afhænger af typen af ​​frugt og de samlede kalorier, de tilbyder. For eksempel er frugt som vandmelon lav i kalorier, så du kan have 2-3 kopper dagligt. Frugter som vaniljesæble eller durian, der er kalorietætte, skal indtages med måde. Hvis du planlægger at spise mere frugt, skal du skære ned på andre måltider i løbet af dagen for at afbalancere kalorietallet.

2. Hvad er den bedste måde at fremskynde vægttabresultater med frugt?

Svar: For hurtigt at tabe sig, prøv at skabe et kalorieunderskud i kroppen. Det betyder, at du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager. Når du er på en frugtkost, så prøv at tage en moderat intens træning for hurtigere kalorieforbrænding. Hold dig selv fysisk aktiv ved at lave en eller anden form for træning som at gå, cykle osv. Sammen med træning i gymnastiksalen.

3. Kan vægttab frugt gøre mig diabetiker?

Svar: Selvom frugter er rige på naturlige sukkerarter, er de sundere muligheder for sukkerfyldte desserter. Hvis du har en risiko for diabetes, skal du gå efter lavt GI -frugt som kirsebær, æbler, kiwier, bær, vandmelon osv. De fleste af disse frugter indeholder også høje kostfibre, som kan forhindre blodsukkerniveauer.