Gurkemeje til vægttab: Bedste måde at bruge og fordele på

Gurkemeje har været en integreret del af traditionel medicin og asiatisk køkken i tusinder af år. Men vidste du, at du kan bruge gurkemeje til vægttab? I modsætning til mange andre kosttilskud, der hjælper med vægttab, er gurkemeje et gyldent krydderi, der giver dig betydelige resultater uden at sætte hul i lommen (1).

Curcumin er en forbindelse, der findes i gurkemeje. De antiinflammatoriske egenskaber og antioxidanter af denne forbindelse tilskrives gurkemejes sundhedsmæssige fordele (2). Læs mere om, hvordan gurkemeje hjælper dig med at tabe sig.

TOC:

 • Hvordan hjælper gurkemeje med vægttab
 • Gurkemeje fordele ved vægttab
 • Sådan bruges gurkemeje til vægttab
 • Gurkemeje dosering til vægttab
 • Bivirkninger af gurkemeje
 • Ofte stillede spørgsmål

Gurkemeje til vægttab

Hvordan hjælper gurkemeje med vægttab:

Der er mange grunde til, at folk er fede, nogle kroniske helbredstilstande er nogle af dem. Lavkvalitets metabolisk betændelse er en af ​​grundene til, at folk er overvægtige. Gurkemeje har en polyfenol kaldet curcumin, der hjælper med at undertrykke betændelse i hvidt fedtvæv med dets antiobesitet og antiinflammatoriske egenskaber (3).

Det forhindrer også insulinresistens, som igen regulerer sukkerniveauerne i din krop. Indtagelse af gurkemeje regelmæssigt vil beskytte mennesker med fedme mod tilbøjelige til høje sukkerniveauer.

Gurkemeje hjælper med at regulere din krops stofskifte ved at øge produktionen af ​​galdesaft, som hjælper med at emulgere fedt (4). Ved at bruge dette vidunderlige krydderi i din kost kan du tabe dig naturligt sammen med mange andre sundhedsmæssige fordele (5).

Gurkemeje fordele ved vægttab:

1. Forhindrer metabolisk syndrom:

Gurkemeje forhindrer fedtophobning, der er den vigtigste årsag til det metaboliske syndrom. Det hjælper også med at kontrollere mange andre kroniske helbredstilstande som blodsukkerniveau, kolesterol og triglyceridniveauer.

2. Antiinflammatoriske egenskaber:

Betændelse i din krop forårsager fedtophobning. Gurkemeje kan hjælpe dig med at tabe dig ved at reducere oxidativ stress og den tilhørende betændelse.

3. Hjælpemidler til fordøjelse:

Et sundt fordøjelsessystem spiller en afgørende rolle for at opretholde en sund vægt. Gurkemeje hjælper dig med at tabe dig ved at fjerne fordøjelsesforstyrrelser som oppustethed, gas og forkert afføring.

4. Øger produktionen af ​​galde:

Gurkemeje forbedrer fordøjelsessaftproduktionen kaldet galde, hvilket øger stofskiftet i din krop. Det emulgerer også det overskydende fedt, så du taber dig effektivt.

5. Regulerer blodsukkerniveauet:

Det hjælper med at regulere sukkerniveauerne i din krop. At drikke regelmæssigt gurkemeje lader din krop ikke beholde overskydende fedt.

Sådan bruges gurkemeje til vægttab:

1. Regelmæssig kost:

En af de hurtigste og nemmeste måder at indtage gurkemeje i din kost er ved at tilføje den til din kost økologisk. Det hjælper med at reducere de enzymer, der forårsager betændelse, som er hovedårsagen til mange sundhedsproblemer. Nogle af de måder, du kan tilføje den lyse og dejlige gule til din mad, som sundt hjælper vægttab:

 • Du kan tilføje det til salatdressing eller salat.
 • Du kan stege grøntsager i dette krydderi.
 • Tilberedning af gule ris er en fest for dine øjne og også mave.

2. Ingefærte:

Gurkemeje har antiinflammatoriske egenskaber, og ingefær har gastroprotektive og anti-flatulente egenskaber. Kombinationen af ​​disse to almindeligt tilgængelige ingredienser gør det til en perfekt mulighed, der hjælper med vægttab.

Ingredienser:

 1. En kop vand.
 2. ¼ skefuld malet gurkemeje.
 3. ¼ skefuld revet ingefær.
 4. En skefuld honning.
 5. ¼ skefuld mælk.

Forberedelse:

 • Kog en kop vand.
 • Tilsæt revet ingefær og gurkemeje til vandet.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Si indholdet i en kop.
 • Tilsæt mælk og bland indholdet korrekt.
 • Til sidst tilsættes honningen og drikkes.

3. Gylden mælk:

Gylden mælk, eller almindeligt kendt som haldi wala doodh, er et almindeligt middel, mange forældre og bedsteforældre bruger til at behandle mange sundhedsproblemer. Det er en perfekt Gurkemeje (Haldi) drink til vægttab.

Ingredienser:

 1. Et glas mælk.
 2. En skefuld gurkemeje pulver.
 3. Honning efter smag.

Forberedelse:

 • Tag et glas mælk i en sløjfe.
 • Tilsæt en skefuld gurkemeje, når mælken er halvkogt.
 • Rør mælken, så der ikke er klumper af gurkemeje.
 • Når mælken er kogt, kan du tilføje honning efter din smag.

Gurkemeje dosering til vægttab:

Gurkemeje er et krydderi, der er en del af madlavningen i mange af vores husstande. Men hvis du vil bruge gurkemeje til vægttab, viser 500 til 2000 mg af det sig at være effektivt. Indtagelse af gurkemeje på lang sigt i høje doser anbefales ikke (6).

Bivirkninger af gurkemeje:

Alt, der overskrider grænsen, kan få nogle bivirkninger til at være noget så naturligt som gurkemeje. En skefuld gurkemeje i en rå form er meget sikker. Selvom fordelene ved dette krydderi er mere betydningsfulde end ulemperne, er det bedst at kende dets negative virkninger. Nogle af bivirkningerne er:

 • Svimmelhed.
 • Kvalme,
 • Dårlig mave.
 • Kan forårsage en allergisk reaktion, hvis du er allergisk over for gurkemeje.
 • Nyresten.
 • Kan hæmme jernoptagelse.

Vi har alle en målvægt i tankerne, og vi bestræber os på at tabe de uønskede kilo på mange måder. Men vidste du, at der er et gyldent krydderi, der fremskynder vægttabsprocessen? Ja! Ved at indarbejde gurkemeje i din daglige kost kan du tabe dig og bevare sundheden for din krops sundhed naturligt. Uden videre skal du bruge gurkemeje til vægttab, og glem ikke at fortælle os, hvordan det har hjulpet dig!

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er blot forslag og ikke en erstatning for lægehjælp. Websitet er ikke ansvarligt for de virkninger, det kan have på din krop.

F.A.Q’er:

1. Hvordan skal vi bruge gurkemeje til bedre absorption?

Svar: Madlavning af gurkemeje vil fremme biotilgængeligheden af ​​curcumin, der forbedrer dette krydderis egenskaber i en kort periode. Så for maksimal absorption af gurkemeje kan du tilføje den til din yndlingskarry eller en latte eller endda til dine røræg.

2. Hvornår skal du tage gurkemeje til vægttab?

Svar: Der er to bedste måder, du kan forbruge gurkemeje på for at tabe sig effektivt.

 • Tilbered en frisk gurkemejesaft eller te, før du spiser din morgenmad.
 • Du kan drikke et varmt glas gurkemeje, inden du går i seng.

3. Er gurkemeje sikkert at indtage sammen med andre lægemidler?

Svar: Selvom gurkemeje er et sundt krydderi, har det ingen væsentlige bivirkninger. Men det er bedre at konsultere en læge, før du indtager det, så det ikke forårsager reaktioner på den medicin, du tager.