Hvordan forårsager stress vægttab?

Stress er et meget uvelkomment scenario i vores liv. Men der er virkelig ingen løb væk fra det. Der er ikke et individ på jorden, der ikke er belastet af stress. Ofte er det så meget, at en person glemmer, hvad en god nats søvn handler om. Dette kan være skadeligt og meget skadeligt for vores daglige rutine og mentale sundhed. Ofte fører scenarierne til overspisning som et svar for at undgå at tænke på de spørgsmål, der forårsager stress. Det kan også være det modsatte og få dig til at miste appetitten sammen. Så hvad er forholdet mellem disse to ting? For at vide mere lader vi gå dybere.

TOC:

  • Kan stress forårsager vægttab?
  • Hvor meget vægttab sker under stress?
  • Sådan fungerer hormoner under stress?
  • Måder at tabe sig selv under stress?

Vægttab under stress

Kan stress forårsage vægttab?

Stress er en af ​​de primære årsager til vægtforøgelse hos mange mennesker. Der er imidlertid en anden ende af spektret. Mange mennesker lider af mangel på appetit på grund af stress og angst. Når din hjerne sender signal om stress og angst, øger kroppen sit brændstofforbrug, hvilket resulterer i hurtigere udtømning af energi. Dette forsøg på at producere mere energi resulterer i hurtigere forbrænding af fedtceller. Mere output med mindre indtag af mad kan resultere i hurtigt vægttab.

Hvad forårsager stressrelateret vægttab?

Der er mange faktorer bag vægttab på grund af stress. Tjek de vigtigste grunde til, hvorfor folk har en tendens til at tabe sig hurtigere, når de er stressede.

1. Angst forårsager vægttab:

Selvom vægttab på nogen måde er fantastisk, bør det ikke være på bekostning af dit helbred. Det ses, at nogle mennesker, der lever med angstsymptomer, har en tendens til at tabe sig hurtigere end dem uden det. Dette skyldes, at angstniveauerne aldrig lader dem forblive inaktive. Angst og stress går hånd i hånd, og co findes overalt.

2. Manglende appetit:

Du vil være uinteresseret i mad sammen. Du begynder at føle dig fyldigere end normalt og spise mindre og mindre. Så mens du ubevidst sulter dig selv mod vægttab, spiser det også din muskel væk og bremser dit stofskifte kraftigt over tid.

3. Konstant bevægelse:

Høje angstniveauer er en af ​​de vigtigste bivirkninger af stress på vægttab. Folk, der er stressede, kan aldrig sidde stille og roligt et sted på noget tidspunkt. De har en tendens til at bevæge sig og gå overalt. Nogle gange har de konstante benrystelser eller nervøse flåter. Selvom dette ikke er almindeligt for alle, men hvis du går rundt i dit hus mere end normalt, ved du, at du er bekymret.

4. Livsstilsændringer:

I sjældne og ægte tilfælde får angst og stress dig til at afskære din gamle livsstil og skifte til en sundere og bedre livsstil. Nogle gange kompenserer mennesker over for mangel på et område af livet med inklusion af et andet. Så selvom nogen måske holder op med at drikke, kan de pludselig blive besat af sundheds- og fitnessfreaks. Det er, hvordan du kanaliserer din energi under stress, der får dig til at overvinde de modsætninger, der er forbundet med den.

Hvor meget vægttab sker under stress?

Stress kan føre til hurtigt vægttab på grund af øget energiforbrug og nedsat indtagelse af mad. En person under stress kan let miste op til 10 til 15 procent af den samlede kropsvægt. Procentdelen af ​​vægttab er højere hos mennesker, der er tungere. Også stressrelateret vægttab kan pludselig ske, og man kan mærke krympet ansigt og dinglende skjorter inden for et kort tidsrum.

Sådan fungerer hormoner under stress?

Stress får din krop til at frigive et overskud af cortisolhormon, der kommer i vejen for dit stofskifte. Disse er ofte forbundet med et langsommere stofskifte. Dette kan også betyde, at du mister appetitten sammen.

Stress kan alternativt overstimulere udskillelsen af ​​skjoldbruskkirtlerne. Dette vil føre til ikke kun en fælles appetit, men også et hurtigere kalorieforbrændingsscenario i din krop. Selvom det hele lyder godt, kan for meget af alt aldrig være godt i lang tid.

Måder at tabe sig selv under stress?

Selvom en ekstrem af noget har sine skadelige virkninger, lider dette stressinducerede vægttab også i det lange løb. Dette skyldes, at når fasen med angst og stress er slut, og personen vender tilbage til normale forhold mentalt, vil han begynde at spise normalt, og derefter vil der være en omvendt effekt, der fører til vægtøgning. Så hvad gør vi under stress for at sikre, at vi taber os naturligt og ikke forårsager skade på vores kroppe? Et par løsninger er som følger:

1. Motion:

Meget motion øger også dine cortisolniveauer, så lær mådehold. Gør nok, men overdriv ikke.

2. Balanceret kost og rettidige måltider:

Spis en afbalanceret kost, og inkluder nogle komfortfødevarer med diætfødevarer for at afbalancere enhver trang. Spring heller aldrig over måltider, da dette er skadeligt for vægtkontrollen. Mens du snacker, prøv at vælge noget med højt fiberindhold og mindre forarbejdet jo bedre.

3. Meditation:

Meditation kan berolige et bekymrende sind. Når sindet er fyldt med kaotiske tanker, kan det fremkalde sulthormonet. Dette resulterer i overspisning. Ved at udøve meditationskunsten kan man let overvinde sultpiner og naturligt tabe sig.

4. God søvn:

Ikke at sove godt kan også føre til vægtforøgelse. Ved at sikre, at du får mindst 6 til 8 timers god søvn om dagen, kan det hjælpe dig med at tabe dig naturligt. Det kan fremme et godt stofskifte for at hjælpe hurtigere fordøjelse.

5. Reduktion af koffein:

Mange mennesker øger deres koffeinindtag for at hjælpe dem med at håndtere stress. Højere koffeinniveauer kan øge vægten og også forårsage sundhedskomplikationer som diabetes. Begrænsning af antallet af kaffe og teindtag kan hjælpe dig med at styre vægten.

6. Slap af og slap af:

Det vigtigste at håndtere er selve stressen, så lær at slappe af. Gør hvad der gør dig glad. Tag ud med venner eller dyrk teamsport. Det hjælper dig med at fokusere bedre. Undgå så vidt muligt enhver aktivitet, der får dig til at vende tilbage til stress.

Selvom stress bestemt kan hjælpe dig med at håndtere vægtproblemer, bør du forstå, at kronisk stress kan føre til alvorlige helbredsproblemer i kroppen. Stress er en af ​​hovedårsagerne til, at folk bliver offer for dødelige sygdomme som diabetes, hjerteanfald, hypertension osv. Selvom denne artikel fortæller dig, hvordan du håndterer din vægt under stress, ved at reducere overspisning og træning, anbefaler vi dig stærkt at tage op stresshåndteringsteknikker til at fremme et sundt og bedre liv.