Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa palauttamaan vaurioituneet koralliriutat

Australian suuri valliriutta ja monet muut luontotyypit kärsivät lämpenevistä vesilämpötiloista, myrskyistä, tulvista, liikakalastuksesta ja saastumisesta. Nyt tutkijat ovat kuitenkin kehittäneet uuden työkalun, joka voi auttaa palauttamaan nämä koralliriutat. Kyse on luonnon ihanien äänien toistamisesta aaltojen alla.

Tim Gordon, meribiologian tohtoriopiskelija, asettaa kaiuttimen koralliriutalle

Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa palauttamaan vaurioituneet koralliriutat PhD asettaa kaiuttimet maahan

Koralliriutat soittavat vedenalaista musiikkia

Tiedemiehet tietävät jo, että vaurioituneiden koralliriuttojen hiljaisuus pitää nuoret kalat loitolla. Nämä kalat ovat olennainen osa riutan ekosysteemiä. Iso -Britannian Exeterin yliopiston meribiologien johtama tutkijaryhmä perusti äskettäin vedenalaiset kaiuttimet toistamaan tallennettuja ääniä terveiltä koralliriutoilta.

Maali? Saada nuoret kalat asumaan vesille, joissa korallit olivat hajonneet. Kokeilu sujui ongelmitta.

”Tutkimuksessa todettiin, että terveen riutamelun melupäästö kaksinkertaisti riutan elinympäristön koealueille saapuvien kalojen kokonaismäärän. Myös läsnä olevien lajien määrä kasvoi 50%”, sanoi Exeterin yliopisto perjantaina julkaistussa julkaisussa.

Kun riutat heikkenevät, kuulemme niiden hiljentyvän ja kaloja vähemmän houkuttelevan

Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa palauttamaan vaurioituneet koralliriutat, kuolleet riutat hiljenevät eivätkä houkuttele elämää

Koralliriuttojen sanotaan olevan melko kovia

“Terveet koralliriutat ovat äärettömän meluisia paikkoja – pistoolirapujen pomppiminen ja kalojen muriseminen ja kolina luo häikäisevän biologisen äänimaiseman”, sanoo Exeterin yliopiston meribiologi Steve Simpson, Nature Communications -lehdessä julkaistun artikkelin toinen kirjoittaja. Artikla. “Nuoret kalat keskittyvät näihin ääniin etsiessään asuinpaikkaa.”

Kaunis Suuri Valliriutta pienenee vuosi vuodelta

Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa vaurioituneiden koralliriuttojen palauttamisessa

Kuuden viikon kaiutinkokeilu tarjoaa tutkijoille toisen lähestymistavan jatkuvassa taistelussa riuttojen suojelemiseksi ja palauttamiseksi ympäri maailmaa. Muut tutkijat tutkivat muita ideoita ja voit nähdä melkein mitä tahansa. 3D-tulostetuista koralleista laboratoriossa kasvatettuihin hybridikoralleihin, jotka kestävät muuttuvan vedenalaisen ilmaston.

Akustinen kokeilu voidaan nyt yhdistää elinympäristön ennallistamiseen ja säilyttämistoimiin koralliriuttojen elpymisen edistämiseksi. Suuren valliriutan pelastaminen vaatii kuitenkin paljon vaivaa.

Kuolleet valkaistut korallit eivät ole meren elämää

Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa palauttamaan vaurioituneet koralliriutat kuolleita valkaistuja riuttoja

Vedenalaiset kaiuttimet voivat auttaa palauttamaan vaurioituneet koralliriuttakaiuttimet koralliriutan pohjassa