14 forskellige yogastillinger til styring af hårfald

Hver enkelt af os ønsker langt, skinnende og sundt hår. Hårets sundhed afslører virkelig den livsstil, vi fører, og det regime, vi følger. Men med stigende urbanisering håndterer vi et tab af stress, forkæler junkfood, sover og spiser på upassende tidspunkter. Alle disse faktorer tager hårdt på vores hår, hvilket resulterer i forskellige hårsygdomme som hårtab, lav vækst.

Forskellige yogastillinger til styring af hårfald

For at bekæmpe hårtabsproblemerne anvender vi forskellige kosmetiske kemikalier på dit hår for at få glansen og glansen tilbage. Men vi glemmer ofte, at kosmetik kan give os øjeblikkelige resultater, men midlertidigt. Det er indersiden af ​​os, der skal være sundt for vores hud og hår for at være sunde.

Yoga er bestemt et meget sikkert og kraftfuldt middel. Det hjælper ikke kun med at håndtere hårtabsproblemer, men hjælper også med at genvinde tabt hår. At inkorporere få asanas af yoga i vores daglige liv kan vise sig at være meget effektivt i det lange løb.

Alt du skal gøre er at udføre yoga i mindst en halv time om dagen og føre dig selv til en bedre og sundere fremtid.

Forskellige Yoga Asanas til styring af hårfald:

Asanas, der involverer fremadbøjning, fungerer godt ved hårtabsproblemer, da det øger blodcirkulationen i kroneområdet. Blodcirkulation nærer hårets rødder, og som et resultat kan man observere ændringer i hårvækst og reduktion af hårtab i løbet af en måned eller deromkring. Man bør udføre disse yoga -asanas religiøst på daglig basis for at opnå forskellige sundhedsrelaterede hårfordele. Her er de få yogastillinger, man skal prøve!!

1. Balayam Yoga eller gnidende negle:

Balayam Yoga eller gnidning af negle mod hårtab

Trin:

 • Det kan gøres enten siddende eller stående efter din vilje, og det kan gøres når som helst på dagen.
 • Bør udføres i 5-7 minutter i træk.
 • Følgende billede viser, hvordan det udføres.

Fordele:

 • Dette kan bruges til at reducere hårdt fald hurtigt. Det viser øjeblikkelige resultater om et par uger.

2. Kapalbhati Pranayam:

Kapalbhati Pranayam mod hårtab

Trin:

 • Det trækker vejret ind og ud pranayam.
 • Processen skal gentages flere gange.
 • Start med 20 om dagen og kan øges efter behag.
 • Følgende billede viser, hvordan det udføres.

Fordele:

 • Bortset fra at fungere som en redning af hårtab hjælper det også med vægttab og diabetes.

3. Uttanasana:

Uttanasana mod hårtab

Trin:

 • Indånder dybt.
 • Stå i den kropsholdning, der er vist nedenfor på billedet.
 • Hold i positionen i et minut eller 40 sekunder.
 • Ånd ud og kom tilbage til normal position.
 • Begyndere bør prøve at røre jorden. Men hvis de ikke er i stand til at gøre det, er det ikke et problem. Du opnår med tiden den korrekte kropsholdning.

Fordele:

 • Da hovedet hænger nedenunder, finder korrekt blodcirkulation sted, hvilket resulterer i korrekt hårvækst.
 • En god pose til at bekymre sig selv.

4. Ustrasana:

Ustrasana mod hårtab

Trin:

 • Rygsøjlen skal være oprejst.
 • Indånder dybt, mens du bøjer baglæns.
 • Udfør asana som nævnt på billedet.
 • Posen skal holdes i ca. 30 til 60 sekunder.
 • Træk vejret normalt, mens du udfører.
 • Ånd langsomt ud, mens du vender tilbage til din oprindelige kropsholdning.

Fordele:

 • Blod strømmer til hjernen, hvorved hårsækkene regenereres.

5. Uttanpadasana:

Uttanpadasana mod hårtab

Trin:

 •  Asanaen skal udføres som vist på billedet.
 •  Normal vejrtrækning skal finde sted.
 • Disse asanas bør udføres dagligt på tom mave for de bedste resultater.

Fordele:

 • Meget effektiv til genvækst af hårsække.

6. Sasangasana:

Yoga Asanas til hårfald - Sasangasana

Udtrykket Sasangasana betyder, hvis det oversættes, kaninpose. Sasangasana er en af ​​de nyttige yoga asana til kontrol af hårfald. Nu ved vi, hvorfor kaniner har blødt silkeagtigt hår. Yoga for at forhindre hårtab omfatter sasangasana, fordi det hjælper med hurtigere blodstrøm til hovedbunden og reducerer dermed chancen for hårfald, og det nærer også hovedbunden. Desværre hjælper dette ikke skaldede mennesker med at vokse deres hår tilbage.

7. Adho Mukha Svanasana:

Yoga Asanas til hårfald - Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana er faktisk ret sjov, og det virker som om du efterligner en bakke. Denne asana kræver, at du skubber din hofte op, mens du skubber jorden med dine håndflader og fødder. Denne asana øger også blodgennemstrømningen til hovedbunden og nærer dermed hårets rødder. Og det virker sjovt at lave yoga til styring af hårfald, ikke sandt? Dette er en af ​​de bedste yogastillinger til kontrol af hårfald og bringe hårvæksten tilbage.

8. Matsyasana:

Yoga Asanas til hårfald - Matsyasana

Hvem vidste, at efterligning af en fisk kan spare endeløse mængder hårstrå fra at falde. Da det er almindeligt accepteret, at øvelse af yoga for at reducere hårtab faktisk virker, bliver Matsyasana populær blandt mennesker, der ønsker at forhindre hårfald. Matsyasana hjælper med at regulere blodstrømmen i hovedbunden og nærer også hårets rødder for at forhindre dem i at falde

9. Apasana Yoga:

Yoga Asanas til hårfald - Apasana

Apasana er en af ​​de mest fremragende yogastillinger til hårfaldsproblemer. Apasana er en asana, der hjælper med at frigive alle de skadelige gasser og dermed forbedre fordøjelsen (bemærk: lad os sørge for, at du ikke frigiver nogen gas i nærheden af ​​andre mennesker, da det kan gøre dem meget ubehagelige) på grund af forbedringen i fordøjelsen bliver blodet renset, og dette rensede blod hjælper med at styrke hårsækkene.

10. Sarvangasana:

Yoga Asanas til hårfald - Sarvangasana

Som en velsignelse for mennesker er sarvangasana den bedste form for yoga for at forhindre hårtab. Denne asana er ikke beregnet til mennesker, der lider af rygsmerter eller andre kroniske smerter. Sarvangasana kræver, at du løfter din krop nedenunder skulderen vinkelret på jorden, og hele din krops vægt skal tages på skuldrene, mens du støtter ryggen med begge hænder. Denne asana har vist sig at reducere skaldethed hos mænd og skaldethed hos kvinder samt hårfald.

11. Anulom Vilom:

Yoga Asanas til hårfald - Anulom Vilom

Dette er ikke en asana, men det er en vejrtrækningsteknik, en form for yoga for at reducere hårfald. For alle dovne mennesker, der ikke kan lide at flytte en muskel og alligevel ønsker at stoppe hårfaldet, er anulom vilom perfekt til dig, da det eneste vanskelige i dette er at trække vejret ind og ånde ud. Denne åndedrætsøvelse holder lungerne sunde og stimulerer også strømmen af ​​iltet blod i kroppen, som også nærer hovedbunden, og du får en sund hårvækst.

12. Bhastrika Pranayama:

Yoga til hårfald - Bhastrika Pranayama

Pranayama er en del af yoga, og bhastrika pranayama er pranayamas overladede tilstand. I bhastrika pranayam skal du trække vejret ind gennem det ene næsebor, mens du lukker det andet næsebor med tommelfingeren. Du skal trække vejret ind og ud 20 gange meget hurtigt, og din mavevæg vil bevæge sig ind og ud som en bælge. Bhastrika pranayama er en vigtig del af yoga for hårtab; det holder lungerne sunde og forbedrer blodcirkulationen i hele kroppen, hvilket hjælper med godt syn og også forebyggelse af hårfald.

13. Sirsasana:

Yoga Asanas til hårfald - Sirsasana

De fleste af de ovennævnte asanas er lette at udføre og kræver mindre anstrengelse, men sirsasana er vanskelig i forhold til, at du skal øve det dagligt, og det belaster kroppen, men samtidig kan resultaterne af at udføre sirsasana regelmæssigt ses i kroppen . Dette er en af ​​de bedste yoga asanas til kontrol af hårfald. Sirsasana er intet andet end et hovedstativ. Du skal bøje din hånd indad fra albuen og trække din krop opad og lægge hele vægten på hænderne. Denne asana øger blodstrømmen til hovedet, hvilket hjælper med regenerering af hårsækkene og også nærer hovedbunden

14. Pawanmuktasana:

Yoga Asanas til hårfald - Pawanmuktasana

Dette har vist sig at være de bedste asanas i yoga til hårfald. Folk har mærket forskellen i kvaliteten af ​​deres hår samt reduktionen i hårfald. Pawanmuktasana gøres ved at bringe knæene tættere på hagen, mens de ligger på ryggen. Denne asana hjælper med at reducere stress, som anses for at være den største årsag til hårtab.

Ovenstående er yoga -asanas til kontrol af hårfald. Man skal være meget tålmodig, hvis han/hun ønsker at få resultatet af disse asanas. Fordi i yoga kan resultater aldrig opnås natten over. I stedet for at gå til kemiske behandlinger for at stoppe hårfald bør man henvende sig til yoga for at forhindre hårtab.