Chakrasana (hjulstilling) – Sådan gør du og fordele

Der er mange yogastillinger, der kan hjælpe dig med at komme sig efter smerter i ryggen. Men der er intet som chakrasana. Dette er en af ​​de bedste rygbøjningsstillinger, der nogensinde er opfundet. Dette er dybest set en hjulstilling, hvor overkroppen starter fra taljen bøjer til ryggen, så ansigtet peger mod jorden, og håndfladerne skubber gulvet. Der er mange trin for at opnå den ideelle chakrasana -kropsholdning, og når den er færdig, ligner den et hjul. Dette er en fantastisk bevægelse for at gøre rygsøjlen fleksibel.

Chakrasana (Wheel Pose) - Sådan gør du og fordele

Chakrasana betyder hjulet Asan, hvor Chakra er hjulet og Asana betyder sæde eller kropsholdning.

Sådan gør du chakrasana:

Chakrasana er ikke en særlig kompliceret yogastilling. Men alligevel er der et par ting, du skal overveje, før du går ind i denne yogastilling. Først og fremmest skal du sætte hænderne og ryggen løs. Prøv at strække lidt, så det kan tage det træk og rive, som dine muskler er ved at opleve.

Generelt skal hænder og fødder placeres på gulvet for at gøre denne yoga korrekt, mens maven vender opad. Start fra en liggende eller spineless position, så du kan bøje ryggen ordentligt. En af de nemmeste måder at udføre denne yoga på er at stå lige og tabe ryggen til jorden. Men vær forsigtig hele tiden eller kan skade dig selv.

For at undgå skader skal du holde dine hænder og håndflader klar til at støtte din overkrop, mens den læner sig mod jorden. Hvis du er nybegynder, bør du anvende væghjælpsteknikken, hvor du ikke behøver at tabe overkroppen i den første og kan udnytte væggen bag dig og langsomt bøje ryggen mod din underkrop.

Denne asan vil helt sikkert øge fleksibiliteten og gøre dig stærk fra kernen. Hvis du gør det ordentligt, vil en, der ser på, minde dig om, at din krop ligner en opadvendt sløjfe.

Fordele ved Chakrasana:

Denne øvelse er temmelig effektiv til behandling af rygsmerter og tilbyder også en række fordele, når det kommer til krop, ånd og sind. Blandt de mange chakrasana diskuteres de vigtigste nedenfor.

For det første styrker og forlænger denne yogastilling rygsøjlen. Det forbedrer elasticiteten og fleksibiliteten i rygmusklerne og forhindrer rygsøjlerne mod aldersproblemer såsom kompression. For at stå højt kræves en vis mængde plads mellem rygsøjlerne, hvilket kan opnås gennem denne kropsholdning.

For det andet er chakrasana effektiv for armene, da det øger styrken af ​​arme, håndled, underarme osv. Bortset fra det forbedrer det også fleksibiliteten i bryst, ben, skulder osv. Og toner musklerne i disse områder.

For det tredje styrker chakrasana lungerne og tillader den korrekte strøm af ilt ind i brystkassen. Tro det eller ej, og netop denne yogastilling kan også øge vejrtrækningen. Korrekt vejrtrækning, mens du udfører denne yogastilling, kan hjælpe dig med at blive sund fra kernen.

For det fjerde kan chakrasana -yogastilling forbedre den mentale såvel som fysiske styrke og kan fjerne stress, over angst og depression.

For det femte er denne særlige yogastilling gavnlig for hele kroppen og kan forhindre ankomsten af ​​osteoporose.