Eka Pada Koundinyasana (Koundinya’s pose) – Sådan gør du og fordele

Øvelsen af ​​yoga begyndte helt tilbage i den pre -vediske tid i vores land, Indien. Yoga er den mest praktiserede motionsform. Det foretrækkes frem for hektiske gymnastikrutiner, fordi yogaøvelser ikke kun virker på kroppen, men også stabiliserer sindet og ånden.

Så smid de kedelige maskiner i gymnastiksalen og tag den naturlige motionsform, som er yoga. Du vil helt sikkert føle positiviteten i dit liv med daglig praksis. Som vi alle ved, er der mange stillinger i yoga, og den, vi vil tale om nu, er EkaPadaKoundinyasana 1, som er en ret vanskelig kropsholdning.

Eka Pada Koundinyasana (koundinya's Pose) Sådan gør du og fordele

EkaPadaKoundinyasana er et sanskritudtryk, der betyder enbenet Sage Koundinya’s pose. Denne pose er dedikeret til en vismand ved navn Koundinya og dermed navnet. Denne øvelse har to variationer, men den, der diskuteres nu, er den første. Da det er en ret kompleks og vanskelig yogastilling, er det tilrådeligt at være tålmodig og tage det langsomt med at få det rigtigt.

Hvordan gør man det

Læg dig fladt på brystet på en måtte eller et tæppe. Placer nu dine hænder på måtten, der peger fremad, og kom til en squat position. Dine hænder skal have skulderbredde, mens du bøjer albuerne. Løft nu din torso, især hoften. Når du når brystbenet foran på måtten, skal din vægt forskydes fremad, så dine fødder bliver lette, og du kan trække dem mod din bagdel.

Prøv at trække dine knæ så tæt på højre armhule som muligt, og hold venstre arm vægt fri. Udånd. Start med at rette dine ben. Du skal lave en drejet trekant. Skub din højre lårben tilbage, mens du trykker ind i den højre stortåhøj. Tryk sammen med det med din venstre stortåhøj. Koncentrer dig om din vejrtrækning og hold posen i et par sekunder.

En lille advarsel, før du udfører denne øvelse, er, at dit bryst og skuldre kan falde sammen, hvis trinene ikke følges med præcision. Da det er en vanskelig øvelse, skal du være tålmodig for at få det rigtigt.

Hvordan hjælper det os

Når du er færdig med at perfektionere denne kropsholdning, vil du helt sikkert få en masse positivt fra den. Lad os nu diskutere fordelene ved EkaPadaKoundinyasana.

Massager Abdominal Organer:

Det tryk, der dannes på maven af ​​benene i denne asana, hjælper med at massere maveorganerne.

Styrker og forynger rygsøjlen:

Hvis du lider af ondt i ryggen eller din rygsøjle ikke er stærk nok, så er dette den rigtige øvelse for dig. Denne yogastilling indebærer et rygmarv, der resulterer i at styrke, udvide og forynge rygmarven.

Bygger en stærk kerne, skuldre og ben:

Da det er en vanskelig og udfordrende kropsholdning at udføre perfekt, er det virkelig gavnligt for dem, der lykkes. Det hjælper med at opbygge en stærk kerne, skuldre og ben, da hovedfokuserne for disse øvelser er på de vitale dele af kroppen. Samtidig styrker det også arme og nakke.

Toning af mave:

Hvis du har en fremspringende mave og ønsker at stoppe den fra at glade yderligere, skal du inkludere denne øvelse i din daglige yogarutine. Øvelse af EkaPadaKoundinyasana hjælper med at tone din mave og sætte den i form.

Overordnet kropsbevidsthed og kontrol:

Bortset fra alle de fordele, der er nævnt ovenfor, hjælper denne yoga -øvelse med at skabe overordnet kropsbevidsthed og bringer også kontrol over din krop.