Hatha Yoga Asanas og dens fordele i detialed

Når det kommer til en fitnessform, der med meget lethed kan udføres inden for hjemmets rammer, topper yoga toppen af ​​listen. I dag er yoga tilgængelig for os i forskellige former, og det kan være meget svært at afgøre, hvilken form for yoga der ville være bedst egnet til dem. I så fald kan man starte med Hatha yoga, da det er en meget mild og blid form for yoga.

Ordet “Hatha” består af to ord, “ha”, der betyder sol og “tha”, der betyder måne. Derfor er hatha yoga foreningen af ​​to modsatrettede energier.

Varianter af Hatha yoga

Historie:

Yogaen er også kendt som Hatha Vidya. Yogaen har eksisteret siden 1400 -tallet i Indien. Gamle filosofier siger, at denne yoga er en måde at rense kroppen på, så den passer og er velegnet til højere meditation. Mens Hatha betyder sol og måne, beslutter yoga derimod at slutte sig til de to energikræfter, altså solen – der betragtes som aktiv og maskulin; og månen – betragtes som modtagelig og feminin.

Øvelse af Hatha Yoga:

Hatha yoga er ifølge indisk tradition en af ​​de fire hovedtraditioner inden for Tantra Yoga. Hatha yoga fokuserer på øvelse af asanas (fysiske stillinger) og pranayama (åndedrætsøvelser). Dette hjælper med at vitalisere de subtile kanaler i menneskekroppen kaldet Nadis. Hatha yoga koncentrerer sig derfor om det tredje og fjerde trin i Ashtanga Yoga. Hatha yoga hjælper med at fjerne forhindringerne, så et individ kan være i stand til at gå til yderligere trin, dvs..

1. Pratyahara (sans-tilbagetrækning)

2. Dharana (koncentration)

3. Dhyana (meditation)

4. Samadhi (balance)

Asanas i Hatha Yoga har to vigtige mål:

1. For at praktisere meditation skal du være meget god til at udføre en pose, hvor du ville kunne være komfortabel i lang tid. Jo flere poser du mestrer, kan du blive bedre til meditation.

2. Asanas giver sundhed og energi til den enkeltes krop og sind, som følge heraf åbnes Nadierne. Hvis det gøres regelmæssigt, ville stien til Hatha yoga blive åbnet for dig af egen drift.

Pranayama er meget afgørende i Hatha yoga, fordi det hjælper en person med at mestre vejrtrækning. Hvis man lærer at mestre deres vejrtrækning, bliver det meget lettere at mestre sindet. Åndedrætsøvelser hjælper dig med at regulere strømmen af ​​livskraft, caller prana, i hele din krop og sind.

For at mestre åndedrætskontrol, øv dig på dette første trin for at fortsætte til pranayama:

1. Begynd med at ligge på ryggen, på en flad overflade. Slap af og begynd at følge din ånde.

2. Læg den ene hånd på brystet og den anden på din mave.

3. Øv mavepusten ved at inhalere dybt, så hånden på maven går op, men den på brystet forbliver stille. Ånd ud, så hånden på maven går ned, men hånden på brystet forbliver stille. Gentag denne øvelse mindst 5 – 10 gange.

4. Nu til træning af brystet, træk vejret ind på en måde, så hånden på brystet går op, men den på maven forbliver stille. Ånd ud, så hånden på brystet falder ned, og hånden på din mave forbliver stille. Gør det samme i mindst 5 – 10 gange.

Gør denne øvelse i ti minutter, skiftevis mellem bryst- og maveøvelse. Fortsæt med at udføre denne øvelse hver dag, indtil du mestrer dette grundigt. Du ville blive meget bedre ved at lave denne øvelse mindst to eller tre gange om dagen. Dette er den mest grundlæggende øvelse med åndedrætsstyring og fremover vigtigt at gøre dette, inden du går videre til de næste trin.

Grundlæggende asanas i Hatha Yoga:

1. Mountain Pose / Tadasana:

2. Børnestilling /Balasana:

3. Cobra Pose / Bhujangasana:

4. Warrior Pose / Veerabhadrasana:

5. Tree Pose / Vrikshasana:

6. Triangle Pose / Trikonasana:

7. Corpse Pose / Shavasana:

Fordele ved Hatha Yoga:

Hatha yoga har masser af fysiske og terapeutiske fordele. De store fysiske fordele er anført nedenfor:

1. Hatha yoga kan hjælpe en med at booste deres immunsystem.

2. Det forbedrer blodcirkulationen i kroppen.

3. At lave hatha yoga kan forbedre kropsholdningen.

4. Man kan også mærke, at deres rygsøjle styrkes ved regelmæssig praksis.

5. Det forbedrer fordøjelsesprocessen og hjælper også med at fjerne affald fra kroppen.

6. Problemer som stramme skuldre og nakke, skoliose og swayback kan helbredes ved at lave Hatha yoga.

7. Det hjælper med at forbedre kropsholdningen.

8. Ligesom enhver anden yogaform hjælper Hatha yoga med at gøre en person mere fleksibel og hjælper med muskelledmobilitet.

9. Det hjælper med at sænke kolesterol- og blodsukkerniveauet i kroppen.

10. Det tilskynder til vægttab og forbedrer udholdenhed.

11. Da det understreger Pranayama, forbedrer det vejrtrækningsforstyrrelser og hjertesygdomme.

12. Det vækker de endokrine kirtler og lindrer også rygsmerter.

De mentale fordele, man kan opnå ved at lave Hatha yoga, er anført nedenfor:

1. Det gør en person mere opmærksom på sin krop.

2. Det frigør ånden.

3. Sindet og kroppen er afslappet ved at lave Hatha yoga

4. Kroniske stressmønstre i kroppen lindres ved at lave Hatha yoga

5. Hatha yoga lindrer muskelspændinger og opdaterer dermed kroppen.

6. Det skærper en persons koncentration og får en person til at fokusere sin opmærksomhed på det, han tænker på.

Hatha yoga siges også at lette symptomer på flere sygdomme, der kan være dødelige. Nogle af dem er kronisk træthed, diabetes, astma, gigt og åreforkalkning. Der er også en tro på, at visse forhold med hensyn til alderdom også kan kontrolleres ved at udføre Hatha yoga.

Hatha yoga kan betragtes som en af ​​de perfekte fitnessrutiner, der kan henvende sig til mennesker i alle aldersgrupper. Man kan let holde sig i form og i form ved at udføre Hatha yoga. Det udvikler også koordineringsbalance og skaber en følelse af selvbevidsthed. Strækning og toning af forskellige muskler og stimulering af de indre organer og regulering af deres funktioner er nogle af dens fordele. Stilarterne i Hatha yoga kan fokusere på enten at koncentrere sig om kroppens justering eller synkronisere kropsbevægelser og indånde kontrol. Når man begynder at udføre Hatha yoga, nærmer man sig en tilstand af fuldstændig lyksalighed og mental ligevægt kaldet Samadhi.