Hvad er yoga terapi?

Uanset om vi accepterer det eller ej, var vores forfædres viden om verden og dens virke langt bedre end vores. Gamle tekster indeholder filosofier, der gik tabt et eller andet sted i tiden for kun at blive genindført i intellektuelle debatter i dag. Udover verden kendte vores forfædre også menneskekroppen bedre end os. De har brugt yoga og mind power teknikker til at helbrede uhelbredelige sygdomme længe før vi overhovedet tænkte på det.

Yoga har både fysiske og psykologiske aspekter. Det hjælper med at balancere vores krops systemer på en måde, som moderne videnskab aldrig kan drømme om ved hjælp af kemikalier og stoffer. Brug af yoga til at helbrede både fysiske såvel som psykiske lidelser kaldes yogaterapi.

Hvad er yogaterapi

Selvom mange mennesker gerne vil tro, at yogaterapeuter, der prædiker dens effektivitet, for det meste er falske, er det ikke sandt. Når den praktiseres korrekt med hengivenhed og flid, kan yoga gøre underværker. Det hjælper dig med at blive bedre bekendt med din egen krop og hjælper dermed dit sind med at helbrede det alene uden hjælp udefra!

Teorien om yoga mener, at vores sygdomme skyldes en eller anden form for blokering af energi. Ved yogaterapi fjerner yogamestre eller guruer denne blokering, hvorved din energi eller livskraft igen kan strømme uhindret. Skeptikere vil måske sige, at det er ulogiske teorier baseret på gamle magiske fortællinger. Men videnskaben i dag har endelig accepteret tilstedeværelsen af ​​en eller anden form for energi, der forbinder alt i dette univers. Denne energi er aftalt at være brændstoffet i vores liv.

Yoga med dens forskellige asanas søger at forbedre styrken af ​​denne energi, som er din livskraft.

Yoga hjælper også med at berolige eller berolige dit sind. Det giver dig den ro i sindet, som vi alle ønsker i vores hurtige liv, men som altid formår at undvige os. De forskellige åndedrætsøvelser og meditationsteknikker giver dig mulighed for at tømme dit sind for alle dets spændinger og bekymringer i et par sekunder. Det er som at slukke for dit kropssystem i et par sekunder og derefter genstarte det, når det først bliver for tæt. Yoga terapi, når den praktiseres korrekt, gør underværker. Det bruges til at helbrede simple problemer som muskelsmerter, stivhed osv. Såvel som vanskelige som kræft eller AIDS.

Yoga har flere forskellige grene inden for sig, der hver har et andet formål eller mål. Yoga terapi kombinerer kendskabet til alle disse grene og derefter bruge de principper, der er nødvendige for at behandle din tilstand. De fleste yogamestre vurderer først din generelle styrke og evner. De bedømmer derefter din tilstand og udarbejder en plan for behandlingen. Yogaterapeuterne forbereder derefter en ‘sadhna’ eller rutine til dig.

Med regelmæssig praksis forbedrer du dig i denne sadhna, og din terapeut vil blive ved med at opdatere den. Snart skal du have mestret ikke kun det højeste niveau af din sadhna, men også den lidelse, der havde generet dig.

Mens yoga involverer ekstremt vanskelige øvelser, har det mere at gøre med det åndelige område end det kropslige. Det behandler din krop på et meget højere niveau. Yoga er en form for rensningsproces, der hjælper dig med at forstå din krop og dermed giver dig mulighed for bedre at imødekomme dens behov. Yoga terapi bruger dette aspekt af yoga mest.

Folk har dyrket yoga med terapeutiske intentioner i lang tid nu, og det har samlet et stort antal følgere. Så en ting er klar – yoga er lige så effektiv som medicin og læger. Hvis det ikke var tilfældet, ville så mange mennesker ikke være villige til at gennemgå de beskattende, men befriende regimer.

Yoga er ikke bare en behandlingsform. Det er en form for livsstil. Det er en afhængighed, at når du først får en smagsprøve på, vil du ikke være i stand til at give slip.