Karma Yoga Asanas og fordele, som du bør vide

Vi mennesker er stoppet med at gøre ting for andre, ikke sandt? Selvom vi gør det, er det bare for at få noget ud af det. Til dette, karma yoga, som et hinduistisk koncept blev udviklet for at vise vores pligt overfor samfundet. Karma yoga tror på at udføre en handling uselvisk for at blive det bedste menneske. Karma yoga hjælper dig med at blive løsrevet fra din handling og få byrdefrit liv. Dette kan let passe ind i din sædvanlige rutine, hjælpe dig med at få frugtbare belønninger og sprede smil til andre.

Karma yoga er kendt som yoga i “handling”, der hjælper dig med at finde følelsen af ​​dit formål fra fødsel til død. Karma yoga betyder uselvisk service, der hjælper dig med at opgive dit ego for at tjene mennesker, dyr, planter eller et livløst objekt. Dette betyder også at følge ens personlige dharma og acceptere skæbnen, som den kommer, der fører til tilfredshed, navn, rigdom eller berømmelse.

Karma yoga er en af ​​vejen til befrielse ifølge hinduismen. Det hilses også som vejen til uselvisk handling, der giver visdom til læreren, der handler i henhold til dharma. At være løsrevet fra de verdslige anliggender som glæde eller personlig gevinst er det primære motto. Frihed og opfyldelse opnås, når enhver handling udføres uselvisk eller altruistisk, med kun fokus og opmærksomhed.

Karma Yoga Asanas og fordele, som du bør vide

Betydningen af ​​Karma Yoga:

 1. Det renser dit hjerte ved at give slip på ego, had, jalousi osv., Hvilket er vigtigt.
 2. At give slip på egoisme er vigtigt for et sundt liv. Karma Yoga hjælper dig med at opnå det.

  Vær fuldstændig bevidst om dig selv.

 3. Forbedre og forbedre den indre åndelige kraft og styrke.
 4. Kærlighed og humanitære træk styrkes gennem udøvelsen af ​​Karma Yoga.
 5. Det viser, at handling skal være dit eneste skridt foran og ikke at forvente resultatet, uanset om det er godt eller dårligt.
 6. Evnen til at give det hele til det arbejde, du laver, kommer fra udøvelsen af ​​Karma Yoga. Det viser dig, hvordan du skal gøre dit bedste for at høste fordelene ved handlingen. Dette er også et af principperne for Karma Yoga.

Typer af Karma Yoga:

Der er tre typer af Karma Yoga;

 1. Sanchita Karma: En der opstår ud af at være tåbelig eller uvidende. Det er ofte skabt ubevidst.
 2. Prarabdha karma: Prarabdha fokuserer på nuet. Hvad du gør nu, dine handlinger og dets resultat er, hvad dit nuværende liv handler om.
 3. Agami: Den anden slags er Agami. De handlinger, der vil finde sted i fremtiden, er resultatet af din nuværende handling. Dette er Agami.

Når denne yoga udføres med rigtige midler, skader det ikke nogen, der er i dharma -loven. Dette hjælper dig med at få frugt af dine handlinger til den guddommelige kærlighed og får dig til at forstå at hjælpe, helbrede og dele.

Du kan lave karma yoga gennem flere former for yoga såsom:

1. Nedadgående hund:

 • Sid på yogamåtte.
 • Hold dine hænder og knæ nede.
 • Hold dine hænder lige på linje med skuldrene.
 • Tag tæerne under knæene. Bevæg ikke dine knæ.
 • Skub måtten, når du er i den rigtige retning.
 • Flyt dit ben op for at danne “v” af kroppen.
 • Vær i dette trin indtil 5 vejrtrækninger.
 • Kom gradvist tilbage til den normale position.

2. Lunges:

 • Stå på fødderne og hold dem sammen.
 • Gå fremad, som om du vil gå.
 • Sænk dit bagben.
 • Dit bagben skal være over anklen.
 • Hold din krop lige.
 • Gentag dette med alternative fødder.

3. Hatha Yoga:

Ha betyder “sol” og tha betyder “måne”, der forener par modsætninger. Dette er også kendt som “kraftig yoga”, da det har brug for masser af fysisk anstrengelse. Hatha yoga koncentrerer sig om at øve stillingerne og ånder kontrol, der hjælper med at give nadierne energi. Dette er praksis med enhver ægte meditation og bringer sundhed og energi til krop og sind. Det hjælper også til at styrke sansens vilje og koncentration. Pranayama i hatha yoga er vigtig for at mestre vejrtrækningsteknikken, der aktiverer kundalini -energien.

Varianter af Hatha Yoga:

Varianter af Hatha yoga

 • Kashmir yoga,
 • Iyengar yoga,
 • Ashtanga vinyasa yoga,
 • Shrishti krama hatha yoga
 • Rakshana krama hatha yoga
 • Adhyatmika krama hatha yoga
 • Chikitsa krama hatha yoga
 • Shakti krama hatha yoga

4. Bhakti Yoga:

Bhakti yoga beskriver den hinduistiske filosofi om at sprede kærlighed, tro og overgivelse til gud. Meningen med denne yoga er at realisere gud ved at skabe mennesker-menneskelige relationer. Dette kan være ven-ven, forælder-barn, elsket-elsker og mestertjener. Det signalerer også hengivenheden over for den personlige Gud. Blandt de mange åndelige stier i hinduismen er Bhakti yoga en vej. Det er en vej til selvrealisering.

5. Jnana Yoga:

Karma Yoga Asanas og fordele-jnana yoga

Betydningen af ​​jnana er visdom eller dømmekraft. Jnana -meditation hjælper med at trække sindet og følelserne tilbage fra ens liv og leve i virkelighed eller ånd. Sindet spiller en afgørende rolle i Jnanan yoga. Sindet er skabt til at undersøge dets natur og overgå identiteten af ​​sindet med ego og dets egne tanker. Dette er endnu en vej til selvrealisering, hvor sindets kraft bruges til at adskille de virkelige og uvirkelige ting i verden.

6. Raja Yoga:

Karma Yoga Asanas og fordele-Raja yoga

Raja yoga er også kendt som “royal yoga” på grund af dets mange stilarter. Det hjælper med at stimulere fordelene ved meditation til selvrealisering og fører til bevidsthed. Det er en vej til selvdisciplin og praksis. Yogaen er organiseret i otte stier. Det er rettet mod målet med yoga, som er samadhi og ikke kun at nå det. Raja yoga er undertiden kendt som Royal yoga.

Nogle vigtige elementer i Karma Yoga:

Start med at øve dyb vejrtrækning

 • Hold dit sind i en rolig tilstand.
 • Kom væk fra alle negative tanker i sindet, inklusive glæde, had, bestikkelse.
 • Lav noget social service aktivitet, mens du dyrker karma yoga.
 • Vær altid der for at hjælpe andre.

Karma Yoga Vivekananda:

Karma yoga Vivekananda, går ofte hånd i hånd. Karma Yoga, eller handlingens yoga er en foredragsbog af Swami Vivekananda. Det er blevet transskriberet af Joseph Josiah Godwin og blev udgivet i 1896 i New York. Bogens hovedtema kredser om begrebet karma i Bhagvat Gita. Han beskriver det som en mental disciplin, som vil lade os bære arbejdet eller pligten som servicemand til verden. Nogle af de fremtrædende kapitler inkluderer ‘Karma in its Effect on Character’, ‘The secret of Work’, ‘What is duty’ osv..

Karma Yoga Bhagavatgita:

Karma Yoga Bhagavat Gita, definerer Karma Yoga som ‘Gør din pligt efter bedste evne’. Kernen er at skulle dedikere sindet til Gud og slippe bekymring og egoisme. Denne ro i sindet er, hvad Karma Yoga handler om. Selvom al magt er blevet tildelt den enkelte til at udføre deres respektive pligter og handlinger, får man ikke beføjelse til at vælge resultaterne. At være fuldt forberedt på at acceptere det gode eller dårlige resultat er en absolut forudsætning for et vellykket og sundt liv.

Det mest essentielle træk at udvikle, mens man lever, er følelsen af ​​løsrivelse. Selvom dette kan være svært for mange af os, for dem af jer, der kan og forstår hele ideen bag Karma Yoga og principperne for Karma Yoga, er det vigtigt at begynde at søge, hvad du har brug for. Vejen til spiritualitet og selvrealisering kræver ekstremt fokus og engagement. Læs mere om disse metoder og lær dem at kende for at få en bedre visdom og forståelse.