Kurmasana (skildpadde) – Sådan gør du og fordele

En yogikeres liv betragtes altid som et bedre liv, ikke kun med hensyn til en velegnet krop, men også til at afslutte den sunde del i den. Yoga har været tradition siden lang tid nu, og alligevel bliver fordelene ved dette regime bare afdækket. Den nylige dille efter fitness i verden har haft os til at gå over bordet og prøve noget nyt for at gøre os selv sundere.

Kurmasana (skildpadde) Hvordan man gør og fordele

Yoga i de seneste år har erobret mangesjæl, hvor yoga sammen med kropskondition giver noget, som ingen andre træningsteknikker kan tilbyde os. Yoga giver nærvær og ro i sindet. I dagens artikel skal vi tale om et sådant yoga -træk kaldet kurmasana og fordelene deraf.

Hvordan gør man det?

Kurmasana, også kendt som skildpaddestilling, er en let nok yogastilling hovedsageligt med fokus på strækning og fleksibilitet blandt de andre vigtige aspekter. Navnet på holdningen stammer fra dens form, hvor vi gennem et langsomt åndedrætsritual udfører en række strækninger og træk. Start med at sprede din yogamåtte på en jævn overflade og sidde med benene strakt foran dig.

Spred langsomt fra dine ben fra midten til hver side, mens du mere og mere bøjer ned og forsøger at røre din pande til jorden. Når du bøjer dig ned, vil du føle en strækning i dine nedre lemmer, som ufrivilligt ville bøje nu. Læg dine arme gennem dine bøjede ben nu og spred dem baglæns. Nu skal din pande røre jorden. Lås dig selv i den position, og slapp derefter af uden at forlade stillingen. Dine marv skal slappe af, når du trækker vejret dybt ind og ud i nogle sekunder. Lemmerne, det være sig lavere eller øvre, begge skal være i en afslappet tilstand i stedet for en indsnævret.

Der er også en variation til dette for begyndere, der endnu ikke har oplevet ekspertise på dette foretagende. De kan starte med at sidde på jorden på dine knæ med tæerne krøllet op for at røre dine hofter nedenunder. Bøj dig nedad helt ned til jorden, sug vejret, og mens du får din pande til at røre jorden, spred dine arme lige foran dig, måske endda sammenlåse den, hvis det er muligt. Hold positionen i 30 sekunder, og arbejd langsomt op til et godt minut, før du slipper holdningen og får vejret tilbage. Dette kaldes ardha-kurmasana eller den halve skildpadde.

Hvordan hjælper det os?

1. Som tidligere nævnt er Kurmasana en stilling, der hovedsageligt fokuserer på kropsfleksibilitet, en velsignelse, der ville hjælpe dig med at slippe af med muskelstivhed og stivhed for evigt. Mens du vrider og strækker din krop, frigiver du faktisk spændingen fra de stive muskler og derved tillader dig selv at være mere fleksibel.

2. Den strækning og træk, du oplever under øvelsen, fokuserer hovedsageligt på overkroppen, når du kaster dine hænder mod ryggen og spreder dem. det er i det væsentlige, hvordan dine brystmuskler bliver sat i gang, hvilket på sigt ville velsigne dig med en bredere skulder og stærkere brystmuskler. Dette gælder endda for kvinderne, hvor et stærkt bryst er et universelt ønske.

balasana

3. Mens dine ben er støttet op og du bøjet ned, bliver din mave sat igennem noget arbejde, og igen har vi en løsning til et bedre fungerende underliv, hvilket gør det stærkere og sundere.

4. Dette er en god måde at frigøre din krop af de latente toksiner, der huser i dig. Det er derfor, at denne yoga har været en anbefaling til alle de mennesker, der lå vågne i deres seng om natten. Ved at frigøre din krop af subsidiære spændinger opnår vi ro i sindet.