Mukta Hasta Sirsasana – Sådan gør du og fordele

Stress er faktisk roden til alle problemer, som med stress kommer spørgsmål som diabetes, forhøjet blodtryk, ledproblemer og psykiske lidelser samt mange andre mindre problemer, der langsomt og støt forringer din funktionalitet. Yoga har vist sig at være meget effektiv, når det kommer til at håndtere stress og alle dets subsidiære spørgsmål. Yoga er en meget personlig oplevelse af fred, der kan praktiseres derhjemme.

Mukta hasta sirsasana

Yoga består af mange forskellige kropsholdninger ledsaget af meditation og dyb gradvis vejrtrækning for at give dig ro, som du normalt ikke ville opnå i dit daglige liv.

Fordele ved Mukta Hasta Sirsasana:

I dagens artikel vil vi tale om Mukta hasta sirsasana -holdningen sammen med, hvordan man gør det og de fordele, det har at tilbyde.

Hvordan gør man det?

Mukta hasta sirsasana er en kompliceret yoga meget som selve navnet. Denne yoga er en samling af både din arm og dit hoved, der er taget i brug, og er et grundlæggende hovedstativ, som selvom det ikke er svært, ikke er en hård kropsholdning. Selvfølgelig, før du begynder, vil du måske vælge lidt hjælp ved hånden.

For eksempel kan du kræve en pude under hovedet, hvis du ikke vil belaste dig selv i prøvelsen. Det samme gælder for nogle sidepuder eller en vægstøtte i nærheden for at bryde dit fald, hvis du mister balancen på eller under stillingen. Så vil vi igen rådgive et sikkert par hænder ved din side, der guider dig de første dage.

  • Med øvelse senere kan du lette ind i yogaen.
  • Spred en yogamåtte på en jævn overflade for at starte. Balance er af største betydning i denne sammenhæng.
  • Start med at stå lige med armene hvilende ved din side, mens du justerer din hals og marv i en lige linje. Tag en dyb indånding og lad den komme ud.
  • Når du er færdig, strækker du din krop til en nedadgående hundestilling.
  • Nu skal du på dine fire og danne et omvendt V med din krop, dine lemmer strakt bag dig, mens du vipper ned på din front.
  • Langsomt hviler dine albuer på jorden, og spænd op i maven, løft din nederste bund op.
  • For begyndere kan et ekstra par hænder guide dig helt op, hvorefter du er alene.

Håndplaceringen afhænger af personen og deres komfortable zoner. For nogle foretrækker de måske albueunderstøttelsen, mens andre fordeler deres vægt jævnt ved at sprede deres arme og efterligne en ørns udbredte vinger. På dette tidspunkt understøttes hele din krop, at være på hovedet, grundigt af din hals, som er en ret skrøbelig del af din krop. Lås positionen i et par sekunder, før du bruger en støtte til at komme tilbage til den oprindelige position.

Hvordan hjælper det os?

Vi har aldrig fuld kontrol over vores krop, før vi prøver denne øvelse. At kontrollere din hjernekropskoordinering, mens den er på hovedet, er noget, kun en flagermus ville ekspertise i, og på dette tidspunkt kan du tage en vejafgift på dig. Men med korrekt praksis kan du nå den perfekte ligevægt mellem sind og kropskontrol.

Dette er en god øvelse for din hud, hvor du hængende på hovedet ville få blod til at strømme til din hjerne og på et normalt tidspunkt ville det være dødeligt for dig at hænge rundt på den måde, men et par sekunder værd gør dig altid stærkere. Hvis du skyller dig ud med blodstrømmen, ville din hud nu få den perfekte lyserøde glød.

Denne yoga er også en bevist holdning til hårvækst, hvor blodstrømmen til venen igen ville holde hovedbunden og hårsækkene næret og genopfyldt og derved lette væksten. En anden fantastisk fordel ved denne yoga ville resultere i et sundt hjerte, hvor opadvendt holdning skyller eventuelle træsko eller forhindringer i dit hjertekammer ud og derved sikrer et stabilt slag.