Samakonasana (Straight Angle Pose) – Sådan gør du og fordele

Samakonasana eller retvinklet stilling er en af ​​de mest populære og effektive yogastillinger, der nogensinde er opfundet. Dette er lidt udfordrende, men vil give din krop effektive resultater. For så vidt angår fleksibilitet er emnet, er samakonasana den perfekte asana til at øge fleksibiliteten i dine benled, ankler, lænd osv. Sammen med det letter det også benene, såsom hamstring, hofterotatorer, osv. Start dine morgener med denne asana, så du kan tilbringe en utrættelig, men alligevel produktiv dag. Nogle nøglefakta om denne asana er tålmodighed og tid.

Samakonasana (lige vinkelstilling)

Denne asana er god for hofterne. Ofte indser vi det ikke, men vores hofter tager et stort pres i løbet af dagen, og det er en nødvendighed at åbne disse portioner. Tag det rigtige valg i dag, og begynd at øve denne asana i dag af hensyn til dit helbred.

Mange af os ved det ikke, men ofte skaber vores følelser en masse forhindringer på vejen til hofternes fleksible funktion. Dette giver disse vitale kropsdele en vis afgørende plads, og denne asana er det perfekte middel. Samakonasana åbner hofterne og gør det muligt for lænden at fungere meget bedre. Fleksibilitet hos bortførerne er også nødvendig, og denne særlige yogastilling kan siges at være den rigtige mand til jobbet.

Sådan gør du Samakoasana:

Tålmodigheden og tiden er sandsynligvis de vigtigste faktorer for at udføre denne kropsholdning korrekt, som diskuteret tidligere. Der er mange måder at udføre samakonasana på. Følgende er den nemmeste måde at gøre denne kropsholdning på:

 • Start først med at sidde på jorden eller yogamåtten og strække benene til din front.
 • Bevar denne position i et par sekunder, mens du trækker vejret.
 • For det andet, stræk benene meget langsomt til siden, så begge benene danner en lige linje.
 • Kroppen skal holdes lige.
 • Bliv på denne måde i et minut eller mindre, og bring derefter begge benene tilbage til den normale position.

Fordele ved lige vinkler:

Fordelene ved samakonasana yogastilling er opsummeret i følgende afsnit:

 • Denne yogastilling er god for maven, da den forbedrer blodtilførslen til maven, især de nederste.
 • Det hjælper også med at nære og genoplive de forskellige vitale organer i kroppen. Det åbner op, styrker og strækker også lysken, hofterne og lægmusklerne.
 • De indre lårmuskler stimuleres også gennem denne stilling.
 • Alle former for rygproblemer vil blive helbredt gennem denne øvelse.
 • Alle former for smerter i hofteleddene elimineres.
 • Børn, der stadig er i deres vækststadium, vil få fordel af hans yogastilling, da det kan gøre dem højere, da benene er strakt til det maksimale niveau.
 • Adduktormusklerne og laterale hofterotatorer bliver mere fleksible på grund af denne yogastilling.
 • Blodgennemstrømningen til den nedre mave forbedres. Hvis du lider af depressioner, er denne kropsholdning den nemmeste måde at fjerne de følelsesmæssige barrierer på og få dig til at føle dig intelligent og glad indefra.

Hvis du har ondt i ryggen, skal du ikke prøve denne asana lige nu. Gendan først fra de eksisterende muskelsmerter, og først derefter begynde at øve denne øvelse for at forhindre din krop i at komme tilbage i ryggen.