Sådan gør du Vrikshasana og dens fordele for kroppen

Yoga har været en del af vores liv i lang tid nu. I fortidens dage ville yoga være en form for lidelse og helbrede mange mennesker med sin naturlige aura, og selv i dag vedvarer den mere stærkt end nogensinde. Med tiden blev nye positurer og øvelser formuleret af de professionelle, da de fandt ud af, hvor smukt helbredelser der kunne opnås gennem et simpelt spil strækning. Blandt dem er Tree Pose eller rettere Vriksasana emnet for vores artikel.

Sådan gør du Vrikshasana og dets fordele for kroppen

Ordet ‘Vriksha’ på sanskrit, når det blev oversat til engelsk, ville betyde træ, og derfor er Vrikshasana asana en type yoga, også almindeligt kendt som træposen. Som gættet tilhører grunden til, at det fik sit navn i en sådan sammenhæng, at hele yogastrukturen afhænger og omgiver omkring personen, der ligner eller efterligner et stående træ. Hvordan adskiller det sig fra det meste af den yoga, du spørger om? Her i denne yoga skal du holde dine peepers åbne i modsætning til de fleste, så du kan have fuld kontrol over din kropsvægt.

Begyndertips til Vriksasana:

Vriksasana kan være lidt svært at udføre for begyndere. De følgende tips kan dog hjælpe dig med at overvinde disse barrierer og gøre dig perfekt i asana. Tjek nedenstående punkter for at huske på at prøve træpose for begyndere:

 • At placere dit højre ben på dit højre ben kan være svært at opnå i begyndelsen.
 • Prøv at holde væg eller stol som støtte, før du kan balancere på et ben alene.
 • Hold fokus på objektet foran dig og koncentrer dig godt for at opnå balance.
 • Læg ikke dit ben på knæet på det andet ben, da det forårsager knæsmerter på grund af et enormt pres.

Sådan udføres Vrikshasana:

Følg proceduren for at vide, hvordan du laver træpose:

 • Til at starte med yogaen skal du bruge en base, en måtte eller tøj og stå oven på den.
 • I den indledende fase skal du holde dine arme afslappede og frit falde ved din side, mens du står oprejst med ryggen i opmærksomhed.
 • Se lige og find dig selv et mål, noget du snart vil stirre på i det næste minut eller deromkring.
 • Hvis venstre ben stadig er lige og stramt, kan du nu hæve det højre og folde det fra knæene, så du kan placere dine fødder på venstre inderlår, højt over. Juster din holdning.
 • I udgangspositionen har du måske brug for hjælp, så tag gerne nogle med dine åbne hænder.
 • Når du har perfektioneret holdningen, skal du ikke bruge din eksterne hjælp længere. Løft langsomt din hånd, dem begge, over dit hoved, lige og slut dig til dem.
 • På denne måde dannes en strækning, når du begynder at indånde og udånde luft og slappe af din krop med hvert åndedrag.
 • Hold dit blik fast på det tidligere nævnte mål alt dette, mens du let kan balancere dig selv.

Med den sidste vejrtrækning langsomt bringe ned dine arme og derefter din højre lem. Vend tilbage til fosterstilling og start derefter med det andet ben denne gang, samme metode.

Fordele ved Vriksasana:

Vrishasana er en vidunderlig asana for at opnå balance mellem krop og sind. Følgende er nogle af de bedste yoga -fordele ved træpose:

1. Forbedrer koncentrationen:

Når der er kropsbalancering og blik involveret, ved du, at lidt mere end 1% af din skødesløse hjerne er påkrævet, og det er derfor, der er meget koncentration påkrævet på et sådant tidspunkt. Mens du balancerer dig selv, ser du intensivt på et mål, mens dit sind styrer din krop. Det er derfor, at denne yoga helt sikkert ville forbedre dine koncentrationsevner.

2. Smertestillende middel:

Du vil vide, hvorfor strækning og opstilling af armene handler om. Godt nok er der ofte i det daglige en spænding, som vi går igennem i vores krop. denne fysiske spænding får musklerne til at knude og forårsage blodpropper og smerter derfor. Det er derfor, vi på en normal dag har det godt efter en god strækning. Når vi vedligeholder strækningen og kanaliserer vores indre system, vil du bemærke, at de dårlige ryg og hofteled fungerer perfekt.

3. Neuromuskulær koordination:

Der er nerver, der løber ned ad vores krop, som danner idébanken og musklerne, simpelthen arbejderne, der overholder vores krops elektriske impulser. Mens hjernen arbejder på at opretholde kropsbalancen, begynder musklerne og nerverne at koordinere med hinanden for at forhindre dig i at blive offer for tyngdekraften.

4. Fleksibilitet:

Bortset fra de andre alvorlige sager kan du mærke, at denne øvelse arbejder mod et fleksibelt selv.

Forholdsregler og kontraindikationer:

Inden du udfører denne asana, skal du huske på følgende forholdsregler og bivirkninger:

 • Denne stilling indebærer at hæve hænderne i længere perioder, hvilket ikke er tilrådeligt for dem med højere blodtryk.
 • Personer, der lider af søvnløshed og migræne, skal undgå denne stilling, da det kan forværre tilstanden.
 • Udfør altid denne asana på tom mave.
 • Man bør opretholde mindst 4 timers mellemrum mellem dine måltider og asanaen
 • Det bedste tidspunkt at udføre denne asana er om morgenen

Vriskshasana er en af ​​de bedste yoga -asanas til at styrke dine ankler, lår, kalve og rygsøjle. Det muliggør strækning af lyskeområdet, lårene, brystkassen og skulderbladene. Denne asana forbedrer din stabilitet og hjælper dig med at opnå en afbalanceret krop, sind og sjæl. Det udvider også din lungekapacitet og hjælper dig med at trække vejret godt. Hvis du ønsker at opnå tonede arme og øvre rygmuskler, er denne asana et must-prøve.